Nordiska TV-branschen enas i kampanj mot olagliga tv-tjänster

Permalänk
Medlem

Finns det något vidrigare än när media förvrider samhällsdebatten när de själva står att vinna?

Dessa alternativ är bra. De är antagligen obekväma nog så att ytterst få personer faktiskt använder dem, men samtidigt erbjuder de en alternativ lösning till något som helt naturligt är ett kartell.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Medlem

Har aldrig fattat hur film/serie bolagen tänker...

Är det inte bättre att ha 100 kunder som betalar 99:-/mån än att ha 10 kunder som betalar 249:-/mån ? Det är ju 9 990:- vs 2490:- /månaden som de skulle tjänat på att sänka sina priser.

Streamingen funkade ju hur bra som helst i början på Netflix innan Disney och alla började ta sitt egna innehåll och skapa egna tjänster.

Nu blir det ju bara sämre och sämre och dyrare och så ska de hålla på och trycka in reklam i detta också ._. jo tjena.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Alla tv kanaler får väl börja sälja droger som alla andra IPTV tjänster gör. Problem solved!

Permalänk
Medlem

Gabes uttalande känns fortfarande relevant, oavsett bransch.

Edit: Har inte seglat under svart flagg på väldigt många år men förstår att folk blir sne på priserna. Att man blir låst till ett stort familjepaket bara för att man vill ha 4K är inte rätt sätt att möta sina kunder imo. Även sportpaketen borde bli mer individuella så man kan se och betala för hockey men slippa fotbollen osv.

Visa signatur

Laptop: Lenovo Legion 5 (Ryzen 5 5600H, 16GB, RTX 3060) OS: Windows 11 Pro

TV: LG C1 65" ✪ Konsol: PS5 (+2TB SSD & 4TB HDD), PS3 Fat (960GB SSD), PS3 Slim (500GB SSD), PS Vita

Reciever: Onkyo TX-NR676E ✪ 4K UHD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 ✪ CD-spelare: Onkyo C-7030

Högtalare: Focal Chorus 726, XTZ 10.16 ✪ Hörlurar: beyerdynamic DT 700 PRO X ✪ DAC/AMP: Fosi Audio Q4

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickeh2k:

De kanske skulle kampanja mot licenspengarna de får punga ut istället eftersom det är så de motiverar att de höjer priserna hela tiden? Det är ju bevisat om och om igen att folk hellre är lagliga och köper sina saker om det finns tillgängligt på ett enkelt sätt. Nu finns så otroligt många aktörer som låser sitt innehåll bakom sin tjänst. Utöver det så om du är sportintresserad och vill följa mer än en liga/lag så blir det ytterligare ett påslag.

Tandlöst engagemang, varför skulle vi bry oss om mediahusen? Om konsumenten inte vill betala är inte det inte konsumenten det är fel på. Gör om och gör rätt, tillbaka till ritbordet och bespara oss ert "gråt".

Problemet med det resonemanget är väl just att kunderna (ex/potentiella åtminstone) inte bara låter bli att köpa deras tjänster, utan ger dem en grund att med rätta gnälla över det.

Ja, grundproblemet är att de legitima tjänsterna är oattraktivt paketerade/prissatta, men om man nu verkligen inte vill ge dem en grund att gnälla över situationen så får man bara låta bli att hålla på.

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem

Kampanjen är ju rent nonsens med helt påhittade siffror. Skulle vilja se underlaget som dom fått fram dessa siffror med. Det slutar väl med att alla får betala en ny scam skatt á la copyswede

Permalänk
Medlem

Enkelt, istället för att göda problemet – be dessa aktörer att bojkotta Facebook, Google och andra annonsplattformar/aktörer som står för annonseringen som alla småkriminella återförsäljare av pirattv-tjänsterna använder sig av för att nå ut till svenssons.

Så länge ni mediabolag köper annonser så kommer de inte sluta att sälja annonser till skattebrottslingar o.s.v. som står för marknadsföringen och försäljningen av pirattjänsterna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elfving88:

Ser hellre att hockeyklubbarna har streaming av matcher direkt bundent till förening. Själva shl är grunden. Men när man blir medlem i sitt hockeylag. Får man rabatt på matcher. Se matcher. Men vill man betala mer så får man bakom kulisserna material osv.

Att sport är så förbannat dyrt att streama är precis för att klubbarna är giriga som fan och försöker suga så mycket blo-, jag menar pengar, ur sina supportrars plånböcker som möjligt. Vi hade ju inte för så länge sedan en infekterad strid mellan klubbar för att vissa av dem ville ha ännu mer än vad de flesta andra klubbar redan accepterat för sina matcher.

Fan ta alla giriga klubbar.

Permalänk
Medlem

Hmmm,
Ytterligare en parasitisk organisation som kommer öka kostnaderna för de laglydiga användarna?
Jag som enbart tittar på "gratiskanalerna" på vilket sätt påverkas jag till det bättre?

Permalänk
Medlem

Okej.

Lite att predika inför kören men erbjud en prisvärd tjänst så slutar jag fulstreama.

Jag tittar som ensamstående på filmer och serier mest sporadiskt och oftare gamla klassiker än nya. I min erfarenhet så kan man om man har tur hitta dessa på Netflix eller nån annan valfri tjänst, men då behöver man ett abonnemang vilket jag inte vill ha.

Kaaaanske att hyra via Youtube skulle gå för sig, men det kostar i regel 30-40 kr vilken är aningen dyrt sett till underhållningsvärde i tid och hur gamla många av filmerna är. Jämför med spel som exempel där äldre spel oftast är mycket billigare än nyare spel, jag får mer underhållning för pengarna i 9/10 fall och jag får behålla spelet för evigt (om det inte kommer från Ubisoft...). Inte ens säkert att filmen jag vill ha finns där heller. Det är ofta lättare att bara öppna Stremio med plugins.

Permalänk
Medlem

Hellre småkriminella än de storkriminella. Inte minst om det alternativet också är mer passande för mig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jehuty:

Alla tv kanaler får väl börja sälja droger som alla andra IPTV tjänster gör. Problem solved!

det gör de redan, eller iaf reklamerar för det.

Permalänk
Medlem

De borde hålla i handen och sjunga We Shall Overcome.

Permalänk
Medlem

"Om jag tycker det är för dyrt så har jag rätt att piratkonsumera."

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Musikälskare

Helt fel väg att gå, detta kommer inte att fungera i längden och dom är så out of touch...

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Men att betala överpris för deras skittjänster och bli matad med casinoreklam är inga problem då eller?

Visa signatur

Ryzen 5800X3D - Noctua NH-D15S / PNY RTX 4070 Ti SUPER / Tomahawk Max B450 / 16GB 3600Mhz CL14 / ASUS Rog Strix 750W 80+ Gold / Samsung 970 EVO 1TB / Corsair iCUE 220T White

Logitech GPX Superlight / Endgame MPC450 / Keychron Q1 / Sennheiser HD 58X / Alienware 25 AW2521H 360Hz / Samsung Odyssey G7 240Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av PointMan:

På vilket sätt tjänar organiserad brottslighet pengar på att jag tittar på en fulstream av ett sportevent eller film utan att betala ett öre till någon?

Reklamintäkter, men det motas ju enkelt med ad-block. Men tror framförallt det citatet är riktat mot illegal IPTV som kräver lite infrastruktur och där jag absolut tror överlappet med annan kriminell verksamhet är rätt stor.

Permalänk
Medlem

Kommer fortsätta använda iptv 😁

Visa signatur

if young metro don't trust you

Permalänk
Medlem
Skrivet av cosplay:

De borde hålla i handen och sjunga We Shall Overcome.

det kommer, det kommer.

Permalänk
Medlem

Nyckeln ligger i att sluta låsa det mest eftertraktade bakom en massa skräp som man inte vill ha. "Nja, för att få köpa den här oxfilèn, så måste du köpa 4 kotletter först". Kass jämförelse, men det är lite då det känns i sport-streaming-djungeln just nu.

Erbjud sport som ett enskilt paket, en liga, en speciell sport eller "follow my team". Gör ett endags-abonnemang typ Sportlördag, där man får se alla matcher som sänds på lördagen (tänker då på PL här) - som alternativ till att köpa hela klabbet.

Blir ännu mer splittring bland tjänsterna nu när Disney+ har skaffat rättigheterna till Europa-league och Conference League. Då tror man att Viaplay kan sänka priset för att de har mindre sport men...

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dR5Jlo/disney-sander...

Allsvenskan har gått att se för 200:-/månad, men nu sammanslagningen med Max blir det låst bakom paket också.

Till sist så nåde dig om du gillar golf för då måste du ha fetaste abonnemanget hos Viasat, typ 649:-/månad eller något, och sedan slanta upp 149:-/månad till för att se golfen. Som jag dessutom tror det är bindningstid på. MEN vill du kunna se golf från USA också, så är det fetaste paketet hos Cmore också (eller de har väl bytt namn? Tv4 någonting)?

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

När bolagen inte klarar av att erbjuda det kunderna vill ha till priser kunderna är villiga att betala så kommer kunderna att söka sig till alternativa källor., det är faktiskt så enkelt.

Och när kunderna blir för kreativa, så försöker dom att arbeta med lagen om att reglera lagen så det blir lättare att låsa kunderna fast i deras ekosystem, svårare att kringgå med VPN, svårare att dela, svårare att välja etc. Det hela handlar om politik, att styra befolkningens vilja så mkt. som det går.

Vi söver ju i timmen och är ganska simpla, så det är ju inte så svårt.

Permalänk
Medlem

Den som blir först med Spotify-liknande tjänst (allt under en huv) lär bli segrare. Är väl ingen som laddar ned MP3 längre?

Streamingtjänsterna har ju bara blivit kabel-TV som de först besegrade fast med digital leverans istället och då lämnar folk för seglatser på mörkare vatten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elfving88:

Ser hellre att hockeyklubbarna har streaming av matcher direkt bundent till förening. Själva shl är grunden. Men när man blir medlem i sitt hockeylag. Får man rabatt på matcher. Se matcher. Men vill man betala mer så får man bakom kulisserna material osv.

Förr fanns pay to view och det gick att köpa en enskild match

Visa signatur

Moderkort: MSI MPG X570 Gaming plus CPU: Ryzen 7 5700X3D
RAM: Crucial Ballistix 16GB DDR4 3600 MHz Kylning: Noctua NH-D15 chromax.black Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :Sapphire Radeon™ RX 6950 XT PURE NITRO+ Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: Fractal Design Define Vision S2 Blackout Monitor: HP OMEN 27 & Acer XF270HUC
Tangentbord: Corsair Gaming Strafe RGB MX SILENT Mus: SteelSeries Rival 700

Permalänk
Medlem

Vilka är de illegala kanalerna?

Permalänk
Medlem

Om över 2 miljoner(!!!) svenskar väljer ett annat alternativ än gammelmedia kanske man skall kolla i spegeln istället för att dra upp det klassiska politikerkortet knark/människohandel. Förstår inte hur man kan vara så verklighetsfrånvänd i en sån digital värld där enkelhet är premium.

Skrivet av robbankentor:

Förr fanns pay to view och det gick att köpa en enskild match

Lever kvar om man kollar på t.ex. boxning.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem

Betalar vi inte redan kassettbandsskatt?

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR

Ah, MX Blues, the power of nuclear bombs at your fingertips!

13700KF / Gigabyte Z790UD / 32gb DDR5@6000mhz / Powercolor RX 6700 XT 12Gb / NZXT HALE90 750 / NZXT H2 White

Permalänk
Medlem

Så TV-branchen erkänner alltså nu helt öppet att deras tröghet och stelbenthet leder till att gänkriminella får mer pengar? Intressant.

Edit: Och här får folk hjärnblödning för att vissa använder annonsblockerare på Youtube

Sådant här kanske ger lite perspektiv och insikt i folks generella moraliska kompass och huruvida det är högt prioriterat eller högt stående att "göra rätt för sig".

"Jag må vara en otrevlig jävel som hatar mina barn och är otrogen mot min fru, och donerar pengar till genomonda organisationer, men när jag dör kommer jag ändå till himlen, för jag har YouTube Premium (som jag visserligen betalar 2Kr i månaden för eftersom jag använt VPN, men det fråntar mig inte rätten att vara skitviktig!) och betalar för min Netflix, Disney plus, HBO max och alt vad det är. Såatteh...."

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Har man en gång haft IPTV går man aldrig tillbaka. Det finns inte många som är villiga att betala tusentals kronor varje månad för lite sportsändingar, speciellt om man har ett brett intresse såsom fotboll, formel 1, golf osv. Det är helt enkelt för dyrt. Löjligt dyrt.

Hade jag inte haft IPTV hade jag aldrig heller betalt för dessa hutlöst dyra tjänster. Det är något som dessa TV bolag inte förstått. De som har IPTV idag, de som piratar spel och de som streamar filmer gratis på nätet är väldigt sällan folk som skulle betala för tjänsterna lagligt hursomhelst. Försvinner alla dessa illegala tjänster en dag så kommer inte många betala för de lagliga alternativen iallafall.

Sen måste man också förstå att majoriteten som använder IPTV tjänster idag gör det för att se på utländsk TV som till stor del inte ens är tillgänglig den lagliga vägen. Lycka till att köpa ett abonnemang på Thailändska, Arbabiska, Polska etc betal-TV kanaler direkt från Sverige.

Dessutom, i princip alla sportsändingar görs bättre utomlands. De kidsen som köper IPTV för att se på Ronaldo sparka boll tittar inte ens på Viaplay/Cmore utbudet, de ser på utländska sportkanaler som har bra mycket bättre kommentatorer, bättre side-content och större utbud av allt. Och bättre bildkvalitet, där en hel del livesport redan idag sänds i 4K.

Visa signatur

Europeisk marknadschef för Pimax Technology.
SweViver - Min officiella VR Gaming & Review YouTube kanal: https://www.youtube.com/SweViver/
PC: Palit RTX 4090 Gamerock OC - AMD 5950x - 32GB DDR4 3600MHz - HX1000i
Go-to VR headset: Pimax 8KX & Pimax Crystal

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av xpanterx:

Samla allt i en tjänst till ett rimligt pris, sluta vara giriga, så slutar folk med pirat-tjänster.

Är övertygad om att det istället är klubbarna och spelarna som hovar in pengar. Miljard rullning i bla fotboll. Inte ovanligt med 1 miljard i övergång och några hundra miljoner i lön för de bästa.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]