Inlägg

Inlägg som Yatagarasu har skrivit i forumet
Av Yatagarasu

Trodde aldrig jag skulle säga det, men ser nog fram emot Xbox Showcase mest i år.. Florerar rikt med rykten kring vad som ska annonseras under detta event. Spännande tider för Xbox om hälften ens stämmer.

Kommer dock kika in lite av Summer Game Fest ikväll, får se hur länge man orkar sitta uppe bara

Av Yatagarasu

Annonsen är avslutad

Av Yatagarasu

SÅLD!

Av Yatagarasu
Skrivet av Izenoz:

Köper det gärna av dig
Skicka mobilnummer till mig via pm så skickar jag alla uppgifter tillbaka under dagen (jobbar men hittar någon lucka).

Super!

Drar iväg ett PM

Av Yatagarasu

Uppdatering: Headset fortfarande kvar, ovan intressent ångrade sig!

Av Yatagarasu
Skrivet av PierreB:

Tar det gärna + frakt.

Kanon, drar iväg ett PM!

Av Yatagarasu

Epos H3 Hybrid Wireless + Epos GSX 300 DAC

Tjena SweClockers!

Tänkte sälja ett stycke headset, närmare bestämt Epos H3 Hybrid Wireless i vitt utförande. Inköpt i mars 2024 hos Elgiganten – digitalt kvitto finns. Säljes tillsammans med ett stycke DAC i form av Epos GSX 300, denna inköptes av medlem på forumet och saknar kvitto.

Allt säljes då jag kort sagt har mer kringutrustning än timmar på dygnet att nyttja allt. Epos-hörlurarna är endast uppackade och använda under en kväll. Batteriet som nytt då jag endast gått igenom en enda laddcykel. Allt är testat igen inför försäljning, inga som helst konstigheter.

Pris: önskar 800 kronor för paketet.
Det är under halva butikspriset enligt prisjakt i skrivande stund.

  • Först till kvarn för utsatt pris, och ska det skickas är det förskottsbetalning samt att köparen står för fraktkostnaden om 118 kronor. Finns annars för upphämtning i Gävle.

  • Swish gäller som betalmedel, både vid distansköp eller i person.

  • Jag har gott om referenser och hundratals slutförda affärer här på SweClockers.

Kolla gärna in mina andra annonser;
https://www.sweclockers.com/medlem/169951/annonser

Läs hela annonsen här

Av Yatagarasu
Skrivet av itkoll:

Razer Nari 300kr bjudet med frakt

Tjena!

Kan tänka mig 330kr, det är kostnaden för frakt upp till ett kilo. Skulle det bli tyngre (eller att måtten kräver det), då kan jag bjussa på den mellanskillnaden

Om det låter bra är det bara att skicka mig ett PM!

// André

Av Yatagarasu

Ändrat från bud till fast pris, försten till kvarn!

Av Yatagarasu
Skrivet av drellarn:

3. Audio Technica ATH-M50X BT 800Kr + frakt

Skrivet av drellarn:

Blev lite förhastat ber om ursäkt drar tillbaka budet.

Nemas problemas!

Du är välkommen att buda om du vill framöver igen

Av Yatagarasu

ATH-M50X BT, Deathadder V2 Pro mm.

Tjena SweClockers!

Dags att rensa ut lite bland kringutrustning, bättre det kommer till användning än samlar damm hos mig. Allt är rengjort och funktionstestat inför försäljning, inga konstigheter och sakerna är i bra skick!

1. Razer Nari
Köptes av annan medlem här på SweClockers, men passar tyvärr inte mitt huvud speciellt bra i slutändan. Jag har tagit bort fejklädret på huvudbandet, så nu är det tyg där. Sändare ingår självfallet, dock inte någon Micro-USB-kabel.
Pris: 250kr.

2. Razer Deathadder V2 Pro + Laddstation
Denna mus behöver inte någon närmare introduktion, det är den populära Razer Deathadder fast med Razers snabba trådlösa teknik. Musen är uppgraderad med hyperglides på undersidan för mindre friktion. Ingår även laddstation där sändaren kan placeras.
Pris: 600kr.

3. Audio Technica ATH-M50X BT
Ett par riktigt fina Hi-Fi hörlurar med blåtandsfunktion. Knappt använda, batteriet i bra skick och håller många timmar fortfarande. Har bytt ut kuddarna mot tjockare varianter från Soulwit för ökad komfort och bättre ljudbild, originalen ingår självfallet också.
Pris: 800kr.

4. Audio Technica ATH-M50
Hi-Fi hörlurar med några år på nacken, men spelar lika fint för det! Även här har jag tagit bort fejklädret på huvudbandet, det är alltså tyg där nu istället. Trots sin ålder är dem nära på nyskick, med någon mindre estetisk skavank om man granskar noggrant.
Pris: 250kr.

  • Först till kvarn för utsatt pris!

  • Alla priser är exklusive frakt. Finns även för upphämtning i Gävle.

  • Swish gäller som betalmedel, och ska det skickas är det förskottsbetalning.

  • Jag har gott om referenser och hundratals slutförda affärer här på SweClockers.

Frågor? Funderingar?
Bara att tagga mig i kommentarfältet (@Yatagarasu) eller skicka ett PM

Läs hela annonsen här

Av Yatagarasu

Yamaha PSR E403 Keyboard, inkl. stativ, hörlurar mm.

Tjena SweClockers!

Jag säljer nu ett stycke keyboard av det musikaliska slaget. Det handlar om ett Yamaha PSR E403. Ett mycket fint keyboard som har bland annat Midi-kompabilitet, för fulla specifikationer hänvisar jag till manualen här (yamaha.com).

Keybordet är funktionstestat inför försäljning, och jag har inte kunnat hitta något fel. Det estetiska skicket är övergripande är bra, med mindre bruksskavanker. Det ingår även pedal, strömadapter, förvaringsväska, stativ och ett par hörlurar att plugga in för att inte störa omgivning.

Perfekt kit för den som är intresserad av att komma igång med piano-karriären, eller bara vill testa på om det är något för dem. Eller varför inte för barnet där hemma som visat musikintresse

Tänker mig 1 000kr.
ENDAST UPPHÄMTNING!

Finns för upphämtning i Gävle Andersberg, där det kan provas på plats. Skickar det inte under några som helst omständigheter. Endast Swish betalning, inga kontanter.

Läs hela annonsen här

Av Yatagarasu

Jag tänker att 9 av 10 möten skulle kunna undvikas om de anställda med jämna mellanrum rapporterade in vad som händer, sedan att avdelningschefen eller en samordnare sammanställer en veckorapport utifrån dessa inlämningar. Duger gott och väl att köra ett morgonmöte varje måndag, där man lägger fram veckoplaneringen, sedan stämmer av på fredagen och se vart man ligger till planeringsmässigt.

Sällan jag sett behovet av att boka in ett möte under en tisdag klockan 14:00.. Undantaget är om man jobbar internationellt och lär anpassa sig efter tidszoner eller klientell på ett annat vis. Men för ett kontor i Sverige, framförallt om det berör en specifik avdelning, då känns det tämligen meningslöst på alla sätt och vis då det stjäl tid och avbryter arbetsflödet.

Många möten skulle enkelt kunna varit ett mejl, det är min erfarenhet

Av Yatagarasu

@Enviro
Du (och andra som läser detta) måste börja separera jobb/studier från nöje, på maskinell-nivå eller mjukvaru-nivå, för den egna hälsans skull i det långa loppet. Ta detta och efterföljande stycke text från någon som suttit i skolbänken i drygt 4 år nu, parallellt med testpilotandet och en stöt av redaktionellt skrivande. Det går inte att vara tillgänglig dygnet runt, och all form av fritidsnöje, återhämtning eller allehanda avslappnande lider kraftigt om man inte kan fördela timmarna på ett bra vis. Det gäller att definiera samt avgränsa vilka timmar som är avsedda för vad på ett givet dygn.

Det går att sätta upp flera användare på en dator, där du bara växlar över till en annan så fort du är klar för dagen. På din privata användare har du inte någon inloggning sparad för redaktionssystemet, medan du samtidigt kanske inte har Steam installerat på din jobbanvändare. Alternativet är att bara skaffa en enklare sekundär maskin för jobbet, t.ex. en bärbar dator, som du kan koppla mot extern skärm vid behov och annars bara placera i en byrålåda när du stämplar ut för dagen.

Jag har t.ex. separerat skola från fritid genom valet av webbläsare, där jag privat använder Firefox och för studier är jag inloggad på Chrome för skolportalen. Då vet jag att när skoldagen är slut, när jag gjort det jag behöver för dagen eller veckan, då stänger jag bara ned Chrome och öppnar Firefox för att komma åt hemsidor jag är inloggad på privat (exempelvis SweClockers).

Jobb, skola och/eller privatlivs-balansen är essentiell. Man måste få möjligheten att slå ifrån alla måsten på ett effektivt vis, något som blivit svårare och samtidigt desto viktigare då mycket kan skötas hemifrån och digitalt idag. För den som kan skapa ett separat hemmakontor; gör det, tveka inte ens! Går det inte att lösa med ett fysiskt separat rum, då är det dags att leta efter alternativ likt ovan metoder jag själv fått anamma.

Det handlar om den psykiska hälsan och livskvalitén, och ska inte tummas på – du har bara ett liv. För den stunden du vandrar denna jord ryms inte utbrändhet; varken för jobb eller passion!

Av Yatagarasu
Skrivet av enbom:

[...]
Min Bitwarden börjar bli stor, tycker jag, 130st konton... allt kräver inlogg hit och inlogg dit.

Av Yatagarasu
Skrivet av SCORPIUS:

Fantastiskt. Som jag har väntat på detta.
Men deras Playstation-konto kan bah dra.

Skrivet av Drunk3n_M4ster:

Yes, äntligen. Dock är Playstation kontot en sten i skon. Kluven, [...]

Skrivet av HazZarD:

Ja varför krav för ett psn konto till ett pc spel wtf sony ???

Äh, för oss i Sverige är detta ett uppblåst icke-problem.

Jag hade förstått om vi tillhörde en region där PSN inte varit tillgängligt, men.. vi har haft tillgång till den tjänsten sedan den lanserades i mångt och mycket. Konceptet med att behöva ett sekundärt konto eller i vissa fall till och med separat mjukvara (läs: launcher) är inget nytt om man säger så.. Se EA, Ubisoft, Rockstar m.f.

Antar att man kan bli upprörd på princip eller något

Skrivet av roxkz:

För sent som vanligt, men bättre sent än aldrig antar jag...

Det är lite väl sent ute kan jag anse också, egentligen.

Visst att man håller exklusivitet på sin konsol åtminstone sex månader – ett år, men lite löjligt blir det när det ska ta flera år för spelet att nå PC-sidan. Dock ser jag fram emot att få spela det, gjort allt jag kunnat för att undvika spoilers med denna titel

Av Yatagarasu

För egen del lär det inte påverka särskilt mycket, tycker inte någon uppdatering varit sämre eller bättre i svepande drag när det kommer till att sitta på en liten server med vänner och spela.

Däremot är jag nyfiken på hur det kommer te sig för community-servers; Tänker spontant på köp-och-sälj-funktionen som finns, något som nyttjats flitigt i nischade grupper som för mekaniska tangentbord o.s.v. Eller saker som att skapa events, eller bara agera som ett offentligt forum för ett företag, likt hur många spelutvecklare idag har sin närvaro på Discord som plattform.

Det ska bli spännande att se vilka funktioner som stryker med, och vilka fokusområden som får tillväxt. I förlängning hur detta kommer påverka hur både företag och kunder interagerar med varandra. Jag hoppas inte dem menar att de ska fokusera på de där skitspelen som finns inbyggt i Discord numera.. det är att slösa utvecklingstid i allra högsta grad kan jag anse. Utan jag hoppas de menar att det ska bli enklare att söka igenom chathistorik, enklare att strömma innehåll och för den delen att det strömmade innehållet får en högre kvalité.

Av Yatagarasu

PSVR2 som hårdvara är mycket kompetent, problemet har alltid varit låsningen till en PS5-enhet och det glesa utbud med spel som finns där.

Har tidigare haft Vive, Rift S och Quest 2.. Däremot inget jag har kvar, kort sagt upplevde jag att hårdvaran inte var riktigt vad jag önskade i slutändan.

Dock saknar jag VR lite idag och skulle lätt kunna överväga en PSVR2 till datorn om Sony kommer fram till en lösning som fungerar bra ihop med Steam. Känns som det bästa alternativet, utan att kliva hela vägen upp mot en Index, Pimax eller liknande premium-lösningar.

Av Yatagarasu
Nytt bud: 600 kr + frakt, iPhone SE 2020.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Yatagarasu
Skrivet av Chibariku:

Står ju att de får slänga 30% av ärendena för att konsumenten inte ens klarar av att fylla i uppgifterna rätt. 150kr känns som helt klart rimligt för att folk ska tänka till innan de skickar in en anmälan.

This ^

En avgift på 150 kronor känns rimlig. Det är tillräckligt lågt för att nästan vem som helst ska ha råd med det i ett genuint ärende, men tillräckligt högt för att folk ska uppmärksamma de ifyllnadsfält och dokument som efterfrågas.