Inlägg

Inlägg som Kasken har skrivit i forumet
Av Kasken
Skrivet av Dinkefing:

Om du nu tycker det abonnemanget runt 100 kr endast erbjudar ett par GB är värt så får det stå för dig men i min värld är det väldigt lite data.

Mängden data är inte det som är i fokus...

Att kunna ringa och smsa i princip obegränsat vart du än befinner dig i hel EU för en hundralapp i månaden är extremt prisvärt, hur man än vrider på det. Även helt utan datatrafik.

Det är kanske lättare att förstå om man var med på "stenåldern" när det kostade runt 10:-/min att ringa.....

Av Kasken

165:-/mån för 500/500 lina, tv digitalt grundutbud, ip-telefoni.

Kollektiv uppkoppling genom BRF. Kontrakt i ytterligare 6år med indexreglering av priset.

Blev riktigt glad när min BRF drev igenom detta då jag redan innan hade individuellt kontrakt hos samma operatör för samma tjänster. Enda skillnaden jag märkte var att priset sjönk från 599:- till 165:-.....

Av Kasken
Skrivet av Tauri85:

Lite OT: Någon annan som fått höra från sin mobiloperatör att priser på kontantkort och abonnemang kommer öka kraftigt i pris pga 5g utbyggnaden?

Vart har du hittat den infon?

Personligen varken är jag eller har någonsin varit någon "storförbrukare" av datatrafik, så har alltid nöjt mig med "fria samtal och sms" ihop med den minsta datamängden som erbjuds.
Min erfarenhet av detta senaste 10åren är att priserna legat relativt stilla samtidigt som mängden datatrafik som erbjuds på billigaste abonnemanget hela tiden höjts....

I min värld kostar nu ett mobilabonnemang med "fria samtal och sms" runt hundralappen i månaden, oavsett vilken operatör man väljer.
Mycket billigare än så är enligt mig nästan orimligt att förvänta sig, det är iaf fruktansvärt prisvärt relativt mycket annat i livet med tanke på tjänsten man köper.

Av Kasken
Skrivet av jspider:

Det räcker väl om spelen du faktiskt spelar fungerar? Spel du inte spelar borde ha en mindre betydelse...

Man kan ju även göra ett ställningstagande genom att göra det aktiva valet att enbart vara intresserad av spel som fungerar i Linux...

Om "alla" följde mitt råd ovan och bara bet ihop o härdade ut några år så skulle ganska snart även de stora utvecklarna ställa om sin produktion o börja göra sina spel kompatibla med Linux...

Av Kasken

Personligen är jag väldigt nöjd över det faktum att detta nu på riktigt är något som verkar sprida sig.....

Man behöver bara backa bandet runt 5år så blev man utskrattad när man det minsta ifrågasatte hur folk bara klickar på stora "godkänn"-knappen utan minsta eftertanke....

Det är ju gratis o bara funkar juh, det är as-bra, alla har ju det......

Av Kasken

Kort enkelt svar: JA!

Personligen vill jag att mitt personliga behov av en tjänst eller produkt skall förekomma information om vilka tjänster eller produkter som erbjuds..... Då söker jag själv information om den tjänst eller produkt som jag finner mig i behov av....

Reklam är enbart ett sätt att driva på konsumtion, att skapa begär och "behov" hos konsumenter. Det är ur alla tänkbara aspekter dåligt för allt och alla inblandade..... ja, förutom de som tjänar pengar på att tillhandahålla, distribuera eller marknadsföra då givetvis.

Av Kasken

Tragiskt att 3dje parts program likt detta ens behöver finnas.

I en perfekt värld borde något så bassalt grundläggande som ett operativsystem alltid erbjudas i en minimalistisk och helt "ren" variant, där sen användaren tillåts kryssa i rutor för de kringfunktioner som önskas under installationen.....

Detta oavsett om datorn i fråga är av desktop, laptop eller fick modell......

Av Kasken

Fallout 3 och New Vegas är ständigt installerade i min maskin.
Får återfall nån gång om året.....

Fungerar för övrigt hur bra som helst under Linux genom Steam med Proton för den som undrar.....

Av Kasken
Skrivet av Chrillthebill:

Det stämmer, kommer inte direkt ha stor möjlighet att ta den på en vidare tur. Just MT 07 faller mig bra i smaken, särskilt utseendemässigt. Triumph må vara en bättre hoj generellt, men den tilltalar inte mig särskilt mycket, just nu i alla fall!

Utan att ha gjort nån efterforskning alls egentligen vill jag påstå att MT-07 är den mest överrepresenterade hojen på landets körskolor...
Absolut en bra hoj, lättkörd och driftsäker. Trivs du med utseendet och tycker den är bekväm så är den klockren att börja med.

Efter första sommaren kommer du dock förmodligen ha "växt ut den", det är inte lika kul o spännande längre, du vill "ha mer"...

Om/när ditt hoj intresse utvecklats på ett sånt sätt att "lättkörd och driftsäker" inte längre ligger högst på priolistan så har nästan alla de stora tillverkarna 1000cc nakenhojar i programmet som är betydligt mer "körglada" än MT-07.
Personligen rekommenderar jag att du kollar på KTM SuperDuke om du gillar nakenhoj, originalet är som bekant ofta bäst.
Jag har själv nu en 990 -05, en sån köper du för 40-50.000 och den är överraskande billig att försäkra, otroligt svårslagen körglädje per kostnad på en sån.

Av Kasken
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ai kommer både sänka trösken så fler kan automatisera arbetssätt. Och de som redan automatiserar kan göra det ännu mer på samma tid.

Mmmm... Detta är nog början på nästa evolution och tillhörande reform av arbetsmarknaden.

Mycket hårt, slitigt, skitigt och repetitivt manuellt arbete har ju automatiserats och idag utför kanske 50 anställda tillsammans med sina robotar på industrigolvet samma mängd arbete som 1000 gubbar gjorde för bara några decennier sen.

Då dessa jobb försvann så tvingades fler o fler istället söka sig till arbeten där man istället "jobbade" med huvudet sittandes vid ett skrivbord....

Får "AI" samma genomslag på denna del av arbetsmarknaden så lär väldigt många snart gå arbetslösa.

Av Kasken
Skrivet av car2ns:

Att du vägrar ta i det av ren princip. Det innebär ju ett absolut avhållsamhet av AI. Det är min koppling till att du var så absolut mot AI.

Läser du igen så ser du att det var Apple jag skrev att jag vägrar nyttja produkter och tjänster ifrån av ren princip.

Jag är absolut även motståndare till att "AI-funktioner" integreras djupare i mitt operativsystem som mitt initiala inlägg handlade om, men nu hoppas jag innerligt att jag inte behöver släpa med mig min egen stationära dator till sjukan när jag ev behöver genomgå cancerbehandling....

Av Kasken
Skrivet av Luminous:

Google play, ja där har vi ett beroende, det är sant.

Jag trodde du menade att vi var beroende av google och apples appar, men du menade beroende av ekosystemen såklart.

Mmm...

Men "alla" har ju redan denna fickdator i fickan, så vad spelar det för roll..... Tänker stora fårskocken....

Av Kasken
Skrivet av Luminous:

Jag vet inte var du bor, men det där gäller inte här.

Hur tillhandahåller din kommun de appar som krävs, finns det .apk att ladda ner från kommunens hemsida?
Eller är de vettiga nog att fortfarande tillåta fysiska blanketter som man fyller i med bläckpenna?

Av Kasken

Detta måste ju gå att jämföra rakt av mot vilken dator/mobil/platta som helst.

Hårdvaran äger du som konsument tveklöst, där finns inget att diskutera.

Mjukvara är det som bekant luddigare med.

Som mitt sunda förnuft gör gällande så kan ingen i världen ha en åsikt om du väljer att radera allt och lägga in helt egen programvara på den hårdvara du äger.
Gråzonen och svårigheten med gränsdragningen lär väl istället komma av att den alternativa mjukvara man väljer att lägga in ofta till stor del är baserad på tillverkarens ursprungliga, men med ändringar i strategiska delar för att kringgå inbyggda spärrar och begränsningar.
Som jag ser det är det i ett sånt läge inte du som konsument som begår brott/felet, det är den som tar fram den alternativa mjukvaran.

Av Kasken

Personligen välkomnar jag detta "krig" mot tech-jättarna med öppna armar.

Ett perspektiv jag saknar i sammanhanget är att det absolut bör ställas helt andra krav än idag på digitala tjänster som tillhandahålls av stat och kommun, alltså skattefinansierade samhällstjänster.
Som det är idag är man i princip tvungen att ingå användaravtal med antingen Google eller Apple för att ha möjlighet att nyttja så grundläggande samhällstjänster som att lämna barnen till förskolan, låna en bok på biblioteket, eller åka en resa med kommunala kollektivtrafiken....

Av Kasken
Skrivet av Cerb:

Nja, självklart ska man strypa in kretsarna/slingorna, annars hade det krävt en helt perfekt dimensionering vid installationen, något som i 99 fall av 100 inte är möjligt, då man vill har hela golvet varmt samtidigt som olika rum kräver olika mängder energi pga. antal ytterväggar, väderstreck, fönsteryta etc.

Om komforten är den enda aspekten att ta hänsyn till så har du fullständigt rätt.

Oftast brukar man dock primärt "nörda ner sig" i detta i syfte att sänka sina uppvärmningskostnader.

Värmepumpen går som bäst och mest energieffektivt med samtliga slingor fullt öppna, sen ställer man värmekurvan på pumpen så att det blir "ok" temp inne, lite för varmt i nått rum när solen ligger på och lite för kallt i nått annat.

Jag byggde nytt hus för några år sen, rörmokaren som installerade pumpen och värmesystemet frågade om vi ens ville att han monterade upp de trådlösa rumstermostaterna. Han ansåg det fullständigt vansinne.... "det är ingen som använder detta"...
Nu var detta juförsig i kombination med ingjuten golvvärme som har en enorm tröghet när det gäller att justera värmen.

Av Kasken
Skrivet av Tuomaz:

Den vanligaste rekommendationen jag sett när det gäller värmepump och golvvärme är att låta alla rumstermostater vara helt öppna (ställda på maxtemp) för att få ett bra flöde, och sedan ställa en lämplig kurva på pumpen för att nå behaglig temperatur.

Precis så, att justera temperatur genom att strypa flödet i de olika kretsarna kan jämföras med att trampa full gas i bilen o sen justera faten genom att trycka olika hårt på bromsen.....

Av Kasken
Skrivet av Tedde187:

Att släpa efter och streta emot när MS håller i taktpinnen är jobbigare än att lägga sig platt och åka med.

Dagens sanning, absolut.

Men....

Det blir lite som att bara böja nacken, sänka blicken i golvet och frivilligt ge lunchpengarna till mobbaren för att slippa få stryk.

Inget som är värt att göra är enkelt, eller smidigt.

Av Kasken

Blir en härlig återbäring på bortåt 60.000:- totalt i år.

Baksidan är dock en lägenhetsaffär där jag gick runt 350.000:- back.....

Av Kasken
Skrivet av DanTheManSwe:

Jaså,
Min func surface blev väldig utsliten, dvs materialet nöttes ned och den blev för slät.
Detta inom några år skulle jag säga.

Märkligt, vårt användande måste skilja sig nått oerhört då.

Jag har för övrigt även kvar min Logitech G5 som är ungefär lika gammal, dvs straxt över 20år.....
Även den är i mycket bra skick, men börjar i ärlighetens namn kännas lite "sunkig", skulle säkert inte skada med en seriös rengöring