Inlägg

Inlägg som dksomese har skrivit i forumet
Av dksomese

värt att läsa om du inte redan har gjort det https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-...

Av dksomese

Du ska absolut inte koppla in något som inte är dimmbart till en dimmer, framförallt inte en smart lampa. Du kommer bränna elektroniken väldigt fort i lamporna. Sitter det vanliga strömbrytare som fjädrar? för så fall så sitter det antagligen en dimmer puck inkopplad någonstans. Det går alltså att plocka bort dimmern och ha kvar strömbrytarna så fall, Ring en elektriker och be han plocka bort dimmern.

Av dksomese

Bygga en egen dator är en sak, men att köra den som nas är något helt annat. Windows är till exempel inte ett operativsystem för en nas utan det finns andra anpassade operativsystem för detta. Det kräver intresse och mycket tid att köra sin egen nas, speciellt i början. Om du bara vill ha något att lagra filer på och så köp en färdigbyggd.

Av dksomese
Skrivet av Hartassen:

Tack, det ska jag prova.

Du kan bara dra en förlängningssladd

Av dksomese
Skrivet av Hartassen:

Alla uttag är ojordade förutom i köket verkar det som. Kan det bero på det?

Ja det kan det göra

Av dksomese
Skrivet av Hartassen:

Nej det har jag faktist inte, det ska jag göra, men lägenheten renoverades sommaren 2022 och då bytte de även uttag. Det enda jag kan tänka mig är att det sitter ett antennuttag precis bredvid datorn som inte har något inkopplat, kan det störa på något vis?

Att lägenheten är renoverad betyder inte att uttaget är jordat, är uttaget jordat?

Nytt ojordat uttag
Nytt jordat uttag

Av dksomese

hur är tjänstefördelaren monterad? Sitter den på en? https://www.alcadon.se/genexis/xgfibertray-slash-xg6846/genex...

Av dksomese

Fiberomvandlaren är inte bara nedplockad utan fibern är klippt eller av dragen och kommer behövas svetsas om. Fibern ser kort ut så de kanske vill blåsa in en ny fiber tråd också.

Av dksomese

Det vanligaste är att man har 10A säkringar vilket klarar 2300W. Många strykjärn ligger runt 2300w i förbrukning, finns både de som drar mer och mindre. Oftast finns det ett flertal säkringar i en lägenhet men i äldre lägenheten är det desto mindre säkringar. Det är alltså inte konstigt om hela din lägenhets uttag går på 2-3 säkringar. Har du mycket saker igång samtidigt och inkopplat på samma säkring så blir det snabbt överbelastat, speciellt när man kopplar in ett strykjärn som drar mycket ström.

Något som också är viktigt att tänka på är att om det är något fel på strykjärnet så kan säkringen också lösa.

Av dksomese

Detta är inget du borde göra själv, det är ett jobb för en elektriker. Mest för din egen säkerhet och brist på kunskap. Du får inte byta en fast ansluten spis/häll. https://www.elsakerhetsverket.se/kopplasakert/produkt/spis/k%...

Av dksomese

Om du kan placera en router hyfsat centralt i lägenheten för bra täckning på wifiet, så kommer en ensam router av bra fabrikat klassa ut dina meshar. Den kommer även ge dig bättre stabilitet, responstid och hastighet för samma pengar som ditt mesh system har kostat. skrota mesh systemet och den medföljande routern (om du kan lämna tillbaka mesh grejorna)

Alternativ 2 är att fortsätta använda den medföljande routern, men stäng av Wifiet i routern och köra wifiet via Ubiquiti UniFi 6 Lite.

skulle tro till 99% chans att det är ditt mesh system och gratis routern som är boven.

Av dksomese
Skrivet av 100mbit:

Tack för svar, är den så pass klen? För dom högtalarna som följer med systemet behöver jag inte dra på alls mycket.

De högtalarna som följer med är små och extremt lätt drivna därför går det att spela rätt högt med dem och förstärkaren är anpassad till det. Det är inte värt att lägga pengar på att hålla liv i gamla datorhögtalare med dåligt ljud när det finns högtalare idag som låter mycket bättre. tex HarmanKardon som jag länkade innan

Av dksomese

Ja det kommer fungera! Jag har själv en likande setup med ett par bokhyllehögtalare i uterummet som aldrig används

Det är inget jag hade rekommenderar. Förstärkaren i Z-5500 är väldigt klen så du kommer knappt kunna skruva upp något innan du får en massa distorsion i ljudet. Vi kör därför alltid med en harman/kardon Bluetooth högtalare istället som klassar ut Z-5500

https://www.netonnet.se/art/ljud/hogtalare/bluetooth-hogtalar...

Av dksomese

Finns ju Bluetooth till 3.5mm mottagare så slipper du 3.5mm sladden till mobilen

nackdelen är kanske att även den kräver ström från usb så du behöver 2st usb om du vill ladda mobilen samtidig du spelar musik.

https://www.teknikdelar.se/billaddare-med-2-usb-utgangar-2-1a

Av dksomese

här bygger de i ett Fractal Design Define 7 XL https://www.youtube.com/watch?v=FAy9N1vX76o

Av dksomese

MKVExtractGUI2 har jag använt de få gånger jag har behövt det

Du behöver ha MKVToolNix installerat för det andra är ett tillägg

Av dksomese

Du värkar inte ha någon speciell anledning att byta telefon? Är inte s21u typ den näst bästa telefonen som går att köpa? Kommer inte alla telefoner vara en nedgradering förutom s22u?

Av dksomese

jag hade byt cpu till en Ryzen 5 5600x bättre prestanda i spel än den i din kundvagn och en generation nyare. Jag rekommenderar starkt att köpa en processor kylare om du inte redan har en sen innan.

Det kommer bli en ordentligt skillnad när du uppgraderar processorn både fps och hur rapp din dator kommer kännas.

Grafikkortet är det inte någon mening med att uppgradera fören du har uppgraderat processorn. Din processor flaskar redan nu så ett bättre grafikkort kommer bara göra allt värre. risk att spel kommer börja lagga och frysa.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/O_7sAJ8Mx3AAKY5ChprNMkkJ59E...

Av dksomese
Skrivet av SwedZi:

Hej igen!

Bara jag som har detta problem. Min sambo jobbar dock bara hemifrån så kan vara så att problemet bara uppstår när man spelar. Men har haft kontakt med Comhem och dom har gjort en teknisk undersökning men hittade inget fel. Kör com hems egna router, vet att det inte är det bästa men bör iallafall kunna hålla en stabil uppkoppling.

Där har du problemet. Du har comhem som internet leverantör.

Antagligen den sämsta där är https://downdetector.se/problem-storningar/com-hem/

Av dksomese

Batteriet eller energi hantering i mobilen behöver verkligen bli bättre. Batteriet håller otroligt dåligt även fast mobilen ligger helt o rör med alla appar avstängda och det är nog fler som har problem med detta.. Jag klarar knapp en dag med min s10... 45 min skärm tid och 3 timmar Spotify över Bluetooth. 16 h efter jag dragit den från laddaren har jag 12% kvar...

Samtidigt så klarar jag nästan 3 dagar med min jobb mobil. En A8 1.5 timme skärm tid 16 h sedan fulladdad och den har 80% batteri kvar. A8 är 4 månader äldre än min S10

Liksom vad hände där? Budget varianten klassar ut flaggskeppet