Moderkortstillverkarna rustar upp inför lanseringen av Intel Skylake, som är en ny arkitektur byggd på en 14-nanometersteknik. Först ut är de överklockningsvänliga modellerna Core i7-6700K och i5-6600K, vilket gör att just ärrade entusiaster inledningsvis står i fokus på från partnertillverkarnas sida.

Kort efter att MSI avtäckte Z170 Krait Gaming visar bolaget ytterligare tre nya modeller, den här gången i deras ordinarie svartröda Gaming-serie. I samband med de nya moderkorten passar MSI på att lägga till bokstaven "M" i marknadsföringen, detta för att särskilja modellerna från konkurrerande aktörer (Gigabyte /reds. anm.) som också använder ordet Gaming följt av en siffra.

MSI Z170A Gaming M5 är ett moderkort enligt ATX-standard med stöd för upp till två grafikkort, tio SATA 6,0 Gbps, två M.2 (32 Gbps), ljuddelen Audioboost 3 och Gigabit Ethernet via kretsen Killer E2205. Denna följs upp a Z170A Gaming M7, med kraftfullare strömförsörjning, bättre ljuddel och ett "Game Boost"-reglage, som kan användas för att överklocka CPU och minne i elva förinställda steg.

Flaggskeppet är Z170A Gaming M9 ACK, där det sista suffixet markerar trådlöst 802.11ac-nätverk. Därtill har moderkortet en bakplåt och en strömförsörjningsdel med kylfläns redo för vattenkylning. Gemensamt för samtliga modeller är stöd för USB 3.1 samt den nya fysiska anslutningen Type-C.

Intel Skylake med tillhörande Z170-moderkort lanseras den 5 augusti.

Källa: Techpowerup.