Inlägg

Inlägg som Nickssons2 har skrivit i forumet
Av Nickssons2

Hjälp med sista komponentkoll

Hejsan alla!

Ska beställa min dator, sannolikt ikväll!
Tänkte bara kolla om någon kan ta en titt så allt ser bra ut eller om något är fel och bör bytas ut?

Obs; vet att det är 2 chassin i denna kundvagn

https://www.inet.se/kundvagn/visa/HOsoAX67_KWEiopBgCfVopm8ErM...

Av Nickssons2
Skrivet av Swedishchef_90:

Just 3 pin är väl 5 V och just msi har en header som heter Jargb V2_1 för extern Rgb.

Så borde fungera? 😀

Högst oklart. MSI's hemsida (https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650M-A-WIFI) står det "Supports 5V Addressable RGB devices. Compatible with ARG Gen2 / Gen1 devices."

Men går man in på hemsidan -> Bios & Software -> Mystich Light, ser man hur GPU med mera lyser, men chassits fläktar är gråa.

Om man nu köper ett RGB-chassit vore det ju soft att det fungerade att styra, så hoppas någon kan ge ett definitivt besked!

Av Nickssons2

Kan detta moderkort styra RGB och fläktar i detta chassit?

Hej,

Är på jakt efter en ny dator och har hittat ett chassi jag gillar. Jag vill dock kunna stänga av RGB då och då.

I beskrivningen för chassit står det att det behövs en "3-pin header", men är osäker på om moderkortet har en sådan. Har försökt söka mig fram och Inets support ger inga klockrena svar!

Någon som vet?

Moderkort: https://www.inet.se/produkt/1903938/msi-pro-b650m-a-wifi

Chassi: https://www.inet.se/produkt/6911760/zalman-p30-svart

Av Nickssons2

Uppskattar sista check innan beställning på gaming dator!

Hej,

Med inspiration av rugernine's tråd (https://www.sweclockers.com/forum/trad/1714120-edit-mitx-matx...) har jag plockat ihop en dator.

Är det någon som ser något uppenbart fel?
Som jag skrivit tidigare är jag en glad amatör som gillar att panga i dator spel men kan inte så mycket om att bygga, så en snabb check så jag inte klantar till det vore uppskattat som fan!

Har valt detta: https://www.inet.se/kundvagn/visa/cPEnATvdkUPMsuRJsiiO_C0-kps...

Fungerar allt bra ihop?
Jag har idag en skärm jag tänkte använda tillsammans med den nya. Den nuvarande har HDMI, men förtstår att jag behöver köra båda med DisplayPort? Dock verkar det inte heller finnas en sådan sladd extra på Inet i laget (iaf för 2m)?

Iaf, går det bra att köra på med datorn? Något som ser tokigt ut?

Allt väl!

Av Nickssons2
Skrivet av Fenrisulvfan:

Hej,

Tack för ditt svar.
Jag tänker mer en Mini ITX. Helst skärm i samma beställning men blir det orimligt kan jag såklart göra två beställningar

Om någon vill snickra ihop ett bra förslag vore jag evigt tacksam, annars lutar det åt denna (men fått recension om att den låter som en jetmotor) :/
https://www.inet.se/produkt/d100018/inet-system-g50-r7-4070-s...

Av Nickssons2

Hjälp en rookie med tyst och liten speldator!

Hej,

Jag är i behov av att uppgradera såväl skärm + köpa en ny dator för spelade i 1440p. Gamear det mesta, men just nu PUBG, men kommer garanterat spela GTA 6 osv

Jag skulle vara väldigt tacksam om ni proffs här skulle kunna hjälpa mig att sätta ihop en bra, liten och tyst dator som kan stå på skrivbordet och lämplig skärm med en budget på cirka 20-25k, eftersom jag aldrig byggt en dator själv (hittills!) så vill jag att inet snickrar ihop den!

Hoppas på att någon vill hjälpa till så jag kan få ihop ett bra paket och inte köper något färdigbyggd dator och betalar överpris haha

Edit: Jag har en skärm i dagsläget som jag också tänkte koppla in och ha vid sidan av den nya skärmen, så kommer vara 2 skärmar till datorn