Defekta skärmar från julrean (Philips 32" 1920x1080 o Lenovo 31.5" 2560x1440)

Permalänk
Medlem

Defekta skärmar från julrean (Philips 32" 1920x1080 o Lenovo 31.5" 2560x1440)

Världen är ju full av hemmapulare - byter man skärm på en mobil, kanske nån gör det på datorskärmar också....? De kanske är helt hopplösa, men känns hsh konstigt att bara bära ner två nästa helt nya (köpta 28 resp 30 dec 2021) monitorer till grovsoporna - så lägger upp här i hopp om intresse.

De åkte i golvet häromveckan. Både går igång och datorn reagerar på att de ansluts. Philips-skärmen har mycket kraftiga pixelfel (om det ens kan kallas det) med mängder av linjer av ljus. Lenovon är mörkare men släpper också igenom ljus, på den finns dock även en direkt fysisk skada i skärmens yttersta lager som man känner om man stryker handen över den.

Bilder bifogas men de var extremt svårfotade. Ingen reparatör har konsulterats.

Här är de:
https://www.webhallen.com/se/product/332495-Lenovo-D32qc-20-3...
2560 x 1440

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/dat...
1920 x 1080

Kommer kompletta med ström- och hdmi-sladdar samt originalemballage och kartong. Kvitto finns.

Säljs endast som par. Hämtas i centrala Göteborg.

Blir grovsoperna om inga bud kommer, säljer till vem jag vill, etc.

Läs hela annonsen här

Permalänk
Avstängd

Du kan ju alltid anmäla det till din hemförsäkring om du har någon form av drulletillägg. Då ska du kunna få nya skärmar för en mindre kostnad.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Precis som @Stefflo nämnde, kika med din hemförsäkring först om du inte gjort det... berätta vad som hänt

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tänkte mest att det kanske fanns nån entusiast som gillar att skruva isär saker och se om det går att laga och se hur saker är byggt. Har själv varit en sån av rang, om det så varit mikrovågsugnar, antika dator, o s v. Eller bara modda nåt. När min teve gick sönder häromåret så plockade jag isär, inte för att laga utan mest få se konstruktionen mer konkret än på en ritning.

Men, å andra sida, en del lagar ju sina skärmar på mobiler, beställer delar och sparar en slant. Inser samtidigt att jmf med mobiler nog haltar betänkligt: där är det ju ofta bara byte av glas, med en drös YT-guider att få hjälp av, medan 32"-skärmar inte är... glas.

Har själv nog blivit för gammal för skruvandet och orken för att lära sig nytt på hårdvarunivå minskat, två nya skärmar är liksom redan inköpta och monterade, och jag googlade inte ens efter möjligheten att själv laga och byta delar i moderna skärmar innan de stod på skrivbordet.

Låter den här ändå ligga kvar ett par dar om det finns nån entusiast därute ändå.

Permalänk
Medlem

Annonsen är avslutad