Permalänk
Medlem

Cloudflare uppsägning

https://www.buzzfeed.com/aglover/cloudflare-redundancy-britta...

Vad tycks? Personligen ser det ut som normalt beteende av ett amerikanskt bolag. Oproffsigt att de inte var förberedda eller ens hade hennes chef med. Jag har dock inga högre förväntningar på ett IT-bolag i USA.

Permalänk
Medlem

Jag trodde på rubriken att det skulle vara bekymmer med att säga upp tjänsten hos dom >_>

Men ja detta måste väl ändå vara något av en "nothingburger" i USA? Frågan är om det ens väckt några speciella reaktioner i vårat land med relativt starka lagar och avtal kring anställningar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tonii:

detta måste väl ändå vara något av en "nothingburger" i USA? Frågan är om det ens väckt några speciella reaktioner i vårat land med relativt starka lagar och avtal kring anställningar.

Hon hade ju knappt börjat, så håller med om "nothingburger", här hade hon varit provanställd och de hade inte ens diskuterat med henne utan bara meddelat att provanställningen avslutas. Sen att motparten är kass är väl en sak, men kassa och fega chefer är inget nytt vare sig i USA eller Sverige.

Visa signatur

Apple

Permalänk
Medlem

Inte unikt för IT-bolag och även om det nästan är mer eller mindre modus operandi för bolag i USA så händer det även i Sverige... i ett fall t.o.m. i maskopi med Unionen.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

En sak man ska ha klart för sig är att säga upp någon i USA följer vissa spelregler. Följer man inte dessa regler till punkt och pricka hamnar man i värsta fall i domstol och det kan bli dyrt. När man säger upp någon har man i princip ett manus man läser innantill i och nåde den som avviker från manuset.

En film som ger en intressant inblick i hur det kan gå till är https://en.wikipedia.org/wiki/Up_in_the_Air_(2009_film)

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090
LEVA: OnePlus 12 - MacBook Air M2 13"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata

Permalänk
Medlem

Hon kan ju kräva en förklaring hur mycket hon vill de är ändå inte skyldiga att ge henne en, har hon inte ett kontrakt som säger annat så är det at-will-employment som gäller i Georgia.

https://www.findlaw.com/state/georgia-law/at-will-employment-...

Citat:

In Georgia, most workers are usually regarded as employees "at will." This means that the employee works at the will of the employer and the employer can fire the worker at any time, for any reason (just about), and without any notice. Essentially, a worker can be terminated for "a good reason, a bad reason, or for no reason at all."

edit: Passar på att slänga in en länk som inte är buzzfeed

https://nypost.com/2024/01/17/business/tech-worker-brittany-p...

Permalänk

Vi lever i en hård värld. Så många jag har sett fått gått för att deras projekt ej har gått bra. Jag tänker framförallt på projektledare. Den där tidsmaskinen så man kan frysa tiden för alla andra och själv få mer tid att bli klar med sina saker vore inte fel.

Så min åsikt är synd att arbetsmarknaden är såhär, men...