Inlägg

Inlägg som arvcop har skrivit i forumet
Av arvcop
Skrivet av arvcop:

Gammal tråd men har åkt på ett litet problem.

Grabben ärvde min gamla dator med äldre grafikkort med bla DVI. Han fick även min Crossover 27" och körde dvi-dvi i 1440p (tror det kallas dual dvi) Nu har han bytt grafikkort till ett 3060ti och trots jag har en hdmi - dvi kabel syns bara mycket oskarp bild vid boot sedan blir skärmen svart. (Dvi änden på kabeln verkar sakna några pins, uppskattningsvis 4 st vilket var läget när den köptes). När jag googlar på dilemmat verkar ändå lösningen vara dyra aktiva hdmi eller displayport till dual dvi adaptrar. Någon som stått inför samma problem och yittat en lösning?

God kväll

Efter mycket om och men har jag tillslut fått tag på en prisvärd DIsplayport - dual DVI adapter som visar 1440p utan problem. (Kör 3060ti) Hoppas infon kan vara till nytta för någon med liknande dilemma.

Delock Adapter Cable DisplayPort 1.2 Plug > DVI 24+5 Socket 4K Active, Black https://amzn.eu/d/0tKVzVc

Av arvcop

Gammal tråd men har åkt på ett litet problem.

Grabben ärvde min gamla dator med äldre grafikkort med bla DVI. Han fick även min Crossover 27" och körde dvi-dvi i 1440p (tror det kallas dual dvi) Nu har han bytt grafikkort till ett 3060ti och trots jag har en hdmi - dvi kabel syns bara mycket oskarp bild vid boot sedan blir skärmen svart. (Dvi änden på kabeln verkar sakna några pins, uppskattningsvis 4 st vilket var läget när den köptes). När jag googlar på dilemmat verkar ändå lösningen vara dyra aktiva hdmi eller displayport till dual dvi adaptrar. Någon som stått inför samma problem och yittat en lösning?

Av arvcop
Skrivet av Klarspråkarn:

Med tanke på att vi förmänskligar alltifrån döda föremål som stenar, moln och dylikt, till komplexa djur, är inte mänskliga upplevelser av självmedvetenhet särskilt tillförlitliga.

De flesta av oss har en fantastisk empatisk förmåga, som tjänar oss väl i grupp med andra människor, men mindre bra i andra sammanhang.

Jobbigt bara om den blir så medveten och gör egna tolkningar om dess enda regel är att inte skada jordens och mänsklighetens överlevnad. Då är nog det rimligaste att den tar död på 90% av jordens befolkning.. woops

Av arvcop
Skrivet av marow:

Gjort samma men testade Mailboxde.com som tipsades tidigare i tråden, dom har tagit emot paketet och jag har betalat dom för frakt till sverige, så får se vad som händer

Hur har det gått? Sitter och pillar på köpknappen.

Av arvcop

Jag resonerade med mina ungar att spelkonsoll blev galet mycket billigare till en början. Köpte ett varsin Xbox One till dem samt premunationstjänst på Xbox Gamepass Premium. Ett abbonemang räcker för att bägge konsollerna samt pappas dator skall ha tillgång till hela Xbox game pass. Man får helt enkelt lägga in kontot på alla 3 enheterrna och installera spelen med det kontot men växla profil när man skall spela tillsammans. Var helt omöjligt att komma ner i samma pengar med en dator med samma sprlprestanda. De får använda våra gamla laptops för ordbehandling, surf etc. Nu börjar grabben bli lite sugen på dator men när han fattade vad det kostade var han beredd att lugna sig några år och spara pengar så vi finansierar den tillsammans...

Av arvcop

42 år och har sista 2 åren börjat spela rätt mycket igen efter uppehåll på dryga 8 år. Ungarna är runt 10 års åldern och spelar en del av deras spel ihop över crossplay.

Skulle säga att för min del förändrades valmöjligheten med vad jag spelar och vad jag helst önskar spela. Nu är det Fortnite, Sea of Thieves med kidsen och det hade jag troligen inte valt själv, men ändå kul att få lira med barnen.

Av arvcop

Någon som förstått skillnaden på
MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR
MSI GeForce RTX 3080 10GB VENTUS 3X PLUS OC (LHR)

Av arvcop
Skrivet av Kimball:

Non OC var från Amazon dessvärre.

Vilken dag och tid beställde du?.. sitter själv och väntar men trodde inte de levererat på länge

Av arvcop
Skrivet av Kimball:

Lägger in detta för att förvarna alla andra som ev. väntar på sin Amazon-beställning:
Jag fick mail om att min betalning nekats av TUF-kort jag beställde 2 jan. Samma kort som jag nyttjat till +20 andra beställningar på amazon.se sedan de öppnat (och har INGET annat kort tillagt i min profil).
Amazons taffliga (stackars) kundtjänstmedarbetare lyckades inte/kunde inte lösa det åt mig och kunde inte heller ange någon lösning på det hela annat än ange ett annat kort (har precis avslutat mitt klarnakort och aldrig orkat öppna gemensamma Ica-kortet för internetbetalningar så var inte sugen på att härja egentligen). Han angav dessutom mycket felaktigheter som han sedan ändrade sig kring när jag ifrågasatte honom kring diverse detaljer såsom ändra till faktura, betala med presentkort m.m).
Jag blir tillslut lite less efter 1h med honom i luren och ber honom hämta någon med mer befogenheter och kunskap för att få det hela löst (eftersom jag bara hade 4 dagar kvar på mig att lösa betalningen). Han återkommer efter 5 minuter och menar på att hans backoffice-kollega sagt att "Anledningen till att betalningen inte kan genomföras beror på att varan inte finns i lager - amazon kan därför inte dra några pengar. Jag kan därför med säkerhet meddela dig att du kan ignorera det mail du påstår att du fått, för varan finns ändå inte tillgänglig och de vet inte när varan inkommer". Här tappar jag det och lägger på.
Inser tillslut att jag har ett Curve-card som jag bara nyttjat sporadiskt men ändå gudskelov kopplat SAMMA mastercard som jag fått betalningen nekat via för några månader sedan. Ändrar således till detta - 2h senare får jag bekräftelse på att kortet skickats! ETA var tisdag, men jag fick det idag istället till min stora förvåning.

TL DR: Se till att ha ett annat kort tillgängligt och redo när/om Amazon påstår att betalningen nekats TROTS att du använt samma kort flera gånger innan OCH dessutom haft gott om likvider tillgängliga i 7 månader i väntan på att det ska dras.

Var det TUF non OC du beställde? Vilken tid registrerades ordern? Väntar som en tok med samma orderdatum

Av arvcop
Skrivet av läderimitation:

TUF non-oc beställt från Amazon 1/1 skickad i morse!

Gött och grattis. Vilken tid beställde du?

Av arvcop

Någon som fått leverans på Asus TUF nonoc ifrån Amazon på länge? När beställde ni?

Av arvcop
Skrivet av JoL_:

Jag har beställt ett par lurar och en kikare, men har inte heller hört ett jota sen jag beställde. Står bara ”Förväntas 30 april”

Inte heller fått något från tullen 😕

Även jag beställde ett gäng lurar, pussel och kikare. Har bara fått två hörlurar i separata paket för deyga 80kr respektive 105kr i tull. Inte begärt tillbaka pengar ännu då jag tänkt invänta de sista paketen. Står att de skulle kommit 30 april men fortfarande inte hört ett gjuta om dem. Kontaktade säljaren 30 april och bad om spårningslänk men de har inte svarat.

Någon som har koll på inom vilken tidsrymd man måste begära ersättning för tullkostnaderna samt ifall amazon tar den kostnaden om säljaren går i konkurs eller stänga av från amazon

Av arvcop
Skrivet av HeroiX:

Uppdatering om lurarna och kikarna från Amazon. Har fått ett brev av PostNord att det är i Sverige och inbetalning för moms och deklarationsavgift. Så förhoppningsvis är det på väg till er andra också! 🙂

Fick mina brev från postnord i mitten på förra veckan. Betalade direkt och har nu 11 paket att hämta ut på Posten från postnord. Antar att något av dem är ovanstående..

Av arvcop

Inget som fått Asus 3080 TUF non OC från Amazon på sistone?Var väll några veckor sedan som folk fick leverans och då beställt eftermiddagen 1 januari? Har en order från 2 jan som jag väntar tålmodigt på.

Av arvcop
Skrivet av snajk:

Hmm, inget för mig och jag har inte kontaktat dem så.. it checks out.

Samma här inga pengar och har inte mailat dem

Av arvcop
Skrivet av BrytaPlanka:

Tror ni att det kommer bli någon slags temporär uppsving i tillgänglighet i några minuter på 3080 TI när det släpps, eller kommer det släppas "out of stock"?

När kan man börja beställa 3080ti?

Av arvcop
Skrivet av pigfish:

Trist med amazon, jag var också ruskigt osugen på att stödja dem men slängde iväg en beställning på Asus tuf 3080 non-oc för 8200 i januari efter att jag insett att de beställningar jag haft på svenska webshoppar inte rörde sig nämnvärt. Det kortet sitter i datorn nu sedan ett par veckor. Ruskigt nöjd, gediget bygge. Klockar bra. Kommer sätta kylflänsar på backplaten och deshrouda det då det är för högljutt vid belastning.

Vilket datum beställde du?

Av arvcop
Skrivet av Mauk:

Min beställning har enligt info också skickats, hur har du tänkt hantera tull/admin-avgifter med Amazon?

Även jag fick info om att det skickats med China Post. Dock ingen spårningsinfo. Osäker men har för mig att upplägget varit så att vissa paket dyker upp som skickade när frakten bara varit beställd eller på gång att skickas. Vågar inte ropa hurra innan man har prylarna i handen..

Av arvcop
Skrivet av m4gnify:

Det är fel priser på varorna. Ska vara i € egentligen.

Chansade och beställde 8 headset, 1 kikare och 3st 1000 bitars pussel till kidsen för 370kr....

Antar också att den annuleras men får se.. vissa felprisade ordrar har gått igenom

Av arvcop
Skrivet av Bankai:

Tror vi att detta kortet kommer landa på under 20000 kronor, och tror vi det kommer gå att få tag på?

Med tanke på hur artikeln avslutades..

"A mid-April RTX 3080 Ti release date does at least make sense, given that we'll be over six months on from the original Ampere launch. And that would make it a great time for Nvidia to launch a new $999 graphics card.

And who knows, maybe we'll even be able to buy one. Sorry, that was an absurdly tasteless joke. I apologise."