Inlägg

Inlägg som martengooz har skrivit i forumet
Av martengooz

Absolut, men vi behöver mer information för att kunna säga hur du ska göra det.

* Var hostas appen?
* Har du remote access till miljön?
* Kör den i en container eller på bare metal?
* Vilket OS kör den på?

Av martengooz

Det kallas Method/function Overloading och är ett vanligt begrepp inom de flesta programmeringsspråk.

https://www.geeksforgeeks.org/c-sharp-method-overloading/

Skillnaderna mellan de olika funktionerna är hur många parametrar de tar in. Kompilatorn kommer sedan matcha den funktionen som har samma antal parametrar (och av samma typ) med det du skickar in. Så anropar du CalculateFee() utan parametrar kommer den köra den sista av dem.

Anropar du CalculateFee(100) kommer den använda den mittersta av dem.

Anropar du CalculateFee(100, 2) kommer den använda den första av dem.

Det som gör det lite udda är att man satt ett default värde i alla parametrar dailyRate=500.0 och numberOfDays=1 vilket skulle kunna vara vettigt om man inte overloadade methoderna.

Av martengooz

Låter ju perfekt som hemmaserver. Köra in lite docker-containrar eller nåt annat roligt som du vill göra på den. Klassiker är ju att bygga en plex server för ditt mediebibliotek.

Vet inte om du får ut jättemycket mer som dedikerad streamingdator, det tyngsta sköts väl av GPUn ändå? Men det är ju bara att testa och se om du märker nån skillnad.

Av martengooz

Alright jag förstår. Du har rätt i att jag nog måste ha skippat ditt andra stycke mentalt när jag skrev mitt svar.

Jag har inte själv utvecklat mot en yubikey men är bekant med begreppen. Har skummat igenom yubicos dokumentation och det låter som att du har 2 rimliga alternativ:

  1. OTP - Kan användas om du redan har användarnamn/lösen och vill lägga till en 2FA. Alternativt om du enbart vill använda en engångskod utan användarnamn/lösen.

    • Kräver en Yubikey validation server som du kan hosta själv eller via YubiCloud

    • Kan användas för att identifiera användaren/nyckeln med de första teknen i OTP koden (förklaring)

  2. PIV - Kan användas för att signera med RSA, på liknande sätt som en SSH session fungerar.

    • Kräver ingen central server för att validera, bara att den publika nyckeln som är kopplad till nyckeln på yubikeyn är tillgänglig från programmet.

    • Verkar dock kräva att man slår in en separat pin kod för att låsa upp nyckeln?

För att lösa att programmet ska logga ut när man drar ut nyckeln så har de en klass som lyssnar på "Arrived" och "Removed" som du kan använda dig av (YubiKeyDeviceListener Class). Denna sida ser ut att förklara mer hur du instansierar en session för att komma åt den klassen Making a connection

Återkom gärna med vilket sätt du tycker låter rimligt så kanske jag kan grotta ner mig lite mer inom det, eller om det är några andra frågor/resurser du är intresserad av.

Av martengooz

Har du kikat på yubicos egna utvecklarsida för detta? Skulle tippa på att allt du behöver finns i deras "Desktop SDK" https://developers.yubico.com/

Av martengooz

Finns kvitto?

Börjar på 4k för ett kort.

Av martengooz

Beror på vad du är ute efter i en mus. Jag har 3 olika möss för olika situationer. Vill jag gejma FPS så vill man ha en mus med hög polling rate vilket Logitech G502 Hero gör bra. Vill man ha för ergonomi så Kör jag med Logitech mx master 3s (trådlös), men skulle aldrig köra FPS spel med den. Vill du ha en med många knappar för typ MMOS så kanske Razer Naga Pro är något för dig. Sen beror det på hur du håller musen, dvs "claw grip" eller "palm grip" och vad som känns skönast för dig. Vissa föredrar lättare möss, andra med lite mer tyngd.

Så testa dig fram, kanske på nåt elgiganten eller annan elektronikbutik där det går att testa, och se vad du gillar.

Hålen kan förhindra att svett bildas ja, men har inte testat en själv då jag inte har problem med handsvett.

Du kan också beskriva mer vad du ska använda den till, om du har några specifika önskemål om storlek, vikt, funktioner eller antal knappar.

Av martengooz
Skrivet av rolodex:

Dessvärre inte då inget fysiskt legg finns tillgängligt. Ska förnya det snart dock! Paketet går tillbaka automatiskt nästa vecka så därför tänkte jag kolla lite lösningar här till helgen

Om du hör av dig till postnord igen så kan de öka liggtiden så att du har några dagar extra på dig att hämta ut det (förutsatt att du inte gjorde det när du pratade med dem sist).

Av martengooz
Skrivet av rolodex:

Tack för input, är nog bara mig då! Ja provat just nu, och tidigare idag, samt igår kväll.
Postnord var som sagt också ganska ovetande!

Men så länge bör du ju kunna hämta ut paketet med legitimation istället, så får vi hoppas att de löser problemet för dig snart

Av martengooz

Jag testade precis att verifiera mig med bankid i postnord appen och det funkade utan problem. När testade du senast?

Av martengooz
Nytt bud: 2 600 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz
Nytt bud: 1 200 kr frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz
Nytt bud: 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

Ingen expert på området men tror det beror lite på vad du är ute efter. Wordpress är ju en klassiker som passar de flesta, finns ju många templates och plugins att välja mellan. Men kanske inte det roligaste att hantera och gillar man inte PHP så bör man ju undvika det.

Kan tipsa om att kolla på Ghost https://ghost.org/ som är open source om du vill hosta själv, eller så kan du betala för en managed av dem. Kör på node.js och du kan skapa egna teman eller plugins om du är bekväm med att skriva kod. Använde det själv 2017 ish och kände redan då att det var ett rätt flexibelt verktyg.

Av martengooz

Språkinställningarna i windows gäller bara programmen som kommer med windows. Sen kan dina andra program du har på datorn läsa ditt språkval och i vissa fall byta till det, förutsatt att programmet är gjort med en svensk översättning. Det kan också vara så att vissa program endast känner av språkval vid installation, och om du byta efter det så behöver du gå in i inställningarna för det programmet och ändra själv.

Men det är långt ifrån alla program som det följer med svensk översättning iom att vi i Sverige varken är en sån stor målgrupp, samt är generellt duktiga på engelska. Så programmerarna slösar inte tid med att göra en svensk översättning när engelska funkar lika bra för det mesta.

Av martengooz
Skrivet av ajn:

Hämtade ut paket hos ett Postnord ombud häromdagen, när hon kommer med paketet berättar hon att det är skadat och undrar om jag vill de ska skicka tillbaks det.

Spontant tänkte jag det nog bara är yttre kartongen som är skadad och försökte se om det såg ok ut inuti, men det blev jag snart varse att jag absolut inte fick göra. Antingen tog jag emot paketet utan att titta på det, eller så skickade de tillbaks det till avsändaren.

Jag undrade om jag inte kunde ta emot det fast med anmärkning om att det var skadat, för att ha ryggen fri om det är skadat inuti, men se det gick inte med Postnord fick jag förklarat för mig, men med dhl gör man så sa hon.

Så antingen skickade de tillbaks det, oklart om de skulle informera avsändaren om varför, eller så fick jag ta emot det och senare bråka med säljaren om ev skador, men utan några bevis för att det var så vid utlämningen.

Eftersom det var ett paket från utlandet insåg jag snabbt att båda de alternativen troligen skulle bli mycket jobbiga, men valde chansa på att ta emot det eftersom den avsändaren tidigare packat mycket väl med många lager. Gick vägen denna gången, men är under all kritik hur Postnord hanterar sådant här...

Det går att reklamera en försändelse med Postnord också, så vet inte varför hon på utlämningstället sade att du inte kunde. Det är bara fota förpackningen medan du där där, och sedan ta hem den för att kontrollera. Se https://www.postnord.se/kundservice/reklamera/checklista/

Av martengooz
Nytt bud: 650 kr SF600 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

För kylpastan så kan du ta isopropanol på en mjuk tandborste och borsta FÖRSIKTIGT för att få bort det mesta. Vad gäller piggarna så ser jag inte riktigt vart de skulle gått sönder, men du kan ju alltid testa och se om den startar innan du ger upp. Kan vara piggar som inte behövs

Av martengooz
Nytt bud: 1 100 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

Vad får du för fel? Vad ser du på skärmen? Vad har du testat?