Inlägg

Inlägg som Snudge_B har skrivit i forumet
Av Snudge_B
Skrivet av Naslowins:

Telia avtalet har blivit sämre då jag skrev under i Mars att få HBO Max, Viaplay samt TV4+ med mitt Telia abonnemang, nu efter ändringen så har jag fått reklam efter varje streamad timme, något som inte fanns innan, det är tråkigt när tjänster blir sämre, för övrigt trodde jag inte att HBO sysslade med avtalsbrott.

Skrivet av Foolwolf:

Tror nog inte HBO gör avtalsbrott, utan lyckas nog navigera i de grå gränserna alldeles ypperligt...
Jag sitter i samma båt och vi fick HBO Max som ersättning tidigare, och nu ser jag att vi fått reklamskräpet istället vilket är ett rejält nerköp. Ser hellre ingenting alls samt lägre kostnad än att betala något överhuvudtaget för en undermåligare produkt.

Skrivet av Naslowins:

Det gör dom säkert, vad är ens vitsen med avtal om dom kan ändra hur som helst?, jag har iaf kontaktat dom att antingen byta tillbaka eller göra så att reklamen försvinner eller så tar jag det till högre instans, om jag skriver under ett avtal så ska det va så tills avtalet går ut, spelar ingen roll hur många prenumerationer dom lägger till, det får stå för dom, det skiter jag i liksom.

Ni behöver inte stämma någon. Logga in på Telia och byt! 0kr!!!! https://www.sweclockers.com/forum/post/20472821

Av Snudge_B

Tänkte köpa en extra laddkabel och tänkte be om tips till min Niro EV (men även för framtida bil, då befintlig följer med bilen tillbaks när leasingen går ut). Den vi har idag är ju en otymplig sak från KIA 5 meter, 3-fas (och jag utgår från att den är 32A eller 20A). Skulle vilja ha en lite smidigare kabel på 7-7,5 meter. Men ser att de som finns även är klassade för antal kW (vilket förvirrar mig).

Är det så att t.ex. denna bara ger 13,8 kW eller är det att min laddbox inte får ge ut mer än 13,8 kW? Har ju boxen inställd på 16A och bilen tar ju bara emot 11kW. Men tänker om man i framtiden har en bil med 22 kW ombordladdare. Tänker mig att högre Ampere och mer kW också ger en tjockare och osmidig kabel. Vill ju gärna att den ska vara så smidig som möjligt så om ni har tips på bra laddkablar som är smidiga så tas det tacksamt emot.

Av Snudge_B
Skrivet av The_FreeKill:

Hahaha förstår förvirringen men jag är inte längre anställd hos Inet utan kör frilans nu mera

Då förstår jag, tack för förtydligandet!

Av Snudge_B

Alltså off topic men nu blev jag förvirrad. Klippet är sponsrat av Nvidia och Komplett, men det är en Inet-anställd som leder klippet på Kompletthårdvara? Hur fick ni till det?

Av Snudge_B
Skrivet av Spurs89:

Du behöver inte oroa dig, jag tog inte åt mig. Lite tråkigt dock att du inte står för det du skrev

Eller så flög poängen i mitt ursprungsinlägg rätt över huvudet på dig, och du fick det att handla om dig istället.

Av Snudge_B
Skrivet av Spurs89:

Jag kör Intel/Nvidia så vet inte varför du kallar mig för AMD fanboy.

Att du tar åt dig av ett inlägg ej riktat mot någon specifik och där ingen pekas ut, säger mer om dig än något annat. Vad jag kan se så är det flera som argumenterar, ändå är det du som tar åt dig.

Av Snudge_B

*Snark*

Vem kunde ana att tråden till en superbra artikel skulle urarta till ett flamewar mellan Nvidia- och AMD-fanboys ang saker som inte ens har med ursprungsartikeln att göra?

Antal förvånade sweclockers-medlemmar: 0st

Av Snudge_B

Glömde ju skriva att denna koll tydligör ju också hur otroligt överprissatt t.ex. RTX 4070 är. Är det Nvidia som vägrar sänka priset på den, eller återförsäljarna? När 4070 Super släpptes, så borde den ju gått ner till 6000:- rakt av. Då hade den legat på ett PPK på 21.

Av Snudge_B

Tycker detta var kanon och ser gärna en sån här genomgång om halvåret.
Just med prisförändringarna, och de olika släppen så blir sånt här högintressant. Nu har ju alla super-kort kommit och varit på marknaden en stund, och då blir det ju lite spännande dels vad som händer prismässigt med de kort i vanliga RTX 4000-serien som får leva kvar, samt hur AMD står sig mot dessa. Är ju lite spännande också, för att nu kommer det ju stå still ett tag framöver vad det verkar. Vore intressant att se på detta igen i typ oktober/november strax före RTX 5090 ska lanseras, eller om AMD har något innan, så strax före det.

Av Snudge_B

Jag kör ett Lian Li O11 Dynamic Mini som jag ser som en vettig kompromiss för tillfället. Relativt lågt, men brett chassi, men med plats för ATX moderkort. Däremot får det bara plats med SFX eller SFX-L PSU i den. Är så himla kluven för jag vill ha smått, men vill också kunna köpa fullstora komponenter.

Av Snudge_B
Skrivet av EntropyQ3:

Rimlig gissning: ”Radeon Graphics” är integrerad grafik från APUer (efter Vega 8 generationen).

Precis min tanke också.

Av Snudge_B
Skrivet av emilakered:

Jag tycker Kia:n var en en bättre bil - absolut inte "modernare" eller vad man ska säga, snarast tvärt om. Den gjorde dock - för mig - grundläggande bilfunktioner bättre, trevligare att köra i vardagen helt enkelt. Men smaksak också, såklart!

Håller helt med dig där, och har ledsnat på att höra om värdelösa touchknappar i VAG-bilarna. Det är ju något som Kia och Hyundai aldrig haft problem med iaf då de alltid haft riktiga knappar.

För att hålla mig on-topic så är jag också sjukt intresserad av Scenic. Dock verkar den sakna en funktion som kanske inte är så viktig för andra, men en dealbreaker numera för mig: Kia har ju fjärrstyrning av bilen via nyckeln.

Alltså jag kan inte lovprisa detta nog. Vi har ett parkeringsgarage på jobbet med 40-talet platser till en arbetsplats i storstockholm med c:a 300 pers. Av dessa 40-talet platser så har de klämt in 3 platser mellan 2 betongväggar, där det borde varit 2 familjeplatser eller liknande. Vet inte hur många gånger jag kommit till jobbet. Alla platser är upptagna utom en stackars plats där jag får plats med bilen men isf inte kan ta mig ut genom annat än bakluckan. Men nu

  1. radar jag upp bilen

  2. kör fram den precis till innan förardörren blir blockerad

  3. stänger av bilen

  4. hoppar ut

  5. startar bilen med nyckeln och kör in den resten av vägen

Funkar både frammåt och bakåt. Mycket bra för mig, och mindre bra för den som står bredvid (har jag blockerat in dem så brukar jag skicka ut ett mail, och nu vet jag ju oftast vem som har vilken bil så jag kan säga till dem).

Det där borde finnas som tillval på alla bilar tycker jag. Vet att andra märken har det. Främst BMW men det är ju också en annan prisklass än KIA.

Nån som vet vilka andra märken har denna funktion? Alltså INTE autoparkering där man sitter kvar i bilen för då kan jag parkera själv. Tesla har eller hade väl någon summon-funktion, men funkar den eller är det något de stängt av igen? Vet att vi har gott om Teslaförare på jobbet, men aldrig sett någon annan använda funktionen.

Av Snudge_B

Användare: @LeJoke
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Träff/Swish
Produkt: GPU

Positivt:

  • Trevlig

  • Snabb kommunikation

  • Snabb Affär - Han körde till mig direkt när jag skrev till honom

Har inget negativt att säga. Skulle sälja igen direkt till LeJoke om han skulle buda igen på något jag lägger upp.

Slutbetyg: 5/5

Av Snudge_B

Annonsen är avslutad

Av Snudge_B
Skrivet av Bozzeta:

I stort sett varje serie på Appletv är ett mästerverk jämfört med Netflix.
Kan knappt komma på någon serie på Netflix förutom The Crown och Manhunt:Unabomber (vilken jag tror är en Discovery-serie).

3 Body Problem, The Gentlemen, Brothers Sun, Beef (förvisso miniserie), Det är väl dem jag kollat på som jag iaf tyckte var värda att se. Det är ju typ 4 på ett halvår jämfört med 3 år av stiltje. Därav mitt inlägg.

Av Snudge_B
Skrivet av Emax3:

2 800 kr + hämtning

@Emax3 du verkar ha det vinnande budet. Kontaktar dig via PM. Tack alla som var med och budade. Skulle affären falla igenom av någon anledning, så kommer jag höra av mig till er andra via PM.

Av Snudge_B

Då denna tråden startade iom att Anova klantade sig och slumpade ut sin Sous-vide så tänkte jag ge en liten uppdatering här. Jag var en av dem som hakade på och köpte Precision Cooker Pro på Black Friday 2020. I 3½ år har jag nu Sous-Vidat ganska regelbundet. Själva maskinen har funkat klockrent fram tills förra helgen.

Märkte då att den tappat Wi-Fi anslutningen. Försökte koppla tillbaks den mitt under pågående tillagning av kyckling-filéer. Tyvärr så resulterade detta i att hela skiten la av, och det enda som lyser på displayen är "+". Även efter man rycker strömmen så kommer den inte igång. Efter många olika försök att få den att "boota om" så gav jag upp och la ett case till Anova.

Garantin har ju såklart gått ut då den köptes i november 2020. MEN.... De skickar ut ett nytt ex kostnadsfritt till mig. Det är bara 90-dagars garanti på den nya (så att man inte ska kunna sätta det hela i system), men jag är ändå mycket imponerad.

Vi snackar ändå om en produkt som på deras hemsida kostar över 5000:- (extremt överprissatt, men ändå). Så till er som har modellen, och råkar pajja den, misströsta icke. Kan säga att det enda jag skickade var en generell beskrivning av problemet, en screenshot på serienummer, och en screenshot på den slocknade skärmen, och den sista screenshoten skickade jag med på eget bevåg, så jag vet inte om de hade bett om den annars.

Ska tillägga att hela felet verkar ju vara mjukvarumässigt, så hårdvaran i den är ju helt intakt. Nån som vet om man kan lösa något liknande på egen hand och då ha 2 st?

Av Snudge_B
Skrivet av k4ptenen:

2 700 kr + hämtning

Noterat

Av Snudge_B

Ingen direkt serie, men ville bara påpeka att jag tycker mig se en trend där Netflix har ryckt upp sig lite på seriefronten. Nån som håller med? Tycker det var riktigt illa där ett tag när det bara producerades i mitt tycke dåliga serier. Men nu tycker jag de pumpar ut ett gäng som håller ganska god kvalitet. Ok, de har en bit kvar till de där riktiga höjdpunkterna, men mycket som kommer nu som iaf är sevärt hos Netflix.

Av Snudge_B
Skrivet av LeJoke:

2500kr hämtning om det är föredraget

Ja det föredras, då det innebär mindre jobb för mig.