[sidehustleclockers] Bygga fler inkomstkällor - hur gör ni?

Permalänk
Medlem

[sidehustleclockers] Bygga fler inkomstkällor - hur gör ni?

Ska man tro böckerna är det något alla framgångsrika människor har tillsammans - att de har fler än en källa till inkomst.

Skulle vara intressant att höra om någon här omsätter detta i praktiken, och isåfall hur. Internet är fullt av självutnämnda "gurus" som tycker att dropshipping är guds gåva till mänskligheten, men så lätt är det inte i verkligheten vad jag vet.

Hur och vad gör ni?

Permalänk
Medlem

Har sedan ett år börjat lära mig 3D-modellering och sedan ett halvår har jag drivit enskild firma där jag istället för att bara skapa saker för min egen/skojs skull, börjat skapa saker på beställning. Inget jag blir särskilt rik på, men det finansierar iallafall det mesta i teknikväg jag kan tycka mig behöva.

Mer optimalt hade varit en mer passiv inkomst, men då är alternativet att sälja 3D-assets på olika marketplaces för spelutvecklare eller 3d-printare, men då är konkurrensen stenhård och riktigt så duktig har jag inte hunnit bli.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem
Skrivet av izzie:

Internet är fullt av självutnämnda "gurus" som tycker att dropshipping är guds gåva till mänskligheten, men så lätt är det inte i verkligheten vad jag vet.

Det gäller att sälja böcker och kurser som visar hur du ska göra, det är mera lukrativt än att faktiskt göra det

Börsen är ett (inte garanterat) sätt att öka sina inkomster, köp någon tråkig indexfond varje månad och ge det tid. Det har fungerat historiskt.

Permalänk
Medlem

Jag konsultar på frilansbasis. Det är vitt varierande uppdrag, nästan alltid på rekommendation för väldigt specifika insatser där jag redan har kontakter. Med min ordinarie arbetsgivares godkännande om bisyssla, såklart (överlappande uppgifter, men inte konkurrerande). Det ger lite extra pengar som jag ofta investerar långsiktigt på en gång. Sen säljer jag en del (egna) konstverk också, men det är extremt sporadiskt. Det svåra med flera sidoverksamheter är att det är svårt att komma upp i några betydande inkomster om man inte ger något full tid. Så antingen är det småpengar från många källor (kvantitet före kvalitet, och hur kul är det?), eller det mesta från ett ”day job” och sen lite extra pengar då och då från annat.

Har både vänner och släktingar som tjänat rätt mycket på poker och handel vid sidan om, men alla har tillslut satsat fullt ut på detta för att sedan ta ledigt övrig tid i stället. Och det är nog rimligt, om inte ens sidoverksamhet även är en kul hobby så känns det som ett recept för utbrändhet.

Permalänk
Medlem

Hyrde ut ett rum på Airbnb under en period 2015-2016. Bodde i en sommarstad med en del turister.
Tog ~450 kr natten och det blev en del gäster. Men sen insåg jag att det var jobbigt så la ner den idén, men kanske något man kan ta upp i framtiden.

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Medlem
Skrivet av izzie:

Ska man tro böckerna är det något alla framgångsrika människor har tillsammans - att de har fler än en källa till inkomst.

Det är en meme; folk tjänar sin för förmögenhet genom att specialisera och sedan diversifierar för att behålla den.
Mest pengar kännas i toppen och dit lallar man sig inte till.

Permalänk
Medlem

Det är väl främst när jag har studerat och en stund där efter som jag har haft en del side hustles som gett varierande avkastning, men de sakerna jag har gjort tidigare kanske kan ge lite inspiration. Lite ångrar jag fortfarande att jag inte mjölkade med när det var hett, speciellt Diablo 3 där jag lätt hade kunnat skaffa 4 datorer till och kört 40 konton istället för 8 och tjänat betydligt mer än jag gör idag även om det så klart hade varit under en kortare period.

Det här är ett gäng år sedan dock, nu med heltidsjobb, pendlingstider och barn så finns det varken tid eller direkt möjlighet till några större projekt. Inte alls samma behov av extrapengar nu som under studietiden heller så motivationen saknas också helt räligt.

  • Har tidigare köpt klockor utomlands och sålt i Sverige, främst under ~2011-2014 när SEK var stark och det var billigare utomlands. Många vågade inte handla från utlandet via nätet och det fanns därför en del pengar att tjäna plus att jag fick chansen att prova på många dyra klockor och samtidigt få lite avkastning. Inga konstigheter att tjäna kanske 5k per klocka.

  • Klassisk scalping funkade också väldigt bra när PS4 och Xbox motsvarighet lanserades, jag hade typ 20 flikar uppe medans jag pluggade och uppdaterade dessa och beställde när det kom in i lager någonstans. Oftast från UK, Tyskland eller Spanien. I början var förtjänsten helt galen när folk ville köpa i julklapp till ungarna (läs: köpte för 4k och sålde för 7k) men det dog ut ganska fort men hann nog beta av 35st totalt om jag minns rätt.

  • Mine'ade btc i vår studentlägenhet där elen ingick i hyran, hade väl 10 GPUer som tuggade samtidigt för det var så mycket som gick att hålla igång. Allt var staplat i ett ghetto-rack i köket där vi kunde ha fönstret öppet, det blev ganska varmt annars... Gjorde ingen jättevinst, kanske 20k totalt på några månader efter värdetapp på alla grafikkort etc. Skulle så klart hållit kvar i mina 20 BTC som jag sålde för 2k styck men hade aldrig vågat åka med på resan upp ändå, det var för mycket pengar på den tiden.

  • Bottade en hel del i Diablo 3 när det släpptes, först via AH och sedan via att helt enkelt farma items som såldes via RMAH. Det var jäkligt kul faktiskt, spelet var inte alls krävande så kunde ha 8st instanser uppe via virtuella maskiner med VPN så blev nog aldrig bannad heller. Det här var med facit i hand det överlägset bästa för min del, RMAH gjorde det så galet enkelt. Det hade varit alldeles för mycket jobb att sälja allt utan det.

Skulle dock tro att det idag handlar mycket om att vara duktig att driva trafik till hemsidor via sociala medier/marknadsföring online och sedan helt enkelt vända kappan efter vinden och hoppa på det som är hetast just nu.