Inlägg

Inlägg som Horvendile har skrivit i forumet
Av Horvendile

Det är klart det beror en del på vad det är för spel, men generellt säger jag - jag är inkörd på Doom på en 486-33. 25 fps är plenty.

Av Horvendile

Har alltid kört luft och hade tänkt köra luft för nuvarande 7950X3D också. Men vatten visade sig kosta ungefär samma, och det är ingen exotisk fringe-syssla att vattenkyla längre. Plus, det är ballt med vätskekylning. Så nu blev det så. Krånglar den är jag rökt.

Av Horvendile

Som någon som skulle använda en sådan här dator mycket till bildbehandling på resa (det är vad jag i stor utsträckning har min nuvarande men mycket äldre Zenbook till) så instämmer jag i att många moderna kameror ändå använder andra minneskort än SD, så jag måste ändå ha med mig en kortläsare.

Då saknar jag mer att ha två stycken USB-A på datorn, för ganska ofta vill just jag ha två prylar kopplade till den som båda kör USB-A. Jo man kan förstås skaffa en liten docka med ju mindre sådant jag behöver släpa på desto bättre.

Av Horvendile

Jag kunde väl inte jättemånga men några kunde jag ta på "det där färgtemat känns som det här företaget".

Av Horvendile
Skrivet av Beagle34:

Parti&Megabyte på drottninggatan i Stockholm. Där köpte jag min 486 SX25 i April 94. tror den kostade 12lax på den tiden.

Å där köpte familjen vår första ordentliga PC. Jag tror att jag fortfarande har kvar en katalog därifrån.

Av Horvendile

Jag vill här bidra med min och några kompisars minnesstund vid Skribofonts konkurs.

Av Horvendile

Håller med föregående skribenter - det har ju pratats ett tag nu om höjda priser på SSD. Det här kan vara första steget.

Av Horvendile

Jag hade blivit jättebesviken om Rambus inte varit med i quizet. Nu behöver jag inte vara besviken!

Av Horvendile

Datorhistoria och datorhistoria, det är min ungdom vi pratar om här!

Av Horvendile
Skrivet av superapan:

Vänta nu, optimerar dom för ett spel från 90-talet? Eller är det någon form av remake?

Ingen aning! Jag har inte sett något om remake. Inte för att det betyder så mycket, jag håller inte örnkoll. Jag hoppas i alla fall att det inte bara är ett typo eller ett bus, det vore kul om de ba' "vi har fixat prestandaproblemen i TA nu" och internet "ÄNTLIGEN".

Jag tror det skulle hålla rätt bra att spela fortfarande!

Av Horvendile

Bra och viktigt att Total Annihilation får ta del av detta! Det kunde vara riktigt tungdrivet på större kartor.

Edit: det var därför jag skaffade mig en dator där hela spelet får plats att köras från L3-cachen.

Av Horvendile

VD-jobbet är väl straffet för hans klottrande. Nu får han jobba av det. Ungefär som en svensk samhällstjänst.

Av Horvendile
Skrivet av OSkar000:

Då har vi något att se fram mot till nästa lan med lämpligt tema.

Körde Doom episod 1-3 i höstas på DOS-lanet vi hade då. Tyvärr är 486 DX2 66 lite för klent för episod 4 och förmodligen även för de delarna som släppts nu.

En DX2-66 för klen? Det är helt absurt. Otroligt kraftfull maskin ju. Det är bara kompisar med välbetalda och datorintresserade föräldrar som har sådant, vi andra har i bästa fall DX-33, men mer troligt SX-25.

Av Horvendile
Skrivet av tonii:

Kabeln som du provade var inte från nätagget som satt i gamla datorn? Om den var det så har du haft tur att grafikkortet fortfarande lever då det generellt inte går blanda kablar mellan olika märken/modeller.

Nope, allt var från nya.

Av Horvendile

Uppdatering två: det verkar som att den kabel som följde med Phanteks AMP 1000 W nätagg inte kan driva ett RTX 4090. När jag stoppade i tre separata kablar till nätagget i stället och drog dem till adapterkabeln som följde med grafikkortet (MSI Ventus 3X) så fungerade det, i alla fall hittills på desktop. Alltså jag har inte provat något spel än men har ingen anledning att tro att det inte ska funka.

Jag låter tråden ligga kvar (jag kanske inte ens kan ta bort den?), för den händelse att någon annan söker på samma problem senare.

Av Horvendile

Uppdatering: lite googling ger att det sannolikt är Optane som är problemet. Det får antagligen bli en formatering av den disken. Som sagt, det är ok.

Av Horvendile

Ny inet-dator, problem med egen hårddisk och grafikkort

Hej! Jag har just köpt ny stationär dator från inet. En mekanisk hårddisk tänkte jag dock flytta över från gamla datorn, och grafikkort hade jag köpt separat. Nu har jag problem med båda! Och tar sålunda en tur till Sweclockers. Hej alla glada felsökare!

Hårddisken:
Hittas i BIOS. Windows hittar den också. Den är initierad utan att jag behövt göra det och uppges vara felfri. Den uppges också vara tom vilken den absolut inte var när den satt i gamla datorn.
I gamla datorn satt den ihop med en Optane-cache. Kan det vara det som spökar?
Måste jag formatera den är det inte hela världen, jag har backup på allt.

Grafikkortet:
Det är ett RTX 4090 som inte alls startar. Det sitter i sin kortplats och jag har dragit strömkabel till det med den kabel som följde med mitt Phanteks 1000 W nätagg. Kabeln är märkt "600 W" på grafikkortssidan och har två kontakter till nätagget som jag satt i PCIe/CPU-kontakter. Jag törs påstå att strömkablarna sitter robust i sina kontakter. Men jag får ingen bild ur det och fläktarna på grafikkortet rör sig inte. Enhetshanteraren i Windows visar bara upp CPU:ns inbyggda grafik under Bildskärmskort.
Felsökningsförslag?

Av Horvendile
Skrivet av Necrodude:

Har du läst genom galleriet?

Det finns ett avsnitt om en SMP patch.
Patchen ger SMP stöd till Quake3 och många andra spel som nyttjar OpenGL.

Jag använder den patchen med fördel med Quake3, Quake2, Half life, Star Trek Voyager: Elite force.

Utöver det aå är det jävlig nimnt med ett dual cpu system på ett Lan om någon börja tanka från ens dator. Det märks knappt när man spelar.

Alltså jag driver. Tycker detta är kalas!

Av Horvendile

Ok men vad ska du med två P3 till i samma dator? Ingen behöver så mycket beräkningsprestanda! Och inga programvaror har stöd för flera trådar ändå.

Av Horvendile
Skrivet av norrby89:

Låt den sitta kvar i gamla datorn och gör en nas av den ^^

Kommer förmodligen sälja gamla datorn till min bror och han behöver inte så mycket lagringsutrymme.