Inlägg

Inlägg som nu1mlock har skrivit i forumet
Av nu1mlock
Skrivet av Squallie:

Nej 8K är en upplösning?

Du har inte fel, men PS5 har inte stöd för 8K. Så det känns dumt att ha det på kartongen, eller hur?

Av nu1mlock
Skrivet av norrby89:

Well vet ej vad för butiker dom har på flygplatser allt mindre i Sydamerika men tycker detta låter som antaganden.

Alltså, seriösa tillverkare betalar licensen och behöver därmed inte kringgå något. Även "skräptillverkare" tillverkar ju trådade hörlurar utan att använda BT och dom betalar ingen licens. Så tillverkaren av just den här typen av hörlurar hör ju verkligen till det värsta och sämsta av det sämsta.

Apple själva säljer en extremt kompetent DAC som är bland det bästa på marknaden och den kostar under 99kr. Då kan man använda vilka hörlurar man vill (nästan).

Problemet ligger hos tillverkaren av skräpet. Inte någon annan stans.

Av nu1mlock
Skrivet av norrby89:

Vart framgår detta? För i artikeln står det klart och tydligt att han köpte dessa i en butik på flygplatsen, men inget om vad för flygplats eller vad för butik.

Majoriteten av hörlurar man kan köpa på flygplatser är ju billigt skräp från Wish-liknande ställen som säljs till överpris.

Sånt här gäller bara tillverkare som skiter i licenser och som försöker hitta det billigaste sättet att tillverka en skräpprodukt på.

Av nu1mlock
Skrivet av rwkk:

Köper man apple till överpris får man.. ja vad får man egentligen? För att en 1000kr android har inte detta problem.

Problemet är hörlurarna, inte telefonen så det är rätt irrelevant med kostnaden på telefonen, eller hur?

Skrivet av dr. Dunkel:

Vem skulle få för sig att köpa trådade BT-lurar? Jag kommer inte ens på något så korkat att jämföra med.

Ingen? Det är tillverkaren av hörlurarna som har valt att lura konsumenter.

Av nu1mlock
Skrivet av ISbit:

Är det Apple som åter igen med flit krånglat till det så att det helt enkelt är enklare och billigare med blåtand för att slippa deras licenser, eller är det här nåt som är krångligt för alla telefoner som inte har 3.5mm uttag?

Det finns ju massor med billiga hörlurar som inte kör blåtand och som fullständigt skiter i några licenser. "Tillverkarna" som gör såhär hade ju aldrig betalat någon licens ändå.

Av nu1mlock
Skrivet av klockish:

då ska det ju stå på förpackningen att det är bluethoot med kabel som stömkälla, jävla skärp trams skit

Jo, men nu gäller det ju skräpprodukter från t.ex. Wish och dom kan ju inte bry sig mindre.

Av nu1mlock
Skrivet av drakelito:

Finns det någon här som faktiskt har ett svar eller är svaret bara att det inte går? Har sålt tiotals konton både steam och b-net genom åren och något har aldrig hänt den som köpt. Vad man får göra och inte bryr jag mig inte om det minsta, ni kanske kan diskutera det i en annan tråd.

Jag ville bara ha svar på min fråga

Du har redan fått svar på din tråd. Det är inte tillåtet att sälja dina konton så du kommer inte få länkar till någon sida där du kan bryta mot villkoren för dina konton.

Att du tidigare har sålt konton är irrelevant och får stå för dig.

Av nu1mlock

Så länge du är medveten om att du får typ det sämsta av det sämsta så är det väl lugnt? Den kommer självklart visa bild och spela upp ljud så den fungerar utmärkt ganska okej för någon utan krav på en frukost-tv t.ex.

Vad man nöjer sig med är extremt subjektivt, så det är bara att chansa eller åka och titta.

För övrigt är 50" väldigt litet idag och Blocket går inte att jämföra med eftersom ingen på Blocket är prismedveten.

Glöm smarta funktioner och om dom råkar finnas så kan dom sluta fungera när som helst.

Av nu1mlock
Skrivet av Kloppstock:

Allright, men är det tekniskt möjligt att ha glapp line out 1 i ett ljudkort i datorn? tillsvidare är det här bara min spekulation nämligen

Det är väl klart att det kan vara glapp i en utgång?

Skrivet av Kloppstock:

Och vet du vad det värsta är med att köra realtek integrerat ljudkort, eftersom maxvolymen är dämpad blir ljudförlusten större när flera ljudenheter ska konkurrera om volymen på det här störiga sättet, t.e.x när öppnar du Obs studio för att spela in din skärm i Windows så sänks systemljudet bara du öppnar programmet (behöver inte trycka på rec) och allt ljud kommer vara kraftigt reducerat tills att du stänger av programmet Obs studio igen, varför?

Eventuellt för att dina inställningar för Windows-ljudet är inställda på att allt ljud ska sänkas när man startar inspelningsprogram (som OBS), Teams och liknande.

https://www.howtogeek.com/710106/how-to-stop-windows-10-from-...

Av nu1mlock

Om du vill återskapa raderade filer så bör du verkligen inte installera Windows på disken.

Hittas den inte i bios/uefi så känns det som att något annat är fel för diskar syns ju även utan partitioner. Men någon annan som har lite bättre koll får flika in.

Av nu1mlock

Ett alternativ kanske kan vara att kolla närmare på om det går att förbättra 4G-situationen eftersom det blir billigare och enklare att hitta hårdvara.

I mitt fall så har jag en mast 900m bort med fri sikt men den är överbelastad så jag fick ut enstaka Mbit/s och det var oanvändbart kvällstid.

Istället fick jag skaffa riktantenn och låsa modemet på högre frekvenser, så jag fick istället ut 270Mbit/s från masten som låg 9km bort utan fri sikt.

Av nu1mlock

Köp valfri router från Asus och ställ in den som Accesspunkt med AiMesh. En liten billigare router räcker. Behöver du ytterligare räckvidd så köper du en till. Fortsätt tills du är nöjd.

Anslut alla med nätverkskabel så att du får trådad backhaul.

Av nu1mlock
Skrivet av Bozzeta:

Halva användarbasen är fortfarande PS4.
Bara kolla hur mycket mer de tjänar på content addon och tjänster för PS5.
PS3an ses antagligen av Sony som misslyckad pga dålig försäljning av DLC, mikrotransaktioner och season pass.
Blir tydligt att live service och digitalt blir framtiden för PS.
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/business_s...

Känns verkligen som att dom hade gått under utan prishöjningen på spel...

Av nu1mlock
Skrivet av Gamblewhore:

Är ju inte så insatt i det här men på sidan du länkar får jag samma ip som jag hade för flera dagar sedan. Alltså under ipv4. Ipv6 är "not detecred". min position Stockholm (Som inte stämmer. Bor i norrland) Samt ISP bahnhof

Tyvärr var inte det svar på någon av mina frågor så det blir svårt att hjälpa till.

Jämför IP-adressen din router får (WAN IP) med adressen från den länkade sidan och återkom med dom första sex siffrorna i dina IP-adresser.

Av nu1mlock
Skrivet av Gamblewhore:

Joo precis iptv relaterat. "CGNAT" nu vart det nya ord här 😅 rätta mig om jag har fel men jag har ju ett publikt IP? Jag har ju ett fast ip som inte ändras.

Ett fast IP som inte ändras? Det låter väldigt dyrt. Hur har du kontrollerat att du har publik IP?

Vad säger din router och vad säger https://www.whatismyip.com?

Av nu1mlock
Skrivet av Halvmånen:

Att det är dyrare att köpa spel digitalt än på skiva, trots att skivan har en massa kostnader för frakt och lagerhållning, är ett bra exempel på hur en marknad funkar när det saknas konkurrens och en plattformsägare har monopol.

Ja, jag håller med - det är kasst. Jag är inget stort fan av Microsoft men dom tillåter i alla fall försäljning av digitala spel hos återförsäljare.

Av nu1mlock
Skrivet av ztenlund:

Klickar man på användarnamnet till höger i din bild kommer man till det sista inlägget. Dock syns inte detta om man använder något med för liten skärm, typ mobiltelefon (syns liggande i min, men inte stående).

Se där, bra info!

Av nu1mlock
Skrivet av Millhouse1:

Borde inte det ändras och öppnas upp nu när apple blev tvugna att göra det? känns som att Sony är en perfekt kandidat för EU att sätta klorna i.

Det kan man tycka, men man kan ju fortfarande köpa spelen på skiva så jag kan tänka mig att det inte kommer bli så. Kanske i framtiden om dom slutar helt med fysiska spel.

Av nu1mlock
Skrivet av BlommaNN:

Det är inga som ger dessa pangpriset på digitala spel va? Jävla sk*t att man köpte digitala versionen av PS5 men samtidigt så fick man nöja sig med det om man ville ha en PS5 day1...

Det går inte att köpa digitala spel till Playstation 5 på annat vis än direkt från Sony, så du är tyvärr fast med höga priser och dåliga rabatter. Men du slipper byta skiva!

Av nu1mlock
Skrivet av stenent:

Att: "Julgranen", hoppas att du har tid/lust svara på ytterligare en fråga. Jag har nu sett hur man ändrar volymen på samtal och ringsignal MEN kan man låsa den nivå man vill ha. Jag ställer in önskade nivåer under samtal men nästa gång det ringer är inställningarna tillbaks , dvs ringsignal på maxnivå och samtalsnivå till lägsta. Jag hittar inte hur man kan låsa nivåerna.

Du behöver citera användarens inlägg eller pinga genom att skriva @ följt av användarnamnet, t.ex. @stenent annars kan användaren omöjligt veta att du har svarat.