En bugg på Playstation-konsoler får spel du köpt digitalt eller tagna genom PS Plus att försvinna från ditt bibliotek. Enligt uppgifter kommer de påverkade spelen att fortsatt synas i din köphistorik men inte i din meny med köpta spel. Om du försöker ladda ner spelen på nytt behöver du betala för dem igen.

Förra veckan började användare prata om buggen på Reddit. Vad som orsakar buggen är inte känt men den kan uppstå när spel kraschar och inte vill starta om, vilket gör att du måste återställa licensen för spelet. Själva återställningen verkar vara det som orsakar buggen och är något som bör undvikas för stunden.

Påverkade användare bör kontakta Playstations kundtjänst för att få hjälp. Det kan ta mellan 4 och 10 dagar för de påverkade användarna att få sina spel återställda. Användare som fått hjälp via kundtjänst meddelar att de fått en månads PS Plus-prenumeration gratis som kompensation.

Vissa Playstation-användare har kunnat kringgå problemet själva genom att köpa en extra månads Playstation Plus. Primärt bör påverkade användare kontakta kundtjänst för att få tillbaka tillgång till sina spel.