Inlägg

Inlägg som Yasko har skrivit i forumet
Av Yasko

Jag gillar det här. Brukar ändå surfa i dagar i nätet för att hitta nåt bra RPG buiild innan jag ska spela något. Ibland orkar jag inte ens börja spela för att det tar så långt tid att läsa/titta i guider etc.

Av Yasko
Skrivet av Evil Peter:

Det där var en ologisk slutsats eftersom piratkopierandet är en girig handling. Det handlar bara om att vilja ha utan att betala. Man blir inte en hjälte mot något genom att vara likadan.

Dessutom visar man genom piratkopiering att företagens produkter är intressanta nog för att göra en ansträngning för att få se dem, men man vill bara inte betala. Det avskräcker självklart inte företag från att ta mycket betalt, de ser bara att de kommer tjäna mer om de kan stoppa fler piratkopierade.

Den intelligenta människan visar att något inte är eftertraktat genom att helt enkelt inte konsumera. Det är då företagen ser att något hos dem är fel, vilket kan vara kvalitet eller prissättning. Det gäller oavsett om man tycker företagen gör en korrekt bedömning eller ej för de sänker aldrig priser för att piratkopieringen är hög.

Utan piratkopiering så hade du bara blivit mjölkad av ännu mer av storbolagen. Se bara GPU marknaden och hur de mjölkar gamers på casch i brist på konkurrans.

Piratkopierare reglerar marknaden genom att vara alternativ. Jobbigt för storbolagen, bra för konsumenterna. Piratkopiering är problem om de exempelvis utgjorde 90% av konsumenterna.

Av Yasko
Skrivet av ratbongo:

Det som är störande med dessa trådar är inte att folk piratkopierar utan att man får se så många ursäkter och omskrivningar till vad man gör istället för att vara ärlig med sig själv. Det känns så patetiskt att inte kunna stå upp för att man tillskansar sig något man inte har rätt till, eller rättfärdigar det med något annat än att man är girig och vill ha och ha utan att betala. Jag bryr mig personligen inte om att folk piratkopierar men vi verkar ha en brist på rakryggade, vuxna människor som åtminstone törs stå för vad de gör istället för att försöka skylla ifrån sig som små barn.

De som piratkopierar är hjältar. De gör så att giriga företag inte vågar mjölka oss ännu mer på pengar.

Fattar inte varför ni tycker synd om filmstjärnor/fotbollstjärnor etc. som tjänar helt omotiverade pengar för att inte nämna storföretagen.

PS. Just nu abonnerar jag hos Amazon Prime. "But i salute every brave pirate out there", tack vare deras uppofringar betalar jag endast en hundralapp istället för tusenlappar för tjänsten.

Av Yasko
Skrivet av GizmoTheGreen:

ja, det är väl ofta "den goda" sidan som kräver fram sånt här för att öh *checks list* "skydda demokratin från odemokratiskt far-right-wing". facebook tvingades också filtrera bort politiska inlägg tillhörande en viss sida senaste valet för att förhindra "valpåverkan"...

Ja, för att "far-righ-wing" vurmar ju jättemycket för yttrandefrihet eller hur?

Du behöver inte svara, båda sidor är samma kålsupare, "yttrandefrihet bara för mig"!

Av Yasko

Gör man dessa tjänster dyrare, krångligare(439857209579032475490902340954908 olika streamingtjänster) då ökar piratkopieringen. Allt finns ju i Plex som man når från ett ställe.

Tycker inte ett dugg synd om giriga mega-coorparationer, piratkopiering är det ända sättet att tukta dessa...

Av Yasko

Min fungerade inte igår förmiddag, eftermiddag var det som vanligt igen.

ej premium Adblocker+Firefox
Även Smarttube fungerade på kvällen.

Av Yasko

Sluta titta på deras priser. Lägg en budget exempelvis max 8000 kr och gå efter det när ni ska uppgradera(typ 30% mer prestanda jmf med nuvarande). Vänta några år, ni är inte tvungna att bli mjölkade till max av dessa jättar.

Av Yasko
Skrivet av Kristeraguilera:

Ja inte tror jag att man blir en bättre spelare med ett 4090 men har ej riktigt bestämt mig ännu. Känns som jag hela tiden läser om strul med 7900xt/xtx korten och är helt ointresserad av hålla på att pilla och undervolta osv. Är ej ute efter max performance mer ett stabilt kort. Rt spelar mig ingen roll heller.
Så får se om det blir ett 4070 super ti/7900xtx eller ett 4080 super

Vaddå för strul? Jag har en sapphire 7900XTX och aldrig haft något problem. Är du inte en RT torsk så ska du inte bli skinnad av Nvidia.

Eller så väntar du på AMDs nästa release som kommer vid årsskiftet, den kommer säkert ha samma prestanda som 7900XTX men lägre pris/watt.

Av Yasko

Demokratin nedmonteras nu i snabb takt. Du får inte demonstrera anonymt, du får inte skriva anonymt etc. Snart stoppar de väl nån chip i häcken på oss så vi inte får tänka anonymt också.

Väldigt farligt väg detta. Speciellt när mega-corperationer kan kasta ut dig från Pay-Pal, Swish, Banker etc. om du inte tänker "rätt" idag. Tragisk oavsett om man är höger eller vänster...

Av Yasko
Skrivet av Nioreh83:

Som vanligt är det barnsliga kommentarer på sådant här på Swec. Förstår inte hur folk kan försvara att betala pengar för pirat-tv till folk som stjäl material. Sport kostar. Pengarna går inte till feta pampar på mediahusen. Det är i princip noll marginal på sporträttigheterna. Rättigheterna kostar multum, och går till stor del rakt till klubbarna. Produktionen är inte heller gratis kan jag meddela.

Kollar du 40 matcher om året är det väl inte så farligt pris? Det är ju bara en dryg hundring per match, förutsatt att du inte har abbonnebanget igång när det är sommaruppehåll.

Engelska ligan var gratis i början av 90 talet. En bra spelare fick kanske 400000 euro per år. Idag får samma spelare kanske 12000000 euro per år. Betala inte, titta inte. Låt de gå i konkurs hela bunten. De har blåst upp en monster med hyperpriser och förväntar sig att tittarna ska betala.

Av Yasko
Skrivet av xc:

Låt mig gissa, du får ont i magen,huvudet och kräks när det går under 60 fps?
Sen menar du kanske konsolkramare, jag tror inte ordet konsollkramare finns.

Alla är känsliga för olika saker. Jag skulle aldrig klara av något lägre än 120 fps. Däremot ser jag ingen skillnad när jag kör native vs. FSR quality medan andra ser det direkt etc.

Av Yasko

Bra flyt(fps) kommer alltid före upplösning för min del. Minst 120 fps ska det vara.

Av Yasko
Skrivet av Dunder:

Nja, det är extremt få saker du måste plocka upp

Ja, men det är ett allmänt problem i många RPGs, förmycket "generic" skit som man ändå plockar upp för cash och sen måste hålla på och sortera etc. Bättre sätta dit cash istället och göra så att de få grejer man plockar upp är lite unika istället.

Av Yasko
Skrivet av EntropyQ3:

Loot kan vara en spelfeature som ger en liten signal från belöningssystemet, men som idag snarare känns som ganska träligt administrationsarbete som tar upp en skrämmande stor del av speltiden i vissa spel/genres.

Helt rätt, tom prisade Baldurs Gate har en massa skitgrejer som man måste plocka upp och "administrera" som du säger.

Lirar survival mode i Fallout 4 just nu, mardröm med loot men det är lite grann av just det som är spelets charm, du är ute i det vilda och måste ta hand om mat, vatten etc. och överleva och bygga utposter för minutman.

I Starfield är det bara överdrivet skit arbete i princip, jag orkade inte ens sätta mig in i systemet.

Av Yasko
Skrivet av PuttePunsch:

Precis alla inskränkningar i friheter, rättigheter och rättssäkerhet går att motivera med att "det kommer hjälpa oss haffa terrorister och pedofiler".

Alla "jag har inget att dölja", borde fundera på hur snabbt vindarna kan vända. Dina värderingar och åsikter må vara lagliga idag, men det är inte säkert att de är det imorgon.

Lite godtyckliga visitationer på gatan är ok, för det haffar gangsters, och massövervakning är ok för det haffar pedos. "Men nåt jävla Östtyskland ska vi inte ha"

Det behöver inte ens handla om dina åsikter, räcker med att någon trevlig "landsfader" kommer till makten inom något år så, han lär inte behöva lagstifta särskilt mycket i det läget, vi är redan där egentligen...

Av Yasko

Vi behöver fler end-to-end kryptering när stater, storföretag etc. alla spionerar på oss 24/7, där vi inte har några rättigheter längre. Vi är inte ens fredade våra egna hem utan övervakning. Svara fan inte med att att det är valfritt att skaffa mobiltelefon etc. det är det inte idag, med Bank ID osv.

Av Yasko
Skrivet av Fade:

Hade Apple också i sina Ipads, discord har det med skärmdelning där det kan visa ditt skrivbord som det såg ut när discord startades om du delar ett spel och alt-tabbar, händer inte varje gång man förvånansvärt ofta. Du ser det inte själv, men dina vänner gör

Blir det ok då bara för att andra multinationella jättar som Apple får göra det menar du? Värre när det är ett skärm som gör detta. Innebär att de kan spionera på dig 24/7, TVn eller skitföretaget kan bli hackat så dina uppgifter kommer ut. Finns 0 skäl till att LG ska ta stillbilder på din TV skärm, noll skäl.

Discord etc kan du åtminstone stänga av/undvika att använda, en TV skärm är du liksom fast med en tid framöver.

Av Yasko
Skrivet av maniac:

Blir att sikta in sig på ett 5080. Ska bli fint med path tracing i CP2077

Lär du inte få, inte ens med 5090 om du ska köra 1440p eller 4k. Därmot Raytracing i 4k i max inställningar(120-144fps). Dock är det path tracing som är game changer i det där spelet, kanske om 5-10 år...

Av Yasko
Skrivet av Oliver91:

Alltså, när ska folk lära sig att inte använda smart funktionerna i TV'n? har haft min "smart" LG TV med WebOS sen 2016 och den har ännu inte varit uppkopplad mot wi-fi... använder en Chromecast istället.

Det är slött och begränsande och telefonen bär jag med mig till TV'n och finns inte den nära tillhands brukar det ligga en iPad vid tv'n.

Min våta dröm är att någon tillverkare börjar släppa riktiga TV's igen utan "smart" trams och fancy inbyggt ljud och bara säljer en ruskigt bra panel så kan man komplettera sin setup med en soundbar, 5.1 system och en appleTV, chromecast e.tc. istället för att betala för massa inbyggt de flesta aldrig använder.

Kanske en väldigt stor Datorskärm? har för mig att Samsung släppte detta för 10+ år sen typ en 46 tums skärm?

LG har också "funktioner" TVn på nåt sätt "sparar" sista bilden du använt, kan vara film etc. kan också vara någon hemsida med info som du inte vill de ska kunna se. De där bilderna kan du se i "Hemmanavet" om du går in. Man undrar hur mycket som skickas till äckelföretaget så de kan spionera på oss.

Av Yasko

Köpt LG senaste 2 gångerna, blir aldrig mer LG. De har förvandlat TVn till malware-fabrik med massa skit som tvingas på en såsom att de tvingar in deras appar i Input menyn(efteråt också, dvs efter alla reviews). Äcklig girig Microsoft wannabes...