Inlägg

Inlägg som Kakann har skrivit i forumet
Av Kakann
Skrivet av DevLeader:

Green card lottery och studievägen med OPT et.c. är det enda som verkar möjligt anser jag. Undrar just vilka studier man bör satsa på som inte är toksvåra STEM studier för att bli eftertraktad på arbetsmarknaden i USA?

Edit: Verkar som att man måste ha ett högt GPA också (från betygen på gymnasienivå): https://www.google.com/search?q=usa+university+gpa+admission&oq=usa+university+gpa+admission&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIICAEQABgWGB4yCggCEAAYChgWGB4yCAgDEAAYFhgeMggIBBAAGBYYHjIICAUQABgWGB4yCggGEAAYgAQYogQyCggHEAAYgAQYogQyCggIEAAYgAQYogTSAQg2NjI0ajBqMagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Alltså är det kört för mig att försöka med studievägen tror jag! Om inte någon hjälper mig att räkna fram mitt GPA igen och hittar ett högre lärosäte som inte kräver ett högt GPA!

Edit 2: Fast på den här sidan har jag mer poäng än lägsta tillåtna 2,35 GPA i Nicholls State University: https://products.aspose.app/omr/sv/gpa-calculator

Tror ni det är rätt att räkna betyget VG som betyget D? Det var vad jag gjorde.

Det räcker i vanliga fall absolut inte att bara ha en vettig bachelor, tror inte att du kommer hitta ett företag som sponsrar en nyexad student. Det kräver i regel spetskompetens som är svårt att hitta lokalt i USA. Enklast är nog green card-lotteriet alternativt att studera i Sverige och söka jobb på stora amerikanska företag här och sedan försöka få de att sponsra en relocation.

Vad är det som lockar med just USA? Tänker att det som svensk finns många länder som är betydligt enklare att kunna flytta till om man är sugen på att testa något nytt. Har ingen större erfarenhet att jobba just med amerikaner men min fru har jobbat en del i USA och var inte ö.h.t. sugen på att flytta dit även om vi har haft möjligheten. Arbetsklimatet är väldigt annorlunda mot Sveriges men det finns så klart potential till otroligt bra löner.

Av Kakann

Annonsen är avslutad

Av Kakann
Skrivet av Slapinator:

Ah dåså. Jo tänkte göra samma sak - men en direkt på Swec hade föredragits

Får jag fråga vad den gick på?

7500 kr för 1tb-versionen, nyskick enligt säljaren med kvitto etc. så det var ändå rätt ok. Såg dock att en gick för 4800 kr här så verkar bättre betalt på tradera...

Av Kakann
Skrivet av Slapinator:

My bad, dagar.
Står att de är tradeable Apr 9, 7.00.00 GMT. Så kränger jag dom och beställer den.

Kan dock tyvärr inte välja Norge - det är bara Sverige som gäller.

Hade tänkt säga 7500 men det dök precis upp en på tradera som jag tog köp nu på. Säkert inga problem att köpa ut en från Steam och sälja däromkring på tradera.

Av Kakann
Skrivet av Slapinator:

Om drygt 1-2 så är mina saker inte låsta längre och kan köpa en ny direkt från Steam butiken och ange valfri adress, om det är aktuellt?

Hur mycket skulle du tänkas ge för en sån deal med en OLED deck?

Dagar? Veckor? Månader?

Av Kakann

Köpes: Steam Deck OLED

Är sugen på en Steam Deck OLED och tänkte kolla om någon här möjligtvis har en som de kan tänka sig att sälja? Betalar rimligt pris och kan hämta kring norska gränsen från Oslo eller så får vi lösa frakt till någon i familjen i Sverige. Skriv gärna vad ni har och tänkt pris.

Läs hela annonsen här

Av Kakann

Någon gång kring lanseringen av core 2 duo, jäklar vad mycket tid jag lade ner på överklockning. Helt osannolikt bra ökning i prestanda på den tiden, länge sen jag ens försökte mig på en överklockning nu. Det var tider det!

Av Kakann
Skrivet av Bender:

Hmmm, intressant. Båda föreningstyperna verkar lovande.

Jag undrar hur t.ex. Umeå står i jämförelse med Sthlm, Uppsala och Göteborg. De har ju lite lägre antagningspoäng där borta och instinktivt känns det mer som en dold hake snarare än El Dorado. Om det nu är studentliv eller studiekvalité som brister törs jag inte yttra mig om. Jag värderar dock dessa två lika högt eftersom det annars känns som man antingen får urusel utbildning eller tristess som sin bane. Vet inte ens om jag tänker rätt men det är därför så kul att höra hur alla andra redan gjort

Chalmers verkar riktigt najs men jag tycks uppenbarligen veta alldeles för lite om studentliv i synnerhet. Vad menas med att en kår är stenrik och vad gör ni med dom pengarna? Läste någonstans att dom som läste teknisk fysik fick som höjdpunkt på hela studietiden åka tåg till Cern (xD). Är det typ sånt man gör?

Pluggade 5 år i Luleå och studentlivet var, för mig, riktigt bra. Alla kom från olika delar av landet och väldigt få kände någon annan när studierna började och ovanpå det så bodde i princip alla inom gångavstånd så det var enkelt att träffa nya vänner och umgås. Kan tänka mig att det är liknande i Umeå, bodde där 6 år men aldrig som student. I Stockholm vet jag att många fortsätter att bo hemma och umgås mycket med sina kompisar från grundskolan och gymnasiet. Studiekvalitén var blandad i Luleå: NEK var väldigt bra, marknadsföring bra, FEK dåligt.

Av Kakann

Hemmakontor = pizzabak på lunchen!

Av Kakann

Inte kollat på videon men 6 mkr på 6 år är väldigt mycket, de har antingen haft magiskt bra löner eller haft galen tur med sina placeringar.

Edit: Kollade på videon och det var inte mycket fokus på siffror men det verkar som att de har sparat 25 tkr per månad vilket gör att de har snittat en avkastning på 42%. De hade alltså en jäkla tur med sina placeringar, kul när det går bra!

Av Kakann
Skrivet av BergEr:

Helst bör du tvätta kedjan efter varje tur och olja in den igen. Starkt rekommenderat att iallafall torka den, sen olja varje dag. Sen komma ihåg att torka bort extra olja innan du cyklar igen.

Du kan även titta på att köra kedjan i vax för det håller längre.

Hade jag haft bra möjligheter att tvätta cykeln hade jag tvättat den varje dag på vintern när vägarna saltas.

Turen går hemifrån -> förskola -> bussen och sen står den där i kanske 9-10h innan vi cyklar hem den igen så den kommer bli stående ett skapligt tag utan tvättmöjlighet. Skulle väl kunna skölja av den lite när vi kommer hem men har inget varmt förråd att ställa den i så skulle nog bli en jäkla massa is överallt tyvärr så vet inte om det är någon bra idé heller egentligen…

Av Kakann

Köpte en ny elcykel i somras och har använt den i princip dagligen sedan dess fram och tillbaka från förskolan och till bussen. Inga jättelånga turer men det är väldigt backigt här och vägarna saltas rikligt p.g.a. det. Hade den inne på service och byte till vinterdäck någon gång i början på november men kedjan är nu totalt täckt av rost.

Hur gör ni andra som cyklar på vintern? Kan man byta till en rostfri kedja? Tyvärr omöjligt att undvika saltade vägar under vintermånaderna.

Av Kakann
Skrivet av rodang:

Lutar mot det just nu också just pga den är större, är rädd för att köpa en ny bil som ändå blir för liten i baksätet, men passaten är fin den med.

Fundera lite på om ni verkligen behöver den extra storleken också, jag tycker det är bra jäkla trångt i parkeringshus med våran passat. Står det någon större bil bredvid får man verkligen slingra sig in i bilen…

Av Kakann
Skrivet av rodang:

Kikade lite på Passat GTE också, men hur pass rymlig är den i baksätet? Får man in två bakåtvända bilbarnstolar utan att behöva ge upp allt utrymme fram? Prismässigt verkar det inte skilja så mkt från Skoda iV, och båda verkar ta sig ungefär lika långt på eldriften. Så det är absolut ett alternativ också! Svårt att avgöra vilken som är bäst för oss

Vi har en Passat GTE och har varit nöjda, det är inga problem att ha bakåtvända bilbarnstolar i baksätet men den är absolut mindre än Superben. Vad det gäller kvalité etc. är det säkert hyfsat motsvarande i och med ägarskapet och att de delar mycket delar med varandra. Upplevs ganska pigg med GTE-läget aktiverat.

Av Kakann
Skrivet av Robinccc:

Jag har inte använt marknaden förut. Och undrar lite hur betalning brukar ske, så ni som sålt/köpt får gärna kommentera. Har kollat och läst lite om annonsregler och sånt, samt kikat lite gamla trådar här. Men hittade inte just min fråga.

Betalning - Sker det före säljaren skickat varan? eller efter köparen mottagit varan?
Eller är det vanligt med hälften före, hälften efter? Är det okej att föreslå 50% före/50% efter som köpare?
Vad jag sett så finns ingen "mediator"/medlar funktion här på sidan? Om jag inte missat nåt.

Viktigt tillägg: Tänkte alltså då såklart när man skickar varor istället för hämtar.
Vilket det till stor del skulle bli för mig, då jag bor väldigt långt norrut jämfört med de flesta andra.

Tack!

Jag har både köpt och sålt en hel del grejer här de senaste 10 åren eller så och har aldrig någonting gjort 50/50 varken när jag har köpt eller sålt. Ingen har heller någonsin föreslagit det, antingen så träffas man och gör affär på plats eller så betalar köparen i förskott via Swish.

Av Kakann
Skrivet av mrkarisma:

Fast där kommer ju bidragsproblemet in i bilden igen, varför jobba för 7500kr/mån när du kan blåsa staten på kanske 9-10K /mån genom att gå på bidrag? Alla typ av bidrag måste ju sänkas kraftigt om så låga löner ska få vara okej.

Bra grävt för att hitta den här 7 år gamla tråden får jag säga

Av Kakann
Skrivet av trudelutt:

Apple säljer ungefär 200 miljoner iPhones per år, det blir då 1000 kr per telefon. Helt sanslösa siffror.

Dock tror jag inte Google skulle vara beredd att betala 1000 kr till mig för att byta till dem som sökmotor på telefonen eftersom jag i princip alltid använder datorn när jag ska köpa något, och jag tror inte Google kan "para ihop dem". Fast jag kanske har fel om det.

Blir mycket fler enheter än så, det gäller som du säger dels alla nya sålda iPhones men även andra produkter (iPad, MacBook, iMac) och dels alla redan existerande.

Av Kakann
Skrivet av Wiinis:

Har du tips på hur man ska hantera rostfritt?

Vi har två stycken och har kört de i diskmaskinen varje gång vi använt de i flera år. Inga problem alls.

Av Kakann
Skrivet av Ptah:

De är ju bara elände med nya iphone. Jag som beställt en 15 pro i present åt sambon som kommer v45. Kanske borde avbeställa...

Vad menar du egentligen? Har köpt nya iphones vartannat år sedan den första modellen kom och aldrig haft problem med någon av telefonerna.

Av Kakann
Skrivet av Joakim Ågren:

Lite oroväckande ändå...

Har Sverige börjat bli betraktat som fattigmans-land likt Öststaterna? Vår svaga Krona är verkligen illavarslande...

Från 6,32 för drygt 10 år sedan till 10,93 idag, bara 73% upp!