Permalänk

Flytta utomlands??

Är det så svårt att flytta över till tex usa, är det omöjligt att flytta dit om man inte har ett jobb där tex? varför är det såna fall så svårt att flytta dit ? Vart kan man lättast flytta å bli annan medborgare i landet så man har rätt att söka jobb å få bidrag mm , är det i huvud taget möjligt att göra utan att först skaffa ett jobb i något annat land ?
Många frågor men är det nån som vet eller som kanske funderar eller redan flyttat som kan förklara , har sökt men hittar inte nå bra info?

Permalänk
Medlem

Arbetsvisum är väl den bästa approachen. Kan väl vara klurigt att hitta anställning, men får man tag på det så har man ju försörjningsproblemet löst också. Du kan inte bara flytta och få bidrag, utan du borde flytta när du kan få ett jobb och försörja dig själv. Sen är det väl inga större problem inom EU att bara dra iväg?

Visa signatur

Vill ni ha svar från mig underlättar det enormt om ni citerar mig.

AMD R7 1700X | Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7 | Zotac 1070Ti Mini 8GB | 16GB Corsair Vengeance DDR4 @ 3000MHz | Seasonic Prime 650W Platinum | NZXT Elite S340

Permalänk
Medlem

Till exempel USA? Ska du bara flytta var som helst? Känns inte direkt välplanerat det här.
Det lättaste är ju självklart att flytta någonstans inom EU.
Annars är det arbetsvisum som gäller, och ett 'riktigt' arbetsvisum får du inte om du inte är 'skilled' så att säga, i princip alla länder har en lista på vad du ska vara utbildad inom för att kunna få ett visum
Går inte det har många länder typ Working Holiday-visum, men de har ofta många restriktioner och de gäller i princip aldrig mer än ett år.

Permalänk
Medlem

I regel behöver du alltid någon form av visum för att bosätta dig utomlands och oftast är dessa tidsbegränsade och kräver att du har skaffat ett jobb på förhand. Att bli medborgare i ett annat land tar tid och oftast får man permanent uppehållstillstånd först och efter det kan man bli medborgare. Du kan inte bara dyka upp i ett land och tro att du kan bli medborgare på studs och ta del av bidrag etc. Att flytta utomlands kräver mycket planering.

Permalänk
Medlem

Till USA kan du ju alltid ansöka om ett green card...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.