Inlägg

Inlägg som pettersoft har skrivit i forumet
Av pettersoft
Skrivet av Nyhet:

Konsolen kan lanseras under årets andra hälft och OLED-variant ska dyka upp en tid efter lanseringen.

Läs hela artikeln här

Hoppss verkligen det stämmer. Är jättesugen på en Switch

Av pettersoft

BF3 var det senaste Battlefield spelet jag tyckte var riktigt roligt. BF1 hade intressanta idéer, men vapnen från 1:a världskriget blir ganska tråkiga fort.

Har inga förslag på hur dom ska fånga magin i BC2 eller BF3 igen, men dom två var dom bästa.

Av pettersoft
Skrivet av Bacchus:

Älskar dagens konsoler!

Ett billigt och yteffektivt sätt att avnjuta dagens lir i otrolig komfort.

Jag håller med. Spelar på Xbox series S, kostade mig under 3000kr. GamePass 150kr i månaden tycker jag är överkomligt för alla bra spelen man får spela.

Av pettersoft

Jag saknar när det kom nya "AAA" spel ofta. Gaming var som bäst mitten av 2000 skulle jag säga. Kom nya spännande titlar hela tiden. Nu tar det 15 år för Rockstar att släppa en uppföljare. WTF hände? GTA 3, VC och SA kom på stöten. Fantastiska spel.

Av pettersoft
Skrivet av Neon:

Hoppas du finner annan bostadsförening där du slipper axla det ansvaret, borde inte vara allt för svårt.

Hur menar du? Tänker inte köpa nya lägenhet. Nästa station är hus.

Av pettersoft
Skrivet av Neon:

Varför tar du an en roll som du uppenbarligen inte vill ha? De flesta bor i bostadsrätt utan att ta denna typ av ansvar.

Vi är 6 hushåll, ingen annan vill ta över rollen.

Av pettersoft
Skrivet av Neon:

Villa är ett större ansvar och kräver ofta mycket större insats från ägaren. Man måste ex hålla koll på när tak, värmeanläggning, avlopp m,m ska bytas\servas medan i en bostadsrätt är det oftast en förening som ser till att sådant blir gjort.

Det är enligt mig två ganska olika vis att bo på, vilket man anser mest värt pengarna är nog en högst personlig fråga.

Kan tillägga att jag bor i hus och ibland hade det varit fint att bo i någon form av insats istället, kanske till och med en marklägenhet. Men än så länge har huset par stora fördelar som gör att jag bor kvar där.

Angående lugn och ro, nja, det beror helt på var man bosätter sig. Fördelen med insats är att det oftast finns tydliga regler och någon form av instans att kontakta om det är problem. När det gäller villa så är det främst polisen man måste vända sig till om inte grannarnan kommer överrens och de har inte tid att lösa den typen av konflikter.

Vi har bott i lägenhet större delen av livet, endast 10 år i hus. Visst är det generellt lugnare i villakvarteret eftersom det bor färre på större yta men trots det så är det i villakvarter vi blivit mest störda i, ex någon som hyr in PA anläggning och kör hela natten o.s.v.

Bosätter man sig i tätbebyggelse måste man dels själv vara flexibl men samtidigt kunan visa respekt för andra, tyvärr är det inte alltid det där fungerar, men oftast

Jag bor i bostadsrätt och är ordförande i BRF:en. BRF:en är liten. Jag längtar tills jag kan flytta härifrån och bara ha ansvar över mig själv. Blev vattenskada i källaren förra året, vems ansvar är det att fixa det? Jo det faller på mig såklart. Så jäkla less på det här.

Av pettersoft

Tycker musiktjänsterna är för dyr. Lyssnar bara på gymmet, och oftast är det någon annan som redan kopplat in. Har rippat några skivor till telefonen så i värsta fall kan jag spela ACDC.

Av pettersoft

4/10 och chansade på alla. Wtf kan ingenting

Av pettersoft

Spelar bara på Xbox. Senaste köpet är Baldurs gate 3, kostade nog närmre 1000kr? Spelat kanske 20-30 timmar, fastande inte riktigt. Före det var det Diablo 4, tog level 60 nånting, sen insåg jag hur brutalt tråkigt det var.

Skulle vilja spela mina PS2 spel igen men sladden är för kort nu för tiden ;P

Av pettersoft
Skrivet av Nyhet:

Phil Spencer hoppas på att locka fler spelare till Xbox genom att erbjuda en mer PC-liknande upplevelse.

Läs hela artikeln här

Ja xbox had en riktigy dålig spelbutik enligt mig så det välkomnar jag

Av pettersoft
Skrivet av Klona:

Jag har inte skrivit på det än, men det var chefen som sa att det ska stå i kontraktet så ska jag dubbelkolla om det faktiskt gör det när det väl blir dags. Angående andra jobb så har jag kollat omkring men inte hört av mig till några än, trivs ju väldigt bra på mitt jobb så tar emot lite men samtidigt vill jag inte fastna med en dålig lön.

I regel ska man inte jobba mer än 3 år på samma arbetsplats som utvecklare. Så om du trivs på jobbet kan du köra ett och ett halvt år till. När det hör av sig rekryterare så passa på å prata med dom. Man vet aldrig vad dom kommer med för erbjudande.

Av pettersoft
Skrivet av Neon:

Börjar närma mig slutat av Act 2(tror jag) och är ganska trött på mer eller mindre mörka miljöer. Har egentligen inget emot "dungeons" men när det blir none stop som stora delar av Act 2 så tröttnar man(jag) snabbt.

Vad jag förstår är Act3 någonstans runt 20-40 timmar, är det lika mörkt där som Act 2?

Förstår om det kan räknas som spoiler för vissa så om någon svarar, lägg det gärna bakom någon typ av spoiler funktion.

Jag fastnade på Act 2 också. Blev så lång paus mellan gångerna jag spelade att jag startade en ny gubbe

Av pettersoft
Skrivet av HappySatan:

Min uppfattning är att det är hugget som stucket. Visst går det fortare att komma igång med diverse ramverk, men den initiala vinsten äts efterhand upp när man vill göra saker som ramverket inte är byggt för, eller är dåligt på. För att inte tala om när man ska försöka optimera kod som är ramverksspahetti.

Missförstå mig rätt, jag använder också diverse ramverk. Svårt att låta bli. Men att lägga ramverk på ramverk på ramverk utan att reflektera, vilket många verkar göra, leder ofta till sega och svårhanterliga applikationer.

(För övrigt kodar jag också en del C. Det blir ju snabbast kod då Men ja, C#, Java och Rust har en del förenklingar som gör dem roligare som daily drivers. Men blev absolut en bättre utvecklare efter att jag lärde mig C.)

Min uppfattning är att utan ramverk går allting långsammare att göra, du kommer aldrig ta ikapp den tiden.
T.ex. utveckla C# utan .NET Framework. Bara jobba mot Windows API:erna. Du får så mycket gratis. Och .NET Framework är inte långsamt.

Snackar vi webben så är det bättre nu där det delas upp i komponenter, direktiv, servicar etc, så att det går att underhålla. Istället för att i varje fil lägga in en referens till jquery och ha inline ajax anrop längst ned i filen.

Det är ingen naturregel att använda Angular, React osv är långsamt. Men det är lätt att det blir i komplexa applikationer och det tar tid att åtgärda, tid som sällan ges i företag med crunch-time.

Ett reellt problem är alla npm-paket man får på köpet dock, men det är ett ämne för en annan tråd.

Av pettersoft
Skrivet av tozz:

Det finns inget samband med prestanda och tid att utveckla. Det går utomordentligt lätt att extremt snabbt ta fram produkter som håller väldigt hög prestanda, dom flesta vet bara inte hur.

Vi befinner oss i en era av ett överflöd av utvecklare som gått via universitetens ofta usla program, självklart återspeglas det i produkterna dom bygger. Dom lösningarna jag ser idag är fullkomligt orimliga, men varken utvecklare eller chefer vet bättre, tyvärr.

”Simplicity is a great virtue but it requires hard work to achieve it and education to appreciate it. And to make matters worse: complexity sells better.”
- Edsger Wybe Dijkstra

Vilka lösningar ser du idag? Vad jobbar du med som får se så många lösningar?

Av pettersoft
Skrivet av HappySatan:

Inte konstigt när alldeles för många envisas med att använda ramverk på ramverk för minsta lilla sak. Vad hände med att skriva anpassad kod?

Jag går alltid enligt principen ju färre third party libs desto bättre. Innebär alltid problem när de uppdateras, ändras eller överges. Genom att göra så mycket som möjligt inhouse får man små och effektiva applikationer, som är lätta att underhålla. Förutsatt att man sitter på kompetensen, förstås.

För att det går 1000x gånger fortare att utveckla med hjälp av ramverk. Varför använda C#, PHP eller moderna språk? Finns ju C som är hårdvarunära. Blir snabbast kod då.

Av pettersoft
Skrivet av Jaevel:

Nu är det inte riktigt samma situation på marknaden som när jag började för tre år sedan, men efter 1,5 år gick jag till en annan arbetsgivare och fick ett erbjudande, min dåvarande arbetsgivare matchade och höjde lite och jag landade på 41, upp från 34 till 41 på ett bräde.

Gör man inte så kan man räkna med märket på 3,1, kanske att de slänger in lite extra för att de vet hur marknaden ser ut men även då kan du inte räkna med mer än 10%

I regel får du ingen stor ökning. Jobba 1,5 år till och hitta nytt då. Då kan din nuvarande arbetsgivare välja att matcha.
Ramverken i år är 3.1% i snitt.

Av pettersoft

Precis haft lönesamtal. Kommer landa på ~41 tusen. 28 år i juni. Outbildad men 9 års erfarenhet. Fullstack utvecklare i liten stad.

Av pettersoft

Jag arbetar med webbutveckling. Det går fort att bygga långsamma Angular applikationer. Sen om man har en applikation som är flera år gammal och det finns effektivare och bättre sätt att göra saker nu, innebär det inte att man hittar tid till det, således kan man ha en ganska rejäl teknisk skuld efter några år

Av pettersoft
Skrivet av Chrisism8:

Försäkringskassan använder Skype for Business. När de bokar in möten så kan man som privatperson inte svara på detta via Skype (vanlig). Om man inte har ett Skype for Business konto via jobbet så får man använda "Skype meeting app" som är en webextension som är helt jävla värdelös. Dels finns det typ inga inställningar, och man kan inte "test ringa" i appen för att se att ljud/mikrofon fungerar innan mötet, utan istället får man hoppas på att man gjort okej inställningar och fråga deltagarna när de går med i mötet. Helt jävla värdelöst.

Ahh, Lync hette det förut. Det har jag använt också. Riktigt mediokert program. Påminde lite om MSN