Inlägg

Inlägg som Emil har skrivit i forumet
Av Emil
Skrivet av muSashi:

"Sponsras av AOC"

Bra att det nämns, så det kommer fram att detta rör sig om reklam från företagssida. Innan har ni bara lagt upp tävlingar utan att nämna just detta.

Hej,
Orsaken att det inte tidigare har skrivits rakt ut är att reglementet för hur sponsrat innehåll skall märkas har ändrats. Vi följer alltid regler, lagar och även rekommendationer.

Däremot har vi ansett att det har varit tydligt för användarna att tävlingarna varit arrangerade tillsammans med andra företag. Absolut inget vi har dolt eller velat hymla med.

Namn på sponsorn har alltid framgått. Nu arrangerar vi tillsammans med X. Eller med hjälp av X. Eller på uppdrag av X eller liknande.

Anser du att det har varit oklart så har det absolut inte varit vår mening. Tvärtom.

Ha en trevlig Swechelg!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Emil

@flukke: Kvarstår detta problem?

Av Emil
Skrivet av Maacus:

Dags för Sweclockers att skaffa sig en donationsknapp så att jag kan betala lite för att ha på min ADBlocker utan dåligt samvete. Sweclockers är den enda sidan jag tillåter visa annonser.

Skrivet av talonmas:

Går Swec igenom samtliga annonser innan de används? För annars gäller ju samma för dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Xinpei:

Du får det att låta som det vore "vårat" fel att google går miste om en massa "revenue" när det egentligen är deras egna fel när de inte har kontroll över vad som kommer med i bagaget hos dessa adds. Sitter de och minar kryptovalutor med min processor i skymundan medan jag är inne så är det bara rätt att köra med Adblockers. Som sagt.. Inte mitt fel att google sitter och tillåter detta lika lite som det är mitt fel om deras reklam börjar sprida spyware omkring sig.

Man får ju hoppas iallafall.

Skrivet av Raphaei:

På den lilla chansen att någon på redaktionen läser detta.

Nu har jag inte blockerat annonser överallt specifikt för att inte få min CPU hijackad, det är bara en av många attacker som kan ske genom annonser. Den värsta jag vet är autoplay med ljud, något just sweclockers hade nån gång och det var då jag började blockera annonser. Jag tror många blockerar av olika anledningar, men främsta anledningen borde vara just att skydda sig, antingen från attacker, som i mitt fall ljud och autoplay, men också "bagateller" som missbruk av mängden annonser eller malplacerade annonser som kan bryta designen på sidan.

Jag, och jag hoppas (många) andra sweclockers skulle vara mer öppna till att vitlista sidan om vi fick någon form av försäkring att samtliga annonser är manuellt granskade (och hostade) för era besökares säkerhet. Det fanns någon tråd på något subforum om förslag för sidan som jag skrev detta på för länge sedan men fick ingen respons. Gör ni slag i saken så skriv en nyhet, jag tror det skulle vara intressant läsning även för dem som idag visar annonser då det handlar om de steg ni tar för att måna om era läsares säkerhet.

Skrivet av ClintBeastwood:

Jag har Sweclockers vitlistad men kommer köra igång adblock när jag kommer hem framtills att någon från SC kan garantera att det inte händer här.

Sweclockers annonser är inget som stör mig så har dom gärna på. Men finns risken att jag kommer hjälpa någon tjomme att mine:a med min dator så klarar jag mig utan hjärtat bredvid nicket.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Señor Hallon:

Det roliga är att alla Komplett annonser som finns här på Swec plockas upp av uBlock Origin för att det är typ 17 trackers i dem. Nej tack.

Hej,

Jag förstår era funderingar och hoppas att jag kan svara någorlunda tillfredsställande!

Vi jobbar med en snäv mängd företag när det gäller marknadsföring. Aktörer som vi känner till, oftast har en nära relation med och som passar in på våra sajter. Kampanjer som syns på SweClockers.com måste godkännas av oss i förväg, eller någon av våra närmare samarbetspartners där vi avtalar om vad som får synas (den senare delen är minimal).

Även om de förekommer 3:e-parts kod via annonserna, kommer de direkt från våra kunder och syftet är att köparen ska kunna kontrollera vad de betalar för. Jag vill påstå att vi har hyfsat koll på dessa, men inte perfekt.

I slutändan är det en balans mellan säkerhet mot användarna och att kunna upprätthålla en bra tjänst mot våra kunder där vi gör vårt bästa i dagsläget och där jag välkomnar denna diskussion så att vi kan bli ännu bättre.

Av Emil

Det kommer mellandagsrea från Webhallen, Elgiganten, Mediamarkt mfl. Någon med start idag. Några imorgon.

God Jul 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av Emil
Skrivet av Retardalert:

Kommer elgiganten inte ha några reor på komponenter?

Ett lite fågel viskade i mitt öra att det kommer. Även flera andra ÅF som inte startat ännu

Skickades från m.sweclockers.com

Av Emil
Skrivet av No0Vad:

Nu är det någon ny reklam som täcker hela sidan när man kommer in.

https://streamable.com/ixh1j

Aktiverar jag uBlock försvinner problemet.

Skrivet av Nioreh83:

Nu tror jag bestämt det är nån ad som laddar felaktigt. Får den mest hela tiden, den gör redirects i nån form av loop tills chrome ger upp. Sen lägger den en tom ruta över hela sajten så enda sättet att se sajten är att inspektera elementet i chrome och ta bort den.

GET https://cm.g.doubleclick.net/pixel?google_nid=ak_dmp&google_h...
net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Är en sån här som täcker hela skärmen:
<div id="abgac" class="abgac" aria-hidden="true"></div>

Ber om ursäkt för strulet. Jag som stressat liveade en annons med felaktig kod. Åtgärdat.

Av Emil
Skrivet av LeVvE:

Som det är nu kommer jag inte in på SweClockers utan uBlock aktiverat, sidan kommer upp lite snabbt sen blir hela skärmen vit.

Skrivet av Flutters:

Samma sak här.

Skickades från m.sweclockers.com

Ber om ursäkt för strulet. Jag som stressat liveade en annons med felaktig kod. Åtgärdat.

Av Emil

@LaoLao: Jättebra förslag! Hade jättegärna velat införa det redan nu. Men desvärre är applikationen vi använder en 3.e-partsmjukvara. Jag skall försöka se till att vi har en dylik funktion på plats tills nästa år.

Lucka 1 och 3 har nu vinnare.

Av Emil

@LaoLao: Tjenare, Det finns en tydlig markör! Vinnarna presenteras i respektive lucka.

Av Emil

Hej,

Du överdriver inte frågan och den är viktig. Vi har alltid rätt att både selektivt välja annonsörer, ställa krav på dessa och välja bort.

Hittills väljer vi systematiskt bort allt som har med betting, gambling och alkohol att göra, styr hårt mot teknik / datorer och ställer krav om att annonserna ska tillföra communityt något. Speciellt med annonsörer jag jobbar nära.

Andra saker diskuterar vi löpande i och med att vi som företag har värderingar och sätter communityt i centrum. Det här är en sådan sak där vi följer och diskuterar utvecklingen.

Annonser är en del av innehållet och bör diskuteras löpande. Berätta gärna mer vad du tycker om just Telias tjänst. Ser inte deras annons som olämplig idag men det kan ju förändras

Av Emil

@N_Micke:
Misslyckas du med Gratisprylarna kanske du åtminstone hittar något riktigt bra erbjudande att hänga på

Av Emil

Nu är det ju också tjuvstarter. Vem vet, en del av dessa butiker kanske lägger till fler produkter inatt osv. Det var en del som gjorde förra året iaf.

Av Emil

Hej @anon12433,
Vi har inte gjort några förändringar i layouten.

Däremot har en kampanj rullat som kan ha uppfattats som lite extra påträngande. Ytterst sällan vi har liknande material. Denna kampanj är nu över.

Vi hoppas såklart på ett övervägande att åter se våra annonser.

Av Emil

@Dr Gluttonius: Tjenare! En äldre annons som letat sig kvar som du säger. Ber om ursäkt för detta.

Av Emil

@Blofeld:

Vad saknar du för något i artikeln? Vad är det som gör artikeln oseriös? Är det själva sponsringen som du vänder dig emot eller innehållet i artikeln?

Av Emil
Av Emil

@exroz: Den listning som sker ovanför den organiska delen och som också är annonsmärkt får vi betalt för. Tipsen som användarna skickar in är organiska och "icke-annonser". Just nu är det fåtal tips men det brukar byggas på efter hand. Påskrean är ju inte den mest aktiva utan Black Friday och Mellandagsrean brukar vara det.

Av Emil
Av Emil
Skrivet av 220volt:

Trots att jag inaktiverat Adblock här på Sweclockers så syns ändå ingen reklam för mig. Har provat i flera webbläsare och det är samma oavsett. Har tidigare fungerat helt utan problem.

Provar jag med telefonen så finns reklam i både mobil och desktopläge.

Det låter ju knepigt. Kör du några andra tillägg i dessa browsers? Vad har du för antivirus? Har funnits situationer tidigare där antivirus spärrat vissa domäner.

Av Emil
Skrivet av henkiii:

Jag tycker att betting reklam känns ganska tveksamt generellt, även om det är med "esport-inriktning"

http://content.screencast.com/users/henkee/folders/Jing/media/29d512f0-a6ff-47bc-ac7d-2faf64eee2e1/2016-11-18_0827.png

Vi försöker generellt ha så relevant reklam som möjligt och här finns som du själv nämner en viss koppling mot målgruppen. Men visst finns det vissa tveksamheter när det gäller betting vilket också är något vi utvärderar och jobbar med internt. Tack för din feedback!