Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke
Skrivet av brickerbro:

@talonmas Det är ingen rättighet att få skapa film, det är ingen självklarhet att vi måste ha svenskproducerad film. Producerar man någonting som folk faktiskt vill se så tjänar man pengar, gör man ett kasst jobb så blir det inget. Lite det som är grejen med film, high risk, high reward. Man kan ju tjäna flera gånger sin produktionskostnad om man gör en bra film som inte kostar hur mycket som helst.

Hon bör avgå omedelbart. Parasiter som henne vill vi inte ha i någon statligt ägd position.

High risk, high reward? Varför riskera förlora ens egna pengar? Bättre att helt enkelt bara producera realitysåpor och serier som lyxfällan. Skitbillig skit. Behövs inte många tittare för att det går ihop och sen kommer vinsten!

Av filbunke

Bara bra, lägg ner all svensk film och tv-serie produktion, den kan ju inte konkurrera med USA.

Blir ju lättare med en framtida kulturkanon för då film och tv, bara kopiera topplistan på amerikanska strömningstjänster.

<sarkasm>

Av filbunke
Skrivet av Bacon:

Det ironiska här är ju att Netflix uppenbarligen tycker marknaden är tillräckligt stor för film och serier på svenska. För det första köper de in svensk film för att streama. Sedan producerar de massa svenskt innehåll. Netflix har antagligen gjort mer för svensk film de senaste åren än vad filminstitutet gjort.

Vet inte om du missat det, men Netflix är tvungna att producera och visa en viss mängd (30%) material i och från EU, annars så får de inte verka här.

https://variety.com/2022/digital/global/netflix-30-europe-con...

Hade Netflix fått välja så hade de haft mycket mindre skapat material från EU, kostar ju dem en massa extra.

Av filbunke
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag är rädd att Hollywoods monopol och skådesperalstjärnornas sjukt höga löner kan vara över.

Själv ser jag fram emot att ha en AI-baserad streaming tjänst där jag matar vad jag vill se (tex "episk fantasty", "breath taking action", "sarcastic humor"). Sedan genererar AIn ett manus som den renderar i en serverfarm och visar.
Underhållning som jag vill ha det, när jag vill ha det. Det blir mycket svårt att slå.

Hollywood har inget monopol. Väljer du att se på Hollywood-filmer så är det upp till dig. Det görs mängder av andra filmer. Det är bara så att det är du som är enögd.

Det är inte skådespelarstjärnornas höga löner som är illa ute, de kommer att vara höga så länge som deras namn säljer filmer. Okända röstskådespelare kan dock få problem, men de tjänar inte särskilt mycket heller.

Ai-skapta filmer blir ju inte svårt att slå om man vill ha någon form av kvalitet. Vill man se filmer med dåliga manus och dåligt skådespeleri så går det redan idag, utan AI.

Av filbunke
Skrivet av friArsenik:

Ok. Jag förstår att denna funktion är användbart för business. Men vad fan lägger dem in den i privata edge?
Så om jag kommer sen t.ex. till en support sida för att hantera ett reklamations ärende och får en dåligt bemötande av personalen och vill göra en skärmdump... Hoppsan! Du kan inte ta en skärmdump av denna sida, för att ägaren (skitföretaget) inte tillåter skärmdumpar av denna sida.

Läs igen. Finns inget i artikeln som säger det du hävdar. Att då en extern sida kan förhindra dig att ta en skärmdump.

Det skall, på lokal nivå, gå att förhindra användare att ta skärmbilder på specifierade sidor.

Av filbunke

Innan folk rasar vidare i kommenterarerna.

Gäller detta bara för USA, gäller det även EU, gäller det för hela världen?

Artiklarna om det är alla USA-specifika. Och USA saknar ju en hel del konsumentskydd...

Av filbunke
Skrivet av Drygman:

Är långt ifrån expert på amerikanska företagstyper men är rätt säker på att Valve är ett "aktiebolag" men precis som @evil penguin säger inte är börsnoterade.

Av de källor som finns så sägs det att Gabe Newell äger mer än 50% av aktierna i Valve och jag gissar på att det inte handlar om pengar för honom utan snarare att Valve lever vidare även när han själv inte längre finns, att göra en sån affär där både han själv känner sig nöjd och resterande aktieägare bör han se som en win-win.

50%+ verkar vara från Forbes från 2012.

Citat:

Newell, 49, owns more than 50% of privately-held Valve, which he co-founded in 1996 after cashing in stock options earned over a decade producing software for Microsoft.

(https://www.forbes.com/sites/davidewalt/2012/03/07/valve-gabe...)

Numera så skattar Forbes det till att vara minst 25%.

Citat:

Forbes estimates that Newell owns at least one quarter of the company, which operates out of Bellevue, Washington.

(https://www.forbes.com/profile/gabe-newell/)

Om det betyder att han skall ha sålt aktier för att finansiera annat, gett bort till sina barn, eller att den första bedömningen var felaktig... ingen aning.

Av filbunke

Sett till all skit som finns på facebook så kommer det bli en intressant AI.

Av filbunke

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-out...

Citat:

A massive Microsoft outage affects Bing.com, Copilot for web and mobile, Copilot in Windows, ChatGPT internet search and DuckDuckGo.

Microsoft outage started at approximately 3 AM EDT and seems to have primarily affected users in Asia and Europe.

According to user reports and our tests, if you try to open Bing.com, you'll either see a blank page or a page with a 429 HTTP code error. However, Bing search still works if accessed directly. For some reason, the outage only affects the homepage.

https://techcrunch.com/2024/05/23/bing-is-down-bringing-duckd...

Citat:

Bing, Microsoft’s search engine, isn’t working properly right now. At first, we noticed it wasn’t possible to perform a web search at all. Now it seems search results are loading properly.

But this outage also appears to still be affecting Bing’s application programming interface (API), which means that other services that rely on Bing aren’t working properly.

For instance, DuckDuckGo and Ecosia, two alternative search engines that rely on Bing’s search results, aren’t returning any search results right now. Microsoft Copilot isn’t loading either. ChatGPT Plus subscribers, who have the ability to perform web searches, also get an error when they try to search for something too.

Av filbunke
Skrivet av Catcode:

Döden för Linux om MS köper upp samt att alla blir påtvingad MS konto som sen dödar sitt användernamn i spel.

Nej.

Av filbunke
Skrivet av RPGWiZaRD:

Precis den orsaken varför Valve väldigt ogärna skulle sälja sig åt MS, de vill ju pusha Linux som spelplatform, inte döda den!

170 miljarder börjar nog vara hutlösa pengar, enda sättet jag kan möjligtvis tänka mig se Valve sälja ifall de får inarbetat i kontraktet ett vattentät klausul att ifall Linux utvecklingen/stödet läggs ner kan MS bötfällas för typ 50+ miljarder eller något sånt, här kommer inte enbart en stor summa köppengar räcka till.

Blir säkert svårt för MS hursomhelst ifall det får sån stor monopol, tror inte riktigt EU skulle godkänna det i första taget med tanke på Windows mot Linux nuvarande ställning men man vet ju aldrig.

Valve är inte någon härförare för Linux.

Valve har egna motiv för SteamOS, SteamDeck, osv.

Valves oro är ett scenario där Microsoft gör en ios och stänger ner windows och kräver att allt skall säljas/installeras genom deras butik, med motiven tänk på barnen, säkerheten, etc. Men tänk inte på de 30% vi kommer ta. Vilket mer och mer blir en möjlighet, då Windows är inte längre är lika dominerande som det var på 90-talet.

Och om det händer, var är Steam då? De kan inte sälja spel, de kan inte ta sina xx%. Alltså gäller det att ha en annan utväg.

Pratar man Windows mot Linux gällande spelande så är det ju inte ett konkurrensproblem, Linux är någon eller några procent. Eventuella konkurrensproblem skulle ju uppstå gällande hela spelmarknaden och då Steam+XBox.

Och skulle tex Windows + Steam vara ett konkurrensproblem för PC-spelmarknanden då är Steam det redan.

Av filbunke
Skrivet av dlq84:

Botnät och annat scannar konstant alla IPn på internet och letar maskiner med sårbarheter.

Alla?

Det finns runt 4 miljarder publika ip4-adresser.
För att kolla alla dessa under 10 minuter* så skulle det krävas 6,67 miljoner scanningar i sekunden.
Och världens botnät är ju inte centralt sammankopplade, så det sker ju en hel del överlappning.

Så jag tror inte riktigt det.

Gissar tex att man fokuserar på vissa ip-serier som tillhör vissa isp:er i vissa länder.

*Här bör man kanske ta en funderare gällande sannolikhetslära. Taget X antal infekterade datorer tillhörandes Y botnät som hela tiden scannar Z adresser, vad är sannolikheten att ens dator har blivit scannad inom A minuter?

Av filbunke

Det intressanta vore ju information om prisskillnaden mellan företagsvolympriser på 21 Gbps-minnen och 24 Gbps-minnen och prisskillnaden mellan ett 4070 Ti Super och 4080 Super.

Av filbunke
Skrivet av immutable:

På vilket sätt kan man utföra bedrägeri med att anmäla sin tv-box trasig?

Har fått det förklarat för mig av supporten att den inte får/kan komma åt en kunds profil om denne inte har identifierat sig. Kan man inte komma åt profilen, kan man heller inte göra någom anmälan. Iallafall inte på något enkelt sätt.

Om det är sant eller inte har jag ingen aning om, men tycker nog att det är en bra sak, om det nu är så. En personlig kod går (om man inte har BankId) ju också att fixa direkt i någon av deras butiker.

Kan ju handla om något annat, tex att någon tyckte det var en bra idé för att få ner antalet bus-anmälningar/ändringar, etc.

Av filbunke

Aktiva kablar skall inte kosta för mycket, sett vad priset på skärmar och grafikkort för att nyttja det kommer att vara så kommer priset på aktiv kabel inte vara något större problem.

Av filbunke
Skrivet av Ozzed:

Perfekt. Låter ganska likt "Shitting".

Gör det? Oj. Var ju inte meningen.

Av filbunke
Skrivet av Mocka:

"Exa" eller "Exat" låter verkligen förfärligt på Svenska Ännu värre på engelska.

Hedra ursprunget. Xitter, Xeet, och Xitting.

"Have you seen what I've posted on Xitter?"

"I've posted a Xeet."

"I'm busy Xitting."

Av filbunke
Skrivet av klotim:

Javisst ersätt du en senior utvecklare med en ai och berätta hur det har gått sen.

senior-utvecklaren ersätts med en senior-ai.

Av filbunke
Skrivet av THB:

Ge oss en "Pi Pro" med upp till 32/64GB Ram, M.2 slot och 1-2 2.5Gbe samt givetvis Wi-Fi och Bluetooth.

En Pi 5:a med 8Gb kostar 1099, det du vill ha skulle kosta en hel del extra. Känns också osannolikt att det är något som kommer, speciellt om de vill forsätta med den nuvarande storleken.

Mitt råd är att tex köpa någon mini-pc med en laptop-cpu. Gick/går att få tag på billiga från Kina. Man får då en klart bättre cpu också.

Av filbunke
Skrivet av XPerion:

Vad kostar det för Viasat då? Jämfört med Netflix årliga budget?
Amazon Prime köpte nu Champions League rättigheter för US$1.8 billion och hur mycket kostar det att ha Amazon Prime för kolla på matcherna?

Vad har Netflix årliga budget med det att göra? Netflix är ett världsomspännade företag, Allente, som äger det som var Visat, har kunder i Danmark, Sverige, Norge, och Finland.

Amazon köpte rättigheter till 17 eller 20 matcher i Storbritannien per år, för sex miljarder per år. De har förtur till att välja en av tisdagsmatcherna.

Så någonstans mellan 300 miljoner och 350 miljoner per match.

Standardpriset på Amazon Prime i Storbritannien är 100kr/månad, Så de behöver 5 miljoner årskunder för att bara täcka den kostnaden. (Och kostnaden för Amazon Prime skall ju även gå till en massa annat.)

Du kommer förövrigt inte kunna se på dessa med svenska Amazon prime, då de inte har köpt rättigheter för Sverige.

Kan också vara värt att nämna att priset för CL i Storbritannien gick upp med 20% jämför med det föregående kontraktet.

Och slutligen, Amazons huvudintäkter är inte från att sända video, mycket möjligt att de ser det hela som ett sätt att få nya kunder.