I takt med att mobilspel blivit mer och mer grafiskt intensiva har tillbehörstillverkarna inte legat på latsidan. Allt från dedikerade handkontroller för mobilen till mobiler specifikt designade för spel med olika exotiska kylarlösningar för styrkretsen. Nu ger sig Cooler Master in i matchen om mest extrema sättet att hålla mobilen kyld med Cryo Phone Cooler.

cryo-gallery-05-image.jpg

Cryo Phone Cooler har fler beståndsdelar än en.

Modulen är universal och passar flera olika mobiler på marknaden med en bredd på max 90 mm. Cryo Phone Cooler kläms fast på mobilens baksida och strömsätts via extern strömadapter om minst 9 V och 3 A. Alternativt är enheten också kompatibel med USB Power Delivery 3.0. Då strömadapter inte medföljer behöver användaren tillhandahålla dessa själv.

Då tekniken som används för att forsla bort värme är ett termoelektriskt element, eller peltier-element, krävs det att enheten är försedd med ström. Därtill sitter det en fläkt på kylflänsen som har en angiven maxhastighet på 4 200 RPM.

Via kylaren är det möjligt att ladda mobilen under drift genom den dedikerade porten. För att styra fläkthastighet och kyleffekt används Cooler Masters dedikerade app. I skrivande stund finns enheten tillgänglig för motsvarande 300 kronor exklusive moms. När och om enheten letar sig till den svenska marknaden får framtiden utvisa.

Har du saknat en Peltier-kylare för mobilen i ditt liv? Spelar du mobilspel? Diskutera i tråden!