Inlägg

Inlägg som lambdan har skrivit i forumet
Av lambdan

Det är så jäkla coolt att man kunde köpa ett moderkort 2017, och nu 7 år senare trycka i en 5800X3D så har man en topppresterande dator för spel (om man byter GPU också förståss)

Av lambdan

Har du ändrat något med dina diskar? Ser ut som att den vill du ska gå in i BIOS och göra något relaterat till RAID.

Om du varit inne där, men inställningarna inte verkar sparas kanske moderkortets batteriet dött, och då får du prova byta den.

Av lambdan

Vila i frid.

Av lambdan

Jag skalar inte ens potatis så nä.
Vill någon ha min adress finns jag på Hitta

Av lambdan

Ja det är svårt att vara ond. Jag brukar oftast köra en ”god playthrough” först och sen kör jag en ond om jag gillar spelet och vill spela om det, men det tar emot fort så brukar jag bli någonslags mellanting emellan.

Vad gäller story mode och det så, tycker jag som är en spelprogrammare, att det beror på spelet. I spelen jag jobbar på är det oftast en fråga om accessibility. Har vi ”story mode” är det fler som kan spela spelet, så vi har det läget i bakhuvudet från början och har inget emot det.
Ja det kommer kanske kännas för lätt för en del spelare, men för en del kommer det kännas alldeles lagom, tro det eller ej (man ser vid speltestning att ingen spelar spel på samma sätt).
Men sen finns det ju spel som Dark Souls där hela charmen är att de ska vara utmanande. Hade man bara kunnat springa genom och döda alla på första försöket hade ingen kommit ihåg spelet, och folk som spelar dem vet om att det är så, och folk som inte vill utsätta sig för det håller sig undan.

Av lambdan

Kollade inte filmen men tänker gissa ni enablar Frame Generation och använder fake FPS siffrorna man får då och låtsas det är riktig FPS.

Av lambdan

Hmm, har gått i tankarna att byta till Windows 10 LTSC

Av lambdan

Trevligt.
Salut till P2415Q samtidigt, görs typ inga 4K 24" (perfekt för 200% skalning, som Retina på Mac) skärmar längre. Hade varit mysigt med en sådan fast i 120+ Hz

Av lambdan

Då du ska köra 1440p+ skulle jag rekommendera typ ett 4080, eller åtminstone ett 4070 Super.
Jag har 4070 själv och visst det funkar väl men önskar det vore liteeee starkare ibland.

Av lambdan

Ser ut som alla andra 60% tangentbord men med Logitech prispåslag 👍

Av lambdan

Bra... fast jag har alltid tyckt OLED inbränning varit extremt overhypat. Har haft LG OLED's i flera år nu och ingen har burn in, eller tecken på det. Fast jag gjort massa saker "man inte ska göra på dem" och lämnat på stillbild länge m.m, t.om. i HDR läge!

Av lambdan

Har några Ugreen kablar, tycker dem är bra, speciellt en HDMI 2.x kabel jag köpte från dem för några sen använder jag än och tycker är reliable. Den känns extra bra för att vara en kabel om man säger så

Anker är inget okänt märke, väldigt populärt märke för telefonladdare mm. Bara hört bra om dem.

Märkena du ska undvika är dem som bara består av konsonanter i random ordning.

Av lambdan

Har både amerikanska och europeiska VHS av den ökända Windows 95 guiden av Friends stjärnorna.
Sen har jag massa sällsynta retrospel också men tänkte detta är mest intresssant för Sweclockare

Av lambdan
Skrivet av mrTLU:

Har tyvärr ingen länk, men för ett antal år sedan läste jag ett test där man berättade att tillräckligt med diskmedel i en vanlig diskmaskin är ½ tablett. Så, i början försökte jag också bryta isär tabletterna, men gick rätt snart över till pulver istället.

Grejen med tabletter är att de innehåller allt som behövs, vilket också är problemet. Salt, diskmedel och sköljmedel behövs ju inte samtidigt... Vilket i mitt stilla sinne torde göra att de inte används optimalt heller.
Så, med pulver så får man istället förse diskmaskinen med alla tre (utom i mitt fall salt, då mitt vatten inte behöver det), lite extra arbete alltså. Som jag troligen tjänar in på att jag kör med pulver motsvarande halv tablett.

I ditt fall då. Om du känner att din lilla maskin klarar sig med redan en halv, prova 1/4 istället? Och då i pulver? Prismässigt kostar förövrigt pulver ungefär hälften så mycket per disk. Så kör man då halv dos? Eller t.om 1/4-dels-dos? Mucho dineros!

Ska också säga att jag kör med full-dos diskmedel ibland, kanske var 15-20-e disk, bara för att göra rent maskinen lite extra. Och då kör jag med tabletterna jag fortfarande har kvar.

Är allt inbillning? Tja, varför inte. Men disken blir ren nog för mig...

Skrivet av Mattedatten:

Haha, är väl det man landar i; är det rent nog för en personligen, eller inte?
Läste nu rätt på @lambdan's förra post, läste först Finish disktabletter. Men det var ju pulver han skrev.

Nu är jag övertygad, nästa inköp blir pulver... Vart man nu än hittar sådant.
Dessutom kanske kräver mindre våld än att försöka knäcka en liten stenhård tablett inför varannan disk.

Tack för tipset!

Ska jag vara helt ärlig så är största anledningen jag kör pulver denna film:

Bob har ingen pre-wash cycle eller fack för det så det applicerar inte riktigt på just denna maskin, men ändå

Men tycker det är smart också på det sätt att man kan sätta mängd själv. Har jag mindre disk sätter jag lite mindre, har jag mycket sätter jag lite mer. Tror det är billigare också. Ca en halv kaffeskopa brukar jag sätta oftast.

Ang Wi-Fi funktioner så är det inget som ändrats. Man kan ställa in en egen bild och egna program. That’s it.

Av lambdan

Så, nu har jag haft Bobben i ca 1.5 månad (den kom veckan efter jag beställt), och kan ge min lilla recension. Varför jag väntat så länge med att skriva detta är för att jag ville se hur den fungerar med mitt egna diskmedel istället för deras inbyggda/proprietary Bob cassettes (som räcker 30 diskar, mao ca 30 dagar).
Good news, den fungerar lika bra! Har använt Finish diskpulver senaste veckorna och jag har inte märkt någon större skillnad förutom att jag ser att Finish skummar lite mer där inne (vilket man kan se tack vare fönstret ).
Så ja, man behöver inte känna sig låst till deras proprietära diskmedel.

Annars så:

- Den har fungerat bra
- Den är söt (tog mintgröna färgen)
- Den diskar riktigt j***a bra (jag har varit väldigt imponerad med hur bra den diskar). Det enda den brukar missa är om jag ätit ris och jag har något riskorn som "fastnat" på ett bestick, det brukar sitta som sten och kräver en del gnuggande för hand också.
- Jag fyller den med vatten manuellt, utslangen går ut i diskhon
- Jag provade ansluta den till wifi men... såg inte riktigt poängen med det så tog bort det och kör offline
- Den rymmer förvånansvärt mycket. Om jag har lagat mat brukar jag få in allt förutom min gryta så den brukar jag diska för hand (vilket jag vill göra ändå då det är gjutjärn)
- Den är ganska högljudd när man bor i en etta och har den i samma rum som allt annat. Inte obehagligt högljudd men man får höja TV'n lite medan den diskar.
- Kul med fönstret
- Man fick med 10 st av deras egna Bob disktabletter. Gillar inte dem, de tenderar att lämna kvar skum. Finish diskpulver fungerar perfekt.
- Byggkvalitetsmässigt så känns utsidan väldigt billig och plastig, men insidan känns robust och stabil (även fast det är plast det också). Inte riktigt nåt man tänker på dagligen, men tänkte på det när jag packade upp och kopplade in den.

Överlag väldigt nöjd med den. Tycker den är mkt trevligare än en tråkig vit plåt fyrkantig box från Elgiganten.

Av lambdan
Skrivet av Belzhadar:

Fick mail från spelbutiken att de hade lie problem med leveranserna.
Avbeställde och beställde från Elgiganten att hämta i butik i stället.
Så här spelas det för fullt.
100:- "rikare" blev jag på bytet också...

Jag fick mitt ex från Spelbutiken i morse.
Ja en lördag morgon… Early Bird är konstiga.
Bra spel iaf, spelat hela dagen

Av lambdan

Python är min favorit och vad jag rekommenderar, även om jag jobbar mest med C++ vardagligen pga jag är spelprogrammerare.
Det är inte så noga egentligen vilket språk du börjar med, viktiga är att lära sig logik och tankesätt. När du kan det kan du vilket språk som helst, behöver bara googla exakta syntaxen språket använder.

Av lambdan

Hade tänkt göra det men Spelbutiken fick inte spelet till mig tills release...

Av lambdan

Riktigt nice, och bra bilder. Synd det inte finns fler 5K skärmar på marknaden.

Av lambdan

Jag var också trogen MX518 användare förr men tycker det finns bättre nuförtiden, framförallt trådlösa.
Mina två favoritmöss just nu är Razer Deathadder och Logitech Superlight. Deathaddern är bekvämare men något tyngre och Razer's kvalitet är... inte bra. Superlighten är istortsett perfekt.