Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise
Skrivet av Toivo83:

27.475 -> 28.575

Så 1100 i påslag

Jobbar fortfarande som bara undersköterska.

Varför är det "bara" att jobba som Undersköterska?

Av improwise
Skrivet av Nyhet:

Tydlig trend för fenomenet "BYOAI" i alla ålderskategorier visar Microsofts senaste undersökning.

Läs hela artikeln här

Varför får jag känslan av att dom egentligen menar BOOAI - Bring Our Own AI?

Av improwise
Skrivet av Mental:

Börja med att läsa igenom företagets årsredovisning, och kolla om de ligger bra till nu. Kan du konkret peka på att det finns pengar över ligger du ju bättre till än om du hänvisar till magkänsla.

Snarare hur dom låg till under senaste avslutade bokslutsår när bokslutet för det väl är färdigt.

Av improwise

Lite passande att det ser ut som kvinnan på bild två gäspar

Av improwise
Skrivet av phlopydisk:

Är det inte bara en metafor för vill du ha flyt, eller detaljrikedom?

Så tolkade jag det. Nu spelar jag mest på switch och där får man varken eller.

Att frågeställningen måste tolkas gör dock i sig att svaren i pollen blir meningslös. Då hade förmodligen "Tyck till om om upplösning vs fps" varit en bättre approach

Av improwise
Skrivet av hakro807:

Fast vi kan ju ändå hålla oss till de realistiska alternativen vilket betyder 4K/30/High eller 1080p/120/Low - eller däromkring.

Sedan finns det ju de som istället får välja mellan 1080p/30 och 720p/60 etc, men då har man generellt sett ganska klen hårdvara och därmed inte så mycket val.

Redan där har du påvisat poängen i det jag skrev och behoven av att sätta ett sammanhang som gör frågeställningen relevant. De realistiska alternativen för dig behöver inte vara samma som för dom med halva eller dubbla budgenten, annan preferens för spel osv. Som en kul diskussion kan det väl fungera som underlag men knappast för att dra några slutsatser utifrån svaren.

Av improwise

Förlåt men känns inte detta som en rätt dum frågeställning där det knappat finns något defintivt svar utan det beror vilken upplösning och vilken FPS som kombineras? Knappast så någon är beredd att spela 4K@12FPS eller 640 × 480@500FPS. Det hänvisas till en artikel men jag ser ingen sådan, bara en fråga utan något större sammanhang.

Får mer känslan av att det är en upptakt till någon sponsrad kampanj att kränga någon ny skärm med både hög upplösning och uppdateringsfrekvens

Av improwise
Skrivet av Prelatur:

Verkar som de flesta har väldigt svårt att skilja på programmering och kodning.
Kodning är en del av programmeringsarbetet, ofta inte den största.

Du menar nog programmering jämfört med systemutveckling/mjukvaruutveckling

Av improwise

Tror folk missförstår funktionen här, för vem skulle inte se till att hålla ordentligt avstånd till en uppenbar galning som går runt på stan iförd ett munskydd med RGB?

Av improwise

Man bör skilja på skärmar som faktiskt är ultrawide från de som i praktiken är en 16:9 4K skärm som blivit så kallat ultrawide genom att man kapat av den på höjden och höjt priset. Riktiga ultrawides innebär väl i praktiken 5k i horisontell upplösning. Sen kan det så klart ändå finnas skäl att köpa en skärm som är lägre på höjden om man nu gillar det

Av improwise

Saknar alternativet "verkligheten".

Av improwise

OVPN verkar löst problemen med Viaplay nu (sen typ igår). Sett till att dom vad jag vet fortfarande är enda VPN leverantören som har en sådan här tjänst (otroligt nog) så blir det till att ta sig en funderare på alternativen nu när dom fått en ny ägare osv som inte alls känns lite förtroendeingivande som tidigare. Samtidigt vet jag väl egentligen inte så mycket om ägarna till Mullvad och AzireVPN också, men åtminstone Mullvad känns väl som dom har ett trackreckord som inger förtroende.

Av improwise

OVPN har bekräftat att dom har problem med Viaplay nu (dvs mer exakt då att deras tjänst för att gå runt VPN blockningen inte fungerar för Viaplay). Jag tror att Viaplay gjort om sin sitestruktur nyligen och det kanske är själva orsaken. Antar att OVPNs tjänst bygger på att dom fångar in vissa routes och skickar dom vidare utanför sitt VPN.

"Hello,

I am sorry to hear that. You are right, there is an active block right now imposed by viaplay.se on our VPN IP addresses. This is why you are having access problems trying to access the website.

We are, as of the moment trying to correct the block so you can access the website and stream your favorite content. Thank you for letting us know and for your patience and understanding."

Blir nog till att titta på att lägga upp egen policy based routing igen i routern baserat på domännamn så man får lite mer kontroll på detta själv, vilket endast tycks fungera med OpenWRT vad jag vet. Det är dock ett jäkla jobb att hålla det där uppdaterat över tid. Lägga in IP adresser funkar av naturliga skäl inte utan det måste vara på domännamn och då gärna med stöd för wildcards.

Av improwise
Skrivet av Lolpold:

Vilken del av Benify tycker du har tappat? Deras deals eller förmånserbjudande?

Vad är skillnaden?

Av improwise

Har också noterat och irriterat mig på detta, dock hoppades jag att det var begränsat till 14" men om det börjar sprida sig även till större modeller är det tyvärr ett steg i fel riktning. Uppenbarligen har det tidigare varit möjligt att lösa detta så det borde vara möjligt även idag.

Av improwise
Skrivet av maDa:

Så det handlar om att vara dölja vilka sites du besöker för din ISP?
Inte dölja din identitet på de faktiska sajterna du besöker?

Jag försöker bara ärligt förstå hur folk resonerar när de känner sig "trygga" bakom ett VPN bara för man får ett annat IP.

Det handlar om hur man ska kunna komma åt streamingsiter även med VPN aktiverat i routern för all trafik och om någon annan VPN leverantör än OVPN erbjuder en lösning för det.

Av improwise
Skrivet av joakim99:

Fast det var väl streamingtjänsterna som avsågs? Jag tolkade inlägget så i varje fall.

Ja, du har helt rätt, men som bekant tenderar det numera vara mer regel än undantag att man svarar på de frågor man vill svara på snarare än de som faktiskt ställs

Av improwise
Skrivet av slusk:

Det är ju mycket pga just det att komma åt utbud och priser som dessa vpn-spärrar införs. Har postat länk om det förut i samma tråd.

Och polaren kör med mullvad och även han har problem med sidor och tjänster nu som alla gnällde på ovpn över.
I helgen kom han inte in på vissa siter, kunde inte se vissa filmer på youtube och inte heller kunde vi spela poker på svenska spel fast han var ansluten till Stockholm.
Så är en katt och råtta lek där cloudflare och många andra försöker bana ips som är bundna till vpn-tjänster

https://www.akamai.com/blog/performance/act-against-geopiracy...

Det är min erfarenhet också och enda skälet att jag har kvar OVPN (förutom då att jag hade tid kvar där som jag redan betalat för). Mig vetterligen finns det ingen annan än OVPN som erbjuder en liknande tjänst i dagsläget, åtminstone inte för oss som gärna kör VPN direkt i routern (för hela nätverket). Mullvad, AzireVPN med flera var det block på direkt för egen del.

Sen kan det väl vara värt att nämna att denna typ av tjänst, antar jag, är en variant av split tunneling vilket förmodligen innebär att man INTE går via VPN mot streamingtjänterna, vilket gör att diskussionerna om varför man skulle vilja vara anonym mot just dessa blir lite meningslösa.

Av improwise
Skrivet av blunden:

Misstänker att det kanske handlar om att få tillgång till det innehåll som streamingtjänster erbjuder i andra länder.

Så kan det säkert vara för vissa men för egen del har jag inget behov av att runda någon geoblock.

Av improwise
Skrivet av maDa:

Om du har flyttat all din trafik till en VPN så har du bara flyttat din Internet-förbindelse dit. Loggar du in på något som kan knyta dig till dig så är du röjd och har tappat hela poängen.

Så hade det kanske varit om jag inte delat den IP adressen med många andra och så klart vidtagit andra åtgärder förutom att köra VPN. Som redan nämnts ett par gånger vid det här laget handlar det inte om att vara anonym mot siteägaren där man loggar in med personnnummer eller annat som kan knytas till ens faktiska identitet.