Inlägg

Inlägg som gothia_se har skrivit i forumet
Av gothia_se

Tänker inte bry mig om 4k då jag inte har en tv som är det.
Intressant dem tog bort en del serier tex vikings walking dead.
M.m. Hela Werner bros hubben. It filmerna är borta.

Samtidigt för mig att de la till guld rush samt wheeler delers positivt för mig. För det varför jag hade discoveri+ en gång i tiden .

När jag sa upp så discovery+ erbjuder dem mig samma för 29 kr per månad i ett år, discovery+ alltså innan det här. Vilket jag inte tog, ansåg att jag såg för lite. Vilket är deras värde...

Då jag visste om det här. Det är två tjänster. Trodde det skulle bli en. Få ser var det landar.

Bortsett från 4k Vilket jag inte bryr mig om så. Jag förväntade mig värre. Kommer nog fortsätta betala.

Av gothia_se
Skrivet av MFKR:

Är den nån större skillnad på denna jämfört med Chromecast med Google TV och appen Tele2 play installerad?

Enkelt svar nej. Och i boxers fall. Även del av tele 2. Så kan man köpa fjärrkontroll med siffrorna 0-9 för 95 kr annars 195. Så antar samma sak här. Ringa kundtjänst tips.

Mycket knappade när röst assistenten inte godtar det man säger. När den gör det +.

Har en tendens att haka upp sig ibland. Dvs göra en norsk resett. Bryta strömmen starta om om.

boxer, comhem är väl helt nedlagt som varumärke. Men saksamma, tele2 äger det nu. Det dom erbjuder i mini hubbar är. Google Chromecast med Google tv med lite andra val efter Netflix, på snabbknapparna på fjärrkontrollen enligt vem som betalar bäst för detta.

Tele2 play. Funkar snabbare och enklare ifall jag castar från platta eller telefon kontra Hubb. När hubben Funkar och den hör vad man säger. Tex vid kanalbyte. Det är inte fel.

Jag skulle inte binda mig utan testa först om möjligt.

Av gothia_se
Skrivet av Alphahanne:

Inte för att jag begriper vad du skriver då det är allt för osammanhängande.

Det sagt, för min del spelar det ingen roll då jag ändå aldrig tittar på tablå-TV. Det skulle kunna lägga ner det helt och hållet utan att jag skulle märka något.

Boxer kommer gå från betalt via mark sändning till bli bara en av många med iptv sändningar. Dvs inte längre linjär via antenn. Utan via internet. Vissa har valt att ta via antenn 200000 st ca. Av orsaker. Det är inte ok. Inte utan mer info till de som berörs.

Personligen jag bryr inte. Jag är inte drabbad. Min nära familj är inte drabbad. Men skulle min mormor eller morfar dom hade vart drabbade . Pga dom sket i internet hur skulle jag förklara för dom att de skulle behöva internet. Nu är dem döda, jag är glad för det.

Av gothia_se

Vad tycker ni om det här, boxer lägger ner marknätet.

https://www.pcforalla.se/article/2328245/boxer-ersatter-progr...

Iptv i all ära, varför boxer? Terrakom kommer sända 1,2,4 . Iptv kan jag få från någon annan än boxer/ tele2/comhem. Antagligen till bättre pris bortsett från Telia.

Självmord...synd för dem det kostar för dvs mobila abb sommarstugur m.m.och äldre.

Lojalitet kostar inget, man förtjänar. By by...

Av gothia_se

Som privatperson på desktop. Firefox och Thunderbird portable enkelt simpelt. Back upp, elegant enkelt.

Platta/telefon Gmail app. Mindre roande funktionerbart. Allt syncar dock med ovan. Inga behov av moln eller rädsla att lämna tillbaka info företag. Bortsett dock från Firefox sync. Litar dock mer på dem än Microsoft/Google/Meta osv om lagring/spårning osv.

Av gothia_se

Måste bara fråga av alla ställen i svearike varför där. Jag inser att köpa inet, komplet osv högre pris.

Varför där. Inte lätt att vara insatt, men varför.

Tänker skall jag blåsa jag 20 000 så, jag skulle välja mellan 5 företag. Inte det. Men det är jag har inga synpunkter undrar bara hur du tänker. Alla tar ansvar för sitt liv.

Inte ont om dig...bara undrar.

Mvh

Av gothia_se
Skrivet av BengaBang:

Tyvärr kan du ha en mycket jobbig resa framför dig.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1592226-min-resa-med-t...

Handla en 2 retail licens på win 10 med honom. Fick inte koden var tvungen att ge negativt på tradera. Han kontra med negativt mot mig..samt att han skicka inte koden. Vilket jag inte fick.

Däremot han var riktigt tänd på att jag skulle släppa mitt omdöme ifall han tog bort sitt också. Ergo han är livrädd för negativt som står kvar. Och sen fick jag en kod som först är inte pro men senare under installerar så ge pro koden , dvs 2 koder. Seriöst...

Jag skulle aldrig köpt något av större värde från honom eller hans företag..han är ett skämt.

Håller med om en sak varför låter tredera han hållas...

Då skall vi inte prata om. Hans silver annonser osv. Där kan du väl seriöst tappa pengar eller...

Av gothia_se

Nu handlar det om Disney inte Netflix.

Av gothia_se
Skrivet av Phiplex:

IP-adresser kan jag förstå och gäller självfallet om någon delar lösenord med någon på annan geografisk plats.

Men enhets-ID:n och användningsmönster blir jag fundersam på, vilket kanske beror på att jag inte känner till hur det är tillåtet, om ens alls, att dela ett abonnemang. Är det oftast tillåtet att dela ett abonnemang inom en familj (snarare grupp av personer) som befinner sig på samma plats (= samma IP-adress)? För inom en familj kan ju ett antal olika enheter med olika enhets-ID förekomma. Och definitivt olika användningsmönster förekomma mellan olika individer som vill streama olika saker och på olika tider och kanske samtidigt.

Är det alls tillåtet att dela ett abonnemang inom en familj med flera personer? Och använda olika enheter. Och måste dessa personer alltid befinna sig på samma plats (samma IP) då de delar (samtidigt)? Kan man (någon i familjen) alltså inte använda ett abonnemang om man tillfälligt befinner sig någon annan stans (t.ex en sommarstuga)?

Vad gäller alltså för regelverk för delning för olika abonnemang från olika företag? (Frågorna är seriöst menat, för jag känner inte till reglerna.)

Roligt vad händer om jag använder min mammas utrustning, nät m.m men mitt konto för filmkväll. Och loggar ut efter. Gör jag fel? Mitt internet är cgnatat till att börja med, så även hon har cgnat, Haparanda ena dagen Ystad andra. Samt jag använder tex inte Disney på telefonen just nu så har inte appen installerad. Men jag betalar. Så är min enhet betrod om jag installerar vid henne samt castar. Tror 7 hav och vpn igen blir det som gäller. Synd...

Bara för att klar göra, mitt konto. Inte att jag delar det till andra men jag kan se problemen. Vid eget bruk utan att dela det...

Av gothia_se

Kan det också vara. Dock intressant hur beroende man är av Google samt telefonen. Man märker när det inte fungerar.

Av gothia_se

Fungerar ännu inte. Dock om man vid meny, webbplats för datorer, ändrar så fungerar det. Blir lite smått dock. Undra vad Mozilla lyckas med. Version 121

Av gothia_se

Angående Google på Android och Firefox

Hej.
Google fungerar inte längre på Firefox. Spelar ingen roll vad man skriver. Aka .se eller .com. via Chrome så funkar det, samma på kiwi osv. Någon som vet något?

Av gothia_se

Är den ca 10år gammal och har ståt utan ström så är cm2023 batteriet på moderkortet slut. Så man måste ställa in alla funktioner,lägen i bios för att den skall starta. Samt kanske dunka i ett nytt batteri ifall om att, kostar inte mycket. Alltså hdd ordning vid boot. Klocka datum minnes hastighet, vilken cpu m.m.

Datan på disken/diskarna finns nog där. Så testa med bios innan köp av adaptrar, usb minne, ominstallation.

Av gothia_se
Skrivet av Roger W:

Aopen
https://www.techpowerup.com/gallery/3515/16_0_547.jpg

(fanns förstås andra chassin som hade sån moderkortsplåt, tex en del äldre Lian-Li chassin)

Tack låter rätt.

Av gothia_se

Får mig att tänka på mitt gamla hq08 eller var det hx08 kommer inte ihåg tillverkarens namn anno 1999?. Men man kunde skruva loss moderkorts plåten och dra ut den baktill.

Det var så enkelt att montera moderkort, kylare, instickskort, m.m. Man kom åt så enkelt, behövde inte vara rädd för att tappa en skruv här eller där. Det bara fungerade då man kom åt eftersom man behövde inte bry sig om själva lådan. Däremot effektiv/snygg kabeldragning vad var det

Där emot värdelös kylning med 80 fläcktar och då skall vi inte prata om strumpbyxor som dammfilter... oh det var tider. Med hjälp av en dremel så fick det leva längre än det borde gjort.

Till ämnet första tanken.
"Platta paket" chassin annat där det kan tillämpas kommer nog mer och mer av diverse orsaker.

Andra
Det är roligt att se att saker går i cykler. "Att ge enkel åtkomst".

Tredje
Är nog inte ett chassi för mig. Jag verkligen gillar att man kan flippa det runt hursomhelst tar atx m.m. Men skulle nog hellre välja minimal aka företags dator på databordet och en dedikerad spel Pc samtidigt annanstans i rummet. Olika skärmar eller samma till olika saker eller ibland dela. Med det ger gällande bägge sätt till kylning, strömförbrukning. Jag vet nu tar jag inte hänsyn till pengar. Med andra ord jag skulle inte lägga den på sidan som en 486 dator med skärmen ovanpå.

Så nisch produkt stämmer bra, men intressant att någon tänker lite utanför boxen. Vad har vi att se framåt åt?

Intressant koncept dock!

Av gothia_se
Skrivet av CrimsonEyed:

Hade allt handlat om pengar hade ju inte GN byggt en "hemi-anechoic chamber" för 2.7 miljoner kronor för att få bättre ljudtester.

Nej självklart inte. Men mitt större påstående var att de inte är är journalister. Så man får ta det som det är, tillvis del handlar det om pengar. Men man kan lägga pengar för att göra ett bra arbete. Och de för ett bra arbete men de är inte journalister. Så varför se dem som så. Det är min fråga.

Av gothia_se
Skrivet av Jumpcut:

Om man redovisar vad en anklagande part säger så redovisar man även vad den anklagade parten har att säga (alternativt "vi har sökt LTT som inte vill kommentera"), det är god journalistisk sed.

Att då först anklaga någon (oavsett om det är korrekt) för dålig journalistik och sedan inte själv följa god journalistisk sed blir lite pinsamt.

Saken är att ingen av dem är journalister. De är Youtube hoxor, de vill ha likes ergo pengar. Inget mer, inget mindre. Dock en kan vara ärlig. Eller bägge, men av fel skäl. Man kan göra fel. Men var då ärlig om det.

Om hundra år kommer någon komma ihåg dessa personer.

Seriösa journalister kommer historien ihåg från Hemingway till senare eller tidigare. Eller inte!

Var är balans och skolgång....Stackars Svea rike.

Ledsen inte riktad per ditt inlägg per se. Orkade bara inte skrolla genom ex inlägg. Ditt var intressant att svara på och ge min åsikt och hade bäring mitt sett att se det.

Vällmott.

Av gothia_se

He. hm. Angående lager saldo. Arbetar på en livsmedelsbutik där vi har ca över 20 000 artiklar. Vi hade saldo inventering nu första januari. Det inbegriper att en månad förre så börjar vi räkna allt vi har i butiken. Med olika steg ner när vi får börja räkna. Tex vissa varor 3 veckor innan andra 1 vecka innan samt en del samma dag. Samt en kväll räkna allt/bekräfta i butiken med hand dator för att inventeringen skall genomgås.

Lång historia kort. Logiskt så borde väl vårt lagersaldo stämma i dag 11/1-19 om vi räknat hela vårat sortiment/lager osv med plus minus 1 eller 2?

Tro det eller ej vi kan ha saldo fel på allt från 1 till 60 eller mer på vissa varor vilket man skulle tycka borde vara omöjligt. Saken är den råkar någon göra en saldo kontroll innan kl17 men skicka in den efter kl17 så blir det fel. Eller man gör en saldo kontroll men skickar den innan kl17 och det är en vara vi fått idag så blir det fel. Eller än värre om man missat att kvittera en pall/leverans då skall vi inte prata om saldofel!

Så länge människor är iblandade så blir det alltid fel. Bara att ta saldo är inte lika med utan i bästa fall.

Vi människor felar och tyvärr betyder det att vi felar andra människor med.

Sedan vad gäller kundkontakt osv får varje butik ta för sig. Ge kompensation eller liknande.
Jag ger inget omdöme angående det.

Det jag menar är att det är inte så lätt ibland för oss "Butiker" hellre. Världen är ibland mer komplicerad än vad man som konsument tror. som sagt inget rätt eller fel.

Skulle tro samma sak gäller både Inet/Komplett/Webhallen osv men de borde ha mindre antal
artiklar men troligen även ha samma problem med saldofel?

Av gothia_se

Problemet är väl inte egentligen att man skall betala moms på de varor som berörs och/eller tull på de andra.

Jag har beställt mycket från Eu/Usa/Kina av varierande värden.

Jag har alltid räknat med att moms och eventuell tull tillkommer i mitt pris.
Har det gått igenom "fine" men inget som jag räknat med.

Det som verkligen stör mig är att på tull/moms deklarationen så skall jag betala moms på
momsen som avser administrations avgiften för att betala moms och ev tull. Och så var det sagt att när momsen tillkom att den skulle vara tillfällig :).

Postnord får ta ut vilken administrativ avgift de vill, finns andra bolag att välja mellan. Staten får ta ut moms samt eventuell tull om de anser det skäligt.

Däremot ge fan i att ta moms på moms. Och de undrar varför folk inte vill betala skatt???
(och ja, jag vet att samma gäller på t.ex. drivmedels priser, samma fel där.)

Av gothia_se

inntresant reflekton

Innan jag börjar med att argumentera det ena eller det andra. Så första cpun var en 386 från intel, gpu?. Andra en cyrix likvärdig? med en eller sämre än en AMD k6 300 (sämre köp jag gjort) och ett 3d blaster? Sedan Amd k7 700 med 3dfx 2000 pci! :).

Sedan har det varit både AMD cpus samt Intels mellan varven vilken som presterat bäst.
Samt det har varit mellan Ati/Amd/nvidia Gpu vilken som passat bäst just då.

Saken är att med AMD så från K7 till Intels Core 2 duo så var AMD egentligen bättre.
Samma med Gpu. ATi/AMD var mer framåt än Nvidia tills efter 5870 släpptes sedan (bortser från missen de gjorde med 3870).
Samma sak var det då Amd köper ATI och allt kommer gå åt skogen.

Sedan att både 4850 samt 4870 var bra kort för det man betalade samt man fick mycket gentemot motsvarande dåvarande
nvidia kort är det ingen som pratar om idag.

Bara att Amd är kört igen och kommer gå i konkurs eller mer!

Med Fermi så gjorde Nvidia ett kort som skulle kunna göra "andra" beräkningar på gpun. Blev dock slaktat för att det drog för mycket ström.

Amd kontra med 7970 som drog mindre men var "mer" likvärdigt vartefter Nvidia kontra med att ta bort mycket av det de ansåg vara fördelen med Fermi. Dvs beräkningskraft på gpu, för att å andra sidan promota "Fps" istället.

Sedan lanserar Amd Bulldozer som ses som ett misslyckande på grund att de inte lyckades med sin förutsägelse över hur kod skulle skrivas. Emedan Intel hyllas för sin singeltråds prestanda.

Det roliga nu är att Amd har släppt första generationen cpu som är likvärdig/sämre/bättre än Intel.
Samt troligen kommer släppa ett Gpu som kan matcha Nvidia i någorlunda "hög" segmentet.

Vad tror ni kan komma att ske?
Nvidia har en bra Gpu men ingen cpu licens?
Intel har en bra Cpu men knappast en bra Gpu (Bortser från deras inbyggda, vilket självfallet är bra nog för enklare spel/beräkningar)
Amd sitter på en "bra" cpu samt en "bra" gpu, kanske inte det bästa just nu men ändå jämförlig med bägge båda andra företag som bara har ena "benet" och kan kontra med att sammanföra dem vilket inget av de andra kan. Amd har alltid gått sin egen väg efter de fick sin första licens från intel. Kommer de att göra det igen?

X64=Amd
Mantel=vulkan = microsoft Dx12
Freesync kontra Gsync
osv

Amd har alltid gått sin egen väg ibland rätt då det gett oss konsumenter stora fördelar. Ibland fel, men skall vi vara ärliga så de har åtminstone haft klokheten att ta mindre betalt än vad Intel skulle ha gjort. Se bara på deras senaste Pentium.

Sedan det kan ses som jag hyllar Amd, vilket jag kan förstå. Men min sak är den att Intel är en koloss som bara rör sig om den måste. Amd är flugviktaren som måste dansa. Personligen håller jag inte på någon av dem men jag måste beundra att Amd ännu är med samt vad de kan ge teknologiskt med mindre resurser.

Sedan att AMD har en totalt kass pr avdelning det kan jag hålla med om, där om något borde de lärt från Intel.