Inlägg

Inlägg som fm_buli har skrivit i forumet
Av fm_buli

Smarta smaker i all ära, kul när det är igång och fungerar.
Men att komma ihåg alla konton till alla olika portaler är inte lika kul, lite det som dödar det roliga med det hela. Känns som att alla tillverkare och leverantörer under en period tog fram sin egna portal.

Av fm_buli

Semestertrafikanterna som kommer ut på sommaren.. herrejösses..
Bor 10minuter från en stor galleria och varje år så är det samma kaos.

Igår kväll så skulle jag rakt genom en liten enfilig rondell, varav halvvägs genom rondellen så kastar sig en gammal Opel Zafira in Paralellt med mig och bryr sig inte ens om att titta så nu kör vi sida mot sida helt plötsligt.

Valet blir ju att antingen gasa eller bromsa för att vi inte ska köra in i varandra när vi ska ut ur rondellen.
Bilen bakom mig är så långt upp i röven redan att han blir tokig när jag väljer att släppa fram idioten som redan är inne i rondellen tutar och blinkar.

Stör mig helt enkelt på att hamna i kläm på grund av andras idiotiska beslut i trafiken.

Av fm_buli

Att prata med 1st line support är helt bedrövligt.
Jag har både bra och dålig erfarenhet, det fungerar bra så länge det är ett ärende som rör sig inom ramarna för vad som är normalt.
Är något svårlöst så antas det att det är kundens utrustning som det är fel på och man blir runtskickad mellan nätägare och Bahnhof.

Hade ett udda ärende när jag hade min villa där grannen lyckades slå en plog/snöpinne genom nydragna fiberkabeln till villaområdet.
Efter reparation av fibern så kunde jag styra chromecast enheter från min telefon som inte ens fanns i mitt hemmanätverk. Lyckades lista ut vem det var då namnet på chromecasten var namnet på personen som ägde den.
Kontaktade personen på facebook och vi felanmälde tillsammans, inte förrns det plus några arga mejl så fick det någon prio alls.
Fick om och om igen som svar att det inte skall vara möjligt men jag kunde fortfarande se och styra enheter som inte var mina.

Där och då vart det snabb uppgradering från billlig skräprouter från TP-link till Asus.

Sorry för wordwomit som inte var relaterat.

Av fm_buli

När man kör bil och radion går i bakgrunden och så kör dom reklamklipp med billjud, exempelvis en bil som tutar.
Är det bara jag som upplever det som störande att man "hajar till" att helt plötsligt inte veta om någon tutade i verkligheten eller om det var det man lyssnade på, på radion?

Kan ju tillägga att trött efter jobbet mitt barnhämtningar och allt som händer så kan radion gå utan att man egentligen fokuserar på vad som går på den.

Av fm_buli

Angående att streamingtjänsterna blir sämre så tror jag nog mycket har att göra med att ingen streamingtjänst har väl "allt" utan generellt så känns det utvattnat när man bläddrar i utbuden och där minskar min personliga vilja till att betala för något det knappt känns som att jag använder.

Alla har ju sin egna smak i film och serier, gillar man 10% på Netflix, 10% på Disney+ och 10" på Max osv.. så blir det ju svårt att motivera känner jag.
Man får väl väga hur mycket man är villig att betala kontra hur mycket tid man tittar på film och serier.

Av fm_buli

Känns väl ändå som en rätt så naturlig effekt på inflationen.

Av fm_buli
Skrivet av Json_81:

Jag blir 2-3 gånger dagligen uppringd av någon som vill prata om mitt tele 2 abonnemang. Svarar inte längre, men när jag gjorde det och förklarade att jag inte har något tele 2 säger de snabbt att det måste vara Comviq då. En gång mumlade de om Telia med.

Samma här, flera gånger i veckan så blir jag uppringd av folk som kallringer på jobbtelefonen med "kanonerbjudanden på telefoni" samt lösningar på just körjournaler. Kan inte förstå hur man kan vilja jobba med att kallringa folk, det måste ju vara totalt dödande för moralen.

Förra veckan så ringde någon igen:
"Hej jag heter _____ Ringer från _____ och jag skulle tro att du är väl ansvarig över eran telefoni, vill prata om era tjänster."
"Hej, Om du försöker sälja något till oss nu så ska jag vara helt ärlig att vi kan avsluta samtalet då vi inte är intresserade"
"Jag försöker inte sälja något, vill bara prata om era telefontjänster"
"Vi är inte intresserade av att ändra våra tjänster"
"Ja.. Men kan du inte berätta hur era avtal ser ut idag?"
-Där lade jag på, take a hint.

Ungefär sådär brukar det se ut.

Av fm_buli

Garanterat har det gnällts på förut på någon av de 333 sidor i denna tråd, men:
Folk som inte lägger upp den där pinnen efter sina matvaror i kassan så man måste sträcka sig över deras varor.

Av fm_buli

Har inte lusläst tråden nu men tipsar om att tänka till innan du minskar djupet på skivan då det ändå är rätt viktigt att ha stöttning för underarmarna.
Köpte en 65cm djup och om skärmen hamnar "långt in" på skrivbordet så hamnar underarmarna på kanten av skivan och får blodstopp och pirr i händerna. Jag fick lov att vägghänga min skärm för att kunna skjuta in tangentbordet längre på skrivbordet.

Av fm_buli
Skrivet av QRikard:

Mindre kablar, laddare och annat smått är perfekt att sortera upp i godislådor och bara märka upp med tuschpenna. Hämtar förslagsvis gratis från närmaste mataffär. Dom är ca 20x20 cm så lätt att stapla i en bokhylla eller liknande för bra överblick.

Har massor både hemma och på jobbet för blandad elektronik och annat småplock. Jag har inte hittat någon bra plastback för lite större saker till låg peng. Biltema, classes m.f har men blir rätt dyrt om man ska ha många...

Bra idé!

Av fm_buli
Skrivet av dlq84:

Bra försök, pen-tester.

Det jag frågar efter är alltså schyssta möbler och förvaringslösningar.
Inte ett dugg intresserad av vart du jobbar eller vad ni sysslar med.

Av fm_buli

Litet kontor, mycket prylar. Förvaring?

*Vet inte riktigt vart denna tråd platsar så lägger den under arbetsliv.*

Själv jobbar jag i ett extremt litet kontorsutrymme, för hörs man inte finns man inte, eller?

I verkligheten så har jag en enorm mängd bärbara datorer, dockningsstationer, skärmar, kablar, laddare, batterier, Telefoner mm som jag ska hålla koll på och heller inte riktigt plats för att förvara någonstans.

Vissa saker mer stöldbegärligt än andra, upplever en problematik att om jag av någon anledning inte låser mitt lilla kontor så springer kollegor in och rotar i lådor och utrymmen för något som saknar eller glömt hemma. Detta ledde till att jag nu låser kontoret konstant vilket nästan skapade uppror när jag inte var på plats första gången.

Min fråga är egentligen vad ni har hittat för schyssta effektiva förvaringslösningar? -då jag snart inte får plats i mitt kontor.
Bara för att förtydliga så det jag funderar över är effektiv förvarig, något bra hyllsystem eller möbel som fungerar för er eller en riktigt najs kabelhållare så det inte blir rörigt.

Hur förvarar ni era laddare, kablar och utrustning effektivt så det inte tar så extremt mycket plats?

Av fm_buli
Skrivet av LINJEinc:

Fallout 76 XBOX: KV3HT9MCDR6MQ4KYPQ4J7DMGZ

Stort tack!

Av fm_buli

Första husdatorn var en Compaq Presario CDS510 som körde windows 95, kommer ihåg ljudet av att starta en inbyggda crt skärmen med en duns när man tröck på startknappen.

Min första egna kommer jag inte exakt ihåg vad det var för komponenter i förutom ett Geforce III och 20gb hårddiskutrymme.

Av fm_buli

Köpte en Sonos, sen vart det fyra.

Av fm_buli

Jag kör Logi MX Master series både på kontoret och hemma, du växlar mellan datorer med ett knapptryck vilket är otroligt skönt.
Finns med tre olika mekaniska brytare.

https://www.logitech.com/sv-se/products/keyboards/mx-mechanic...

Av fm_buli

Nu har jag inte lusläst tråden men av ren princip kan du väl prova installera ett annat operativsystem?

Av fm_buli

Vi får göra skillnad på garanti och garanti i simpla termer.

Garantin mellan fabrik och återförsäljaren gäller från dag 1 det datum återförsäljaren får produkten i sitt lager från fabriken. Det för att butiker inte kan ha oändlig garanti från fabriken samt att skapa ett försäljningsincitament att sälja äldre artiklar. (Kan tillägga att det är frivilligt för både återförsäljare och tillverkare att tillämpa olika garantivillkor så det kan se olika ut.)

Sedan vid försäljning av artikeln åtar sig sedan återförsäljaren en garanti gentemot slutkund, återförsäljaren täcker upp garantin efter att den löpt ut från fabriken enligt konsumentköplag.

-Detta är anledningen varför tillverkare ofta ber dig vända dig till återförsäljaren då deras garanti handläggs av återförsäljaren och vem som betalar varierar beroende på hur lång tid det tog för butiken att sälja varan då reparationskostnaderna inte med säkerhets täcks av "fabriken" om den garantin löpt ut och täcks då av butikens garanti.

En garanti kan löpa ut från fabriken till återförsäljaren men ändå täckas av återförsäljaren av varan, helt normalt och flera branscher som jobbar så.

/Före detta garantihandläggare

Av fm_buli

Jag har en gammal z5500 som fungerar som den skall, (dock ingen fjärrkontroll och displayen är så ljus att den nästan är oläsbar) som ligger i nere i mitt förråd och skräpar som jag inte tror vi kommer använda igen. Något du vill köpa loss för reservdelar?

Av fm_buli

Jag har tvärtemot bara bra att säga om Amazon så rekommenderar det helt klart även om svenska Amazon inte alls har samma utbud som amerikanska, än.