Netflix lanserade sin spelsatsning 2021, och har sedan dess långsamt med stadigt utökat antalet spel. I mitten av december lade företaget oväntat till de tre klassiska GTA-spelen Grand Theft Auto 3, Vice City och San Andreas, och det ser ut att ha varit ett smart drag.

Data från Appmagic som Mobilegamer.biz har undersökt visar nämligen att antalet nedladdningar av Netflix-spel på Android och IOS steg från 10 miljoner i november till 28 miljoner i december. San Andreas, det nyaste av de tre spelen, var mest populärt med 11,6 miljoner nedladdningar. Det följdes av Vice City med 4,1 och GTA 3 med 2,4 miljoner nedladdningar. Speltrion stod alltså för mer än hela ökningen.

Ett år efter starten, i augusti 2022, rapporterade Netflix att ungefär en procent av alla prenumeranter hade laddat ned spel från tjänsten. Då hade företaget runt 220 miljoner prenumeranter och idag är antalet kring 275 miljoner, men med 28 miljoner nedladdningar bör andelen som har testat minst ett spel ha ökat.

Netflix spelkatalog består av runt 80 titlar där de flesta är enklare mobilspel, men företaget har startat en egen spelstudio som ska ta fram ett påkostat tredjepersonsrollspel. Studion leds av Chacko Sonny som tidigare var exekutivproducent för Overwatch.