Inlägg

Inlägg som zoi har skrivit i forumet
Av zoi

Server med ssd-diskar och sata i raid

Hej!

Jag är intresserad av HP PROLIANT ML330 G6 XE E5606 (http://www.dustin.se/hp-proliant-ml330-g6-xe-e5606-213-4mb-2g...)

Jag undrar om det är värt att köra OS:et på två speglade SSD-diskar och resten av lagringen i raid 5, och är det ens möjligt med hårdvaruraid med den datorn jag länkade?

Datorn kommer ha Citrix XenDesktop installerat på sig, det är lite därför jag känner att om man ska virtualisera och rendera grafik på flera OS samtidigt behöver man snabba systemdiskar.

Kommer också självklart köpa mer minne, och kanske ett grafikkort.

//Zoi

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Om du vill ha en tyst så skulle jag köra en ITX-lösning med atom. VIA vad jag förstått är mycket dyrare (?). Det är bara nordbrygan i stort sätt som alstrar mycket värme och oftast har en liten medföljande fläkt på sig. Det finns även en del tillverkare som har helt passiva lösningar, men jag rek ändå att du har någon fläkt, gärna en 120mm på lägsta möjliga för att få cirkulation på det hela då du även kommer köra en/flera hårddisk(ar).

...
...

Jag ska ska strömma media från den, mestadels 720p men kanske även 1080 nån gång. En Atom 1.8GHz borde väl klara det? Jag har en P4 2,4GHz som klarar det galant för tillfället. Tänkte även ha VPNlösning, kan tänka mig att det drar en den när den ska kryptrera filerna den skickar.

När det gäller utrymme har redan 2 st seagate x 1,5TB (vet inte om det är exakt såna som du länkade till).. Vad kör du för chassi om du använder miniITX?

Av zoi
Citat:

Perfekt, gav mig mycket inspiration tackar.

Av zoi

Strömsnål hemmaserver

Hej!

Jag är på jakt efter en störmsnål server som ska köra GNU/Linux. Är VIA-processorer något att ha eller ska man köra på Atom?

Servern ska stå i en lägenhet (1:a) och jag vet inte precis vart den ska stå, någon som har tips? När man har så liten lägenhet kanske det är bra att köpa ett stort chassi så man kan ha stora fläktar som inte låter så mycket...

Har inga direkta krav på prestanda, jag kommer använda den som router/filserver. Så många S-ATA uttag som möjligt.

Av zoi

Media strömmar med buffert

Hej!

Jag har en server med ett bibliotek med div. media material som jag kan komma åt överallt via SSH. Just nu kör jag windows file sharing för att komma åt dessa filer, vilket fungerar hyffsat, för då och då så stannar bilden till i några sekunder.

Jag undrar om det finns något program som alltid har en buffert över som kan hoppa in om hastigheten plötsligt sjunker lite grann. Kan tillägga att jag har 10Mbit reserverat till just denna tjänst och har endast xvid media.

Spotify använder en cachefunktion för att undvika detta, om ni inte förstår vad jag menar.

Av zoi

OpenSSH med cygwin, långsam navigering

Hej!

Jag har en server med Windows 2003 server som OS. Har installerat cygwin och därefter installerat OpenSSH.

När jag ansluter till shellet via sftp så går det jättelångsamt att navigera i mapparna, kan ta upp till femton sekunder att gå in i en mapp, så ska det väl inte gå till?

Någon som vet vad detta kan bero på?

/Mvh Tengil

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lbs129
Ingen som har tänkt på att denna tråd är 16 månader gammal? Jag tror inte att frågan är relevant för trådskaparen längre...

Mvh Johan

Jag uppskattade svaren...

Av zoi

Tack så mycket för hjälpen!!

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
Gör ett konto på 2008 boxen med samma användarnamn och passord som din HTPC f.ex?

Varför skulle det fungera? Jag loggar ju inte in eller har någon förbindelse med servern förutom just den här mappen

Av zoi

server 2008 sparar inte lösenord

Rubriken är lite missledande, men jag har en burk med server 2008. Har lagt till en nätverksmapp som min HTPC skall ha tillgång till, första gången måste jag självklart skriva in användarnamn och lösenord, kryssar i spara lösenord.

När jag startat om datorn måste jag skriva in lösenord igen! Detta ställer till mycket problem på min HTPC som inte får in sitt bibiliotek automatiskt.

Någon som vet hur man löser detta?

EDIT: Det verkar som om det finns någon "time out" på servern då jag tittade till HTPCn nu som har stått på hela dagen och den är "utloggad" igen.

Av zoi

En arbetskamrat till mig bodde i värnamo och jobbade som elektriker innan han flyttade till Göteborg. Han sa att det fanns två elfirmor där :p. Detta var dock för 6 år sedan.

Han var även tvungen att ha kostym på sig på alla firmafester, där man tydligen söp till friskt!

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Skulle det vara dåligt? 91% av specad maxhastighet är mer än väl godkänt.

Vore jag du skulle jag emellertid uppgradera till en uppkoppling som klarar några megabit per sekund i stället för futtiga 100 millibit/s...

jag ville bara reta upp alla smalbandare

Av zoi

har 100 Mbit och får ut 91Mbit/s (BBB)

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
Klart du kunde söka in till högskolan. Med finsk studentexamen kan du söka in till vilken skola som helst... om du inte vet vad du vill bli eller vet att du vill ha en högskole- eller universitetsutbildning går du bara gymnasiet. Vet du att du vill bli bilmekaniker, elmekaniker, frisör etc. går du yrkesskolan. Sen är inte folkhögskolor egentligen högskolor heller om du undrade över det.

Jag vet att en folkhögskola inte är samma sak som en högskola, varför skulle jag inte veta det?

Bara för att man har valt ett yrke, betyder inte det att man vill jobba som det i hela sitt liv. Dessutom så behöver man inte veta att man vill jobba som det man utbildar sig till. Finns ju ett bra exempel, Läkarlinjen. Där många söker just bara för att dom kan, inte för att dom tycker om att vårda människor etc.

Av zoi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
I Finland finns det tre sorters skolor efter högstadiet. Gymnasier som är helt teoretiska, yrkesskolor som är yrkesinriktade och folkhögskolor som kan variera ganska mycket. Bara gymnasier ger behörighet för universitetsstudier.

Alltså, vill man jobba inom byggnadsbranschen eller bli mekaniker eller frisör går man yrkes och behöver inte läsa så mycket onödig teori. Vill man gå högre går man gymnasiet. Folkhögskolorna fyller ofta ganska specifika syften, t.ex. som ett 10:e skolår där man höjer betygen efter högstadiet för att komma in till gymnasiet.

Edit: Hijacked, Romar!

Det systemet tycker jag är värdelöst. Om jag skulle gått gymnasiet i Finland skulle jag inte kunna söka in till högskolan som jag gjort för några veckor sen. Är man osäker på vad man vill som jag var är det inte alltid så lätt att välja rätt..

Men som tur var så gick jag gymnasiet i Sverige och behövde bara läsa in en kurs för att vara behörig till programmet jag sökt.

OT: Grattis

Av zoi

Sparar till en lägenhet i centrala göteborg, har gjort detta i några år nu kostar runt en mille..

Av zoi

I år bär det av till Arvikafestivalen och Way out West, förhoppningsvis Siesta! också

Ser mest fram emot Håkan Hellström, Kent, Hästpojken, Franz Ferdinand, N.E.R.D., Timo Räisänen och Vapnet

Av zoi

Vad har ni i lön?

Eftersom det i Sverige är så känsligt att prata om vad man har i lön ställer jag frågan här till er där alla kan vara anonyma (om ni vill).

Själv jobbar jag som elektriker och får ut 17 000 i månaden (netto)

Vad arbetar ni med och vad har ni i bruttolön? Nämna gärna arbetsort, ersättning, erfarenhet och liknande som påverkar bruttolönen.

Av zoi

Tjena, jag får stillbild på tvn men allt är hullerom buller man ser ungefär bara vilken färg som är på skärmen och lite småsaker, musen däremot är jätteskarp. Nån som vet vad jag ska ändra för timings? Jag har en rätt gammal Mark tv

Av zoi

Core 2 Duo temperatur i HFX Mini HTPC

Hejsan alla glada!

Jag har kört min Core 2 Duo (2,2ghz) full load nu i ca 40 minuter och den är enligt speedfan/everest uppe i 55grader celsius. Moderkortet (P5E-VM-HDMI) är uppe i drygt 55 grader med, samma med hårddisken. Är detta okej temperaturer?

Chassit jag använder är HFX Mini (med heatpipes till stora kylflänsar på sidorna) inga fläktar alls i chassit.

Sen en annan fråga som kanske är självklar för vissa..

Det står

CPU Användning
- CPU 1 / Kärn 1 / HTT 1 enheter 0 %
- CPU 1 / Kärn 1 / HTT 2 enheter 99 %

Betyder det att jag bara använder 50% av processorns maximala kraft? Är detta för att programmet är 32bitars (det skall vara 64...)? Använder Windows XP x64 edition samt DVDFab Platinum när jag rippar en semesterfilm ) så den går på full load...

Flänsarna på chassit är väldigt varma, så om någon tänkt investera i en elradiator kan denne köpa en hfx mini istället Känns väldigt overkliget att på ca 150 W leverara så mycket värme...