Inlägg

Inlägg som ToyBoB har skrivit i forumet
Av ToyBoB

Prestandavinst 2133/2400Mhz RAM

Tjena!

Idag sitter jag på 8gb 1600mhz DDR3 ram och märker att det är ofta min ramanvändning går upp i 95% och tänkte därför uppgradera till 16gb. Har googlat runt lite och sett att bl.a. Arma 3 som jag spelar en hel del drar nytta av snabbare minnen, hur mycket vet jag inte riktigt.

Vet ni om nyare speltitlar börjar dra nytta av snabbare ram? Sitter i dagsläget som sagt på 8gb DDR3 med en i5 4690k@4,5 och vet inte om det är värt extra slanten för snabbare minnen.

Tack på förhand!

Av ToyBoB
Skrivet av Peppar2014:

Kan tyvärr inte ge dig något direkt svar på någon utav dina frågor. Utan du får kolla upp hur belastningen mellan cpu och grafikkortet ser ut under spelande i HoN. Gällande laggandet, ligger spelet på en hårddisk eller SSD? Samt har du eventuellt provat installera om spelet?

kollat men inget går under hög load faktist :/ Har bara SSD i datorn så det ligger definitivt på SSD

Av ToyBoB
Skrivet av Peppar2014:

@ToyBoB: Vilken patch kör du på? Efter den senaste är det många som verkar fått sin FPS halverad.

vet inte riktigt vad det är nu, 4.2 kanske? Men detta har vart så ett tag. Misstänker att det är CPUn som belastas i HoN?

OT: Det tar väldigt långt tid för mig att starta HoN nu efter några patchar sen, vet du vad detta beror på? Allt laggar medan spelet öppnas, till och med muspekaren.

Av ToyBoB

Uppgradera nuvarande PC(i5 4690k , R9 390)

Tjena!

Sitter just nu på en burk med en i5a av modellen 4690k med en hyper 212 som kylare. Ett R9 390 8gb grafikkort och 8gb RAM 1600mhz.

Spelar spel såsom Heroes of Newerth, csgo men även lite gta v och andra tyngre spel. I just Heroes of Newerth som är ett MOBA-spel så kan jag droppa endel i fps(30-45).

Så min fråga i denna tråd är vad jag skulle behöva uppgradera för att få mest bang for the buck så att säga. Är det ett uppgraderingspaket med ryzen/kaby lake eller smacka in ett 1070-1080?

Tack på förhand!

Av ToyBoB
Skrivet av tomlin70:

En fråga
har du köpt den i Sverige från en svensk butik. ?
Har du papper på den ?

Haha ja. Den är köpt på Elgiganten här i Borås!

Av ToyBoB

Hjälp med Samsung Galaxy S8+

Halloj Sweclockare!

Min iPhone la av för någon vecka sedan så bestämde mig för att köpa en S8+. Supernöjd med telefonen men det är min första android så har endel frågor!

Det första jag märkte var att man inte kunde swipea bakåt för att gå bakåt på t.ex internet eller messenger appen. Kan man sätta på någonstans?

Läste även att man skulle kunna hålla inne Bixbyknappen för att tala med mobilen precis som Siri på iPhone om jag förstod det rätt? Detta fungerar inte för mig. Det händer inget när jag håller inne knappen och har inte hittat någon inställning för det heller. Att trycka på knappen fungerar som vanligt.

Kantbelysningen förstår jag mig inte heller riktigt på. Står att det finns en ny uppdatering men när jag klickar på hämta står det att det inte är tillgängligt på min enhet eller i mitt land. Har då en Samsung galaxy S8+ och bor i Sverige så det borde väl fungera?

När någon skriver till mig på t.ex Messenger, Snapchat eller smsar mig så tänds inte skärmen, vet någon vad inställningen för detta är för vill gärna bara kunna plocka upp mobilen och se vad som händer.

Tack på förhand!

Av ToyBoB

MICKE IKEA

Hej!

Har precis köpt ett nytt skrivbord och tänkte göra mig av med mitt gamla, det är ett MICKE från IKEA fast lite annorlunda hylla än från den lånade bilden från IKEA som man kan se på bild 2.

Bordet är inte ihopskruvat nu men inte helt isärplockat.

Finns i Borås för avhämtning

Läs hela annonsen här

Av ToyBoB

Ostämt piano

Tjena!

Har ett ostämt gammalt piano som står hemma i vardagsrummet och samlar damm som jag gärna hade velat bli av med, tänkte köra bud från 100kr.

Pianot finns i Borås, endast avhämtning

Läs hela annonsen här

Av ToyBoB

Bjuder 1700kr annars, kan hämtas!

Av ToyBoB

Jag tar det för 1450 direkt, bor i Borås så kan hämta när som helst eller nu direkt!

Av ToyBoB
Skrivet av Erik:

Som det ser ut nu är minnet redan sålt, jag inväntar bara betalning. Men tack iaf!

/Erik

Attans, ja hör gärna av dig om affären inte går igenom så vi kan buda vidare här

Av ToyBoB

Kan lägga ett bud på 400kr + frakt

Av ToyBoB

Handledsstöd Corsair k65

Hallå där!

Har haft mitt Corsair k65 i ca 1 år snart, älskar't! Men nu på senare tid hade jag gärna haft ett handledsstöd till mitt tangentbord. Det är ju lite mindre än "vanliga" tangentbord och undrar om ni vet något handledsstöd som passar? Vet att k65 RGB skickar med ett FPS stöd, men jag har non-RGB varianten så har inget stöd alls

Tack på förhand!

Av ToyBoB
Skrivet av Me_Gustav:

Skulle säga att det snarare är din GPU som flaskar isf

Hmm tror du de? Tänkte att ett spel som HoN skulle vara mer cpu krävande, men jag kanske är ute och cyklar, haha!

Skrivet av drwlz:

@ToyBoB: Kolla på nytt grafikkort istället

Jo har gjort det med, ett 1070. Men känns verkligen som att en 4690k kommer halka efter närsom nu på nyare titlar, men ska se om Ryzen är värt att lägga vantarna på

Skrivet av Zy77en:

Är det inte bättre att kolla vad det är som flaskar istället för att anta vad som flaskar?

Haha jo det har du så rätt i! Har du något bra program för att kolla GPU-load eller drar du bara fram "task manager" och kollar hur hårt CPUn kämpar?

Av ToyBoB
Skrivet av xcluzive:

Tveksamt. Vad ska du ha den till? Spel eller annat?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Me_Gustav:

Allting beror på vad du ska göra med processorn. Om det endast handlar om att spela så kommer det IMO inte vara värt de extra pengarna och skulle själv ha lagt dem på ett bättre grafikkort istället. Om du å andra sidan ska använda den till exempelvis videoredigering så kommer du kunna använda de extra trådarna till att dra ner på exempelvis renderingstider ganska rejält.

Det finns ett gäng videos som jämför en i7 mot en i5 i moderna spel. Där kan du se hur liten skillnad det faktiskt kan göra.

Skrivet av lord_vasagos:

Är som många säger beroende på vad du har för dator och för grafikkort och 4790k 'r snabbare cpu och är vettigt pris men om du vinner nått på bytet beror på vad du gör men för spel är skillnaden oftast inte stor nog att det spelar någon större roll

Men pris mässigt är det en ok deal en i7 håller sig fräsh längre presterar bättre och kan klockas

Endast spelande Spelar en hel del Heores of newerth där jag inte riktigt får ut över 100fps med min i5 4690k, r9 390 och 8gb ram, tänkte att det är cpun som flaskar där, men kanske har fel.

Tänkte att nyare spel har väl börjat dra nytta av de fler trådarna därav en mer framtidssäker uppgradering?

Av ToyBoB

Byta i5 4690k mot i7 4790k + 1000kr värt?

Hejsan!

Ja som titeln säger, är det värt prismässigt att byta till sig en i7 4790k mot min i5 4690k + 1000kr?

Tack på förhand!

Av ToyBoB
Skrivet av Phukkitt:

Här har du ett gäng:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3835522,1082547,836637,...

Men varför inte en arm som skruvas fast i skrivbordskanten istället? Då får du ju större frihet att flytta runt skärmen samt mer ledigt skrivbordsutrymme. Alternativt fixa en skärmhylla så får du upp skärmen högre samt mer skrivbordsutrymme utan att det kostar skjortan.

Skärmarna flyttas runt lite till lan m.m. känns som att en arm inte kommer vara så optimalt att ha med sig på alla lan. Men tack för tipsen ska kika på dem!

Av ToyBoB

@Zefko: Har en acer gn246hl med orginalkartong som finns här i Borås, kan skickas

Av ToyBoB

100x100 vesa ställ som står PÅ bordet

Börjar bli galen, har letat och letat och letat efter ett justerbart ställ till min acer gn246hl men hittar endast ställ som man skruvar fast under bänkskivan, någon som vet vart man kan få tag på ett ställ så man kan höja och sänka skärmen och vinkla den lite smått som står PÅ bordet som en "vanlig" skärm?

Annars får de bli en Asus 24" MG248Q vilket jag helst hade velat undvika att lägga pengar på

Tack på förhand!

Av ToyBoB

@lazerbeam: Har du testat att ändra till 120hz i launchoptions på steam?